Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apukàk, akik ott voltatok a...

Apukàk, akik ott voltatok a szülèsen ès mindent làttatok, hogy èltètek meg?

Figyelt kérdés

Mit èreztetek akkor, milyen èlmèny volt utólag?

A férjem bent volt az első gyerekünk születésénél. Làtott Is mindent, azt mondja ezt nehéz feldolgozni. Nem tudom hogy engedjem-e hogy a második gyerek születésénél ott legyen, vagy már most vessük is el az ötletet. Sosem eröltettem hogy jöjjön be, ő szeretett volna. Nem az az érzelmes fajta, sosem mondta azokat a mondatokat amiket az ember lánya másoktól hallott, ès azt gondolja/reméli hogy majd neki is mondják (ez volt èletem legszebb élménye, egy igazi hős vagy, csoda amit tettél stb)

A kapcsolatunk nem változott, ugyanúgy szeretjük egymàst mint azelőtt. Nagyon kívàncsi vagyok az apai oldal véleményére.

2021. dec. 7. 22:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

Nekem nem viselte meg a férjemet. Mindent látott, (azt mondta egyszer születik meg a gyereke, ő látni akarja), de ő is végig mellettem volt, fogta a kezem. Mondjuk engem konkrétan ő tartott a kádban, és folyamatosan bíztatott. Ha kellett masszírozta a derekamat. Az első szülésnél nagyon jó összhangba tudtunk “dolgozni” jól ráérzett, hogy mire van szükségem.

Viszont ő előbb dőlt ki mint én. Én ott feküdtem ébren, amíg ő összebújva aludt a lányunkkal. Na akkor nem igazán tudtam mit kezdeni magammal. Nekem és neki pozitív élményként maradt meg.

De én tiszteletben tartottam volna hogy ha ő ezt nem akarja.

2021. dec. 8. 00:19
 12/22 anonim ***** válasza:
51%
Én elvárom, igen, hogy a társam ilyen helyzetben is ott legyen és támogasson. Milyen férfi az, aki erre nem képes? Szép vagy sem, szerintem az nem férfi, aki nem bír ki egy napot úgy, hogy nem ő és az ő kényelme van a középpontban. Elhiszem, hogy sokkal lazább sörözni a haverokkal, meg ráfogni a vérre, hogy csak azt ne, de ha már végigcsinálja a nő az egész terhességet és szülést, akkor az a minimum, hogy amennyit tud, ott van és támogat.
2021. dec. 8. 02:08
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik babánkat várom, a férjem mindkét gyereknél bent volt.

Elsőnél nagyjából a fejemnél volt, a doki lelkesen mondta h ott a feje nézze meg, megnézte.

Másodiknál már ő ujjongott h kint van a feje, előbb mondta mint a doki, állítólag akkor sokkal többet látott (mindent).

Nem viselte meg legalábbis soha egy szóval nem Mondta, szexualitás is megmaradt, ő hatalmas élményként mesél róla.

Nem kérdés hogy a harmadik szülésnél is bent lesz, de ha egy percig is azt láttam volna rajta hogy traumakent éli meg, megbeszéltem volna vele, hogy ne jöjjön be, vagy a kitolasnal menjen ki. Ezeket a mondatokat egyébként én sem kaptam meg amúgy, de mivel tudom mennyire nem érzelgős a férjem idegen is lett volna a szájából. Ettől függetlenül a könnycsepp ott volt a szemében mindkétszer.

Egyébként kérdező, ezt tudom tanácsolni. Legyen ott, támogasson vajúdás alatt, de ha bármelyikőtökben egy cseppnyi kétely is van, akkor a Kitolásnál menjen ki legközelebb.

2021. dec. 8. 02:09
 14/22 anonim ***** válasza:
51%
Persze, ha nem bírja, menjen csak ki nyugodtan. Aztán tedd félre a tippet, hogy amikor majd ő szorul segítségre, akkor sétálj ki a szobából, és oldja meg maga. Ez nem partnerkapcsolat, hanem egy vicc.
2021. dec. 8. 02:11
 15/22 anonim ***** válasza:
82%
Azert talán kicsit túlzás, hogy te nagy fájdalmak árán megszulsz egy gyereket, es azon aggodsz, hogy az urasagnak esetleg trauma melletted üldögélni es támogatni, miközben te szenvedsz. Ez nagyon férfiatlan vagy hogy is mondjam. Persze a kitolas nem egy szép látvány mindenkinek, ha azt nem bírja, akkor menjen ki, de a vajúdás közben szerintem az a minimum hogy ő erőt vesz magán es támogat, es nem az hogy neked a fájdalmas szülés közben még azon is aggódnod kell, hogy egy felnőtt férfi traumatizalodik e attól hogy ott üldögél melletted.
2021. dec. 8. 07:13
 16/22 anonim ***** válasza:
81%

Nekem minden vágyam lenne, hogy a férjem bentlegyen a szülésnél, de kiskorában traumája lett a vér látványától és egy sima vérvétel nehézséget okoz a mai napig. Szóval teljesen megértem, hogy ő úgy gondolja, hogy "bárhogy máshogy, de így nem tud támogatni", mármint engem.

Én a férjedre bíznám a döntést! Bárhogy dönt, elfogadnám. És lehet, mert nem tanulta meg kimondani, hogy egy hős vagy, attól még ezt érzi 🙂

2021. dec. 8. 07:32
 17/22 anonim ***** válasza:
28%
Köszönjük az összes apukának a választ... Ja nem.
2021. dec. 8. 07:43
 18/22 anonim ***** válasza:
86%
Hát a szülés témakörbe gondolom nem az apukák többsége jár....
2021. dec. 8. 08:53
 19/22 anonim ***** válasza:
20%
Traumaként élte meg, rossz volt a férjnek az apás szülés ne mennyen be a következő szülésedre.
2021. dec. 8. 13:07
 20/22 anonim ***** válasza:
Jaja, a szex témakörben több apukára lehet számítani 🤪
2021. dec. 9. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!