Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van értelme 2022-ben fogadni...

Van értelme 2022-ben fogadni nőgyógyászt?

Figyelt kérdés
Még van időm a szülésig több hónap. Májusban szülök szóval még odébb van. Idáig nem volt fogadott orvosom. A sztkba járok. Viszont a terhes gondozóba az asszisztens nagyon mocsok egy nő. Hála istennek minden rendbe van a terhessegemmel idáig szóval jó sokáig nem kell mennem. Viszont ez miatt a nő miatt hát lehet hogy keresek magándokit. Érdemes erre a 4-5 hónapra? Vállalna igy is maszek doki hogy nem az elejétől járok hozzá? Azért nem eröltettem a priváti dokit mert meg akartam ismerni a dokikat meg a “dörgést” a kórházban.
2021. dec. 15. 20:37
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó. Sima szülésed volt vagy császár? Gondolom a kórházban is megvizsgálnak ugye? Bocsi a sok kérdésért..😅😊
2021. dec. 15. 21:46
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Sima szülés volt. Persze, megvizsgálnak. Mikor bementem, mondtam, hogy lehet, hogy vaklárma, mert nem voltam benne biztos, hogy ezek azok a fájások. Rám tették az nst-t, aztán megvizsgált egy orvos, és azt mondta, maradok, mert szülni fogok.
2021. dec. 15. 21:54
 13/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Jó egészséget 😊
2021. dec. 15. 21:55
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog lehetséges.

1) olyan orvost választasz aki amúgy abban a kórházban dolgozik ahová tartozol. Eljársz hozzá magánrendelésre, és ha szimpatikus szurkolsz, hogy esetet ő legyen az ügyeletes.

Nem tartozol magyarázattal, nem felkérni akarod szülésre, hanem fizetsz a terhesgondozásért tehát nincs olyan h elvállal-e vagy sem.

2) olyan orvost választasz aki amúgy más kórházban dolgozik. Ezesetben meg kell kérdezni tőle, hogy van e lehetőség abban a kórházban szülni ahol ő dolgozik. Így sem kérheted fel hogy nála szülhess, de nem fognak kérdőre vonni h mit keresel abban a kórházban, hiszen egy ottani orvoshoz jártál gondozásra..

Mész szülni a kórházban, senki sem fog lesni hogy hova jártál előtte őket az érdekli hogy a kötelező szűrővizsgalat eredménye a kezedben legyen a vérvételekkel együtt.

Kötelező UH-RA mehetsz magán úton (szonografushoz, nem a nőgyógyász orvoshoz) vérvétel viszont az sztk-ban van ugyanúgy.

Mikor szülni mész igazából ezek a fontosak nekik h ezek meglegyenek. Ha területileg abba a kórházban szülsz ahova tartozol kutya nem kérdezi kihez jártál orvoshoz. Viszed a leleteket, uh eredményeket és kész.

2021. dec. 15. 21:58
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
3as hova jársz te 15000ert? Nekem 26000 egy alkalom 😮
2021. dec. 15. 21:58
 16/23 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó vagyok. Harmadik babámat várom amúgy és egyetlen egyszer sem voltam sztk-s nőgyógyásznál és egyszer sem abban a kórházban szültem ahová tartozom
2021. dec. 15. 22:00
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor nem utolsó vagyok hanem a 14-es 😅🤦‍♀️
2021. dec. 15. 22:00
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 gyereket szültem ügyeletben, miközben magánúton voltam a terhesgondozáson. Mondjuk errefelé nem is nagyon szoktak sztk alapon terhesgondozásra járni az emberek. Pedig ugye járna, mert miért ne járna? De így voltunk mi nyugodtabbak. 🙂

Sajnálom, ha megaláztak. Én is rosszul viselném.

2021. dec. 15. 22:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
16os,hogy lehet más kórházba szülni nem ahova tartozok? En nem szeretnék ott szülni ahova tartozok de ott se ahol a maganorvosom rendel mert az mrg piszok messze van tőlünk
2021. dec. 15. 22:21
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

16os vagyok.

Én maganorvos által szültem más kórházban.

Úgy tudom ha szülésznőt fogad az ember (aki számlát ad) az is elég ok h mas kórházban szülj, bár úgy tudom egyébként szabad kórházválasztás van, de továbbküldhet a kórház a területileg illetékeshez ha még van idő (nem mindjárt szül a kismama) ha nincs kapacitásuk, ugyanis első körben az oda tartozó betegeket kell ellátni

Most hogy nincs orvosfogadas, most ahol én szeretnék szülni állítólag van egy limite az orvosoknak, hogy hány külsős kismamajuk szülhet a kórházban.

Egyébként etikátlan mindjárt megszülve beesni, meg aztán ki kockáztatná ezt meg...

Amit tanácsolni tudok, érdeklődj van e esetleg fb csoportja a kórháznak ahol szülni szeretnél (általában vannak ilyen csoportok) és ott kérdezd meg milyen lehetőségek vannak.

2021. dec. 16. 01:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!