Apás szülés pro-kontra véleményekre lennék kiváncsi. Kinek hogy zajlott és pozitiv vagy negativ lett a férfi benyomása utána?
A párom az elején folyton mondta hogy apás szülést akar, de addig-addig győzködtem hogy nem akarom, hogy végül belátta hogy lehet jobb ha nem jön be. Nem elijeszteni akarom, de ezek szerint saját magát sem ismeri, ott vér, nyálka, minden van... És amikor elmondtam neki ezeket részletesen hogy a legjobb esetben is számitani kell ilyenekre, akkor átgondolta hogy inkább ne.
Amúgyis félnék hogy nézne rám utána, ez számomra kicsit "intim", és gusztustalannak tarthatna utána. Legalábbis ettől félek.
Ha ennek ellenére amiket elmondtam mégis akarná, megengedtem volna, de azért kiváncsi vagyok nektek hogyan sült el...
Nem tudom mennyire mérve adó,de nekem egyik szülésnél sem volt extra vér meg ilyenek,és az én párom végig az ágy mellett állt,ült,kitolásnál húzta fel a lábamat.Direkt kérdeztem,hogy látott-e olyat,de azt mondta semmit nem látott odalentről.Én is csak a köldökzsinórt,meg én kíváncsi voltam a lepényre,de ő azt nem nézte,addig a babát dajkálta.Alattam folyamatosan cserélték a lepedőt(vagy mi az)meg amég nem tartottunk ott,addig adtak betétet is,amit a lábam közé tudtam tartani.Semmi nem volt csupa lucsok körülöttem.Mondjuk nekem könnyű,gyors szüléseim voltak, ezért nem tudom mennyire más másnak.Nekem tényleg lelkileg volt fontos,hogy ott legyen,de nem eröltettem volna rá,valahogy neki is természetes volt.
A 4 gyerekes anyuka voltam.
Nekem bent volt, de annyira meg volt ijedve és illetődve a történésektől, hogy szólni se tudott. Az én szemszögemből mintha ott se lett volna. Az orvos egyszer megkérte h masszírozza a derekam, de az meg nekem nem esett jól.
Viszont ő utólag úgy beszélt róla, hogy élete egyik legszebb élménye volt, így tehát összességében jó, hogy ott volt.
Az aranyórában már nekem is jó volt, hogy ott volt velünk.
23 vagyok, nekem még ami miatt utólag jó, hogy bent volt az az, hogy a kitolás rész második feléből abszolút nem emlékeztem semmire. Ezeket férjem mondta el, hogy volt, hànyadik tolásra sikerült, miket mondtak közben, köldök zsinor elvágás hogy volt, stb.
Mivel szép szülésélményem volt, számomra értékes minden ilyen információ.
Végig a fejemnél állt, nem látott semmi durvát, de ha látott is volna, az se változtatna semmin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!