Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apukàk, akik ott voltatok a...

Apukàk, akik ott voltatok a szülèsen ès mindent làttatok, hogy èltètek meg?

Figyelt kérdés

Mit èreztetek akkor, milyen èlmèny volt utólag?

A férjem bent volt az első gyerekünk születésénél. Làtott Is mindent, azt mondja ezt nehéz feldolgozni. Nem tudom hogy engedjem-e hogy a második gyerek születésénél ott legyen, vagy már most vessük is el az ötletet. Sosem eröltettem hogy jöjjön be, ő szeretett volna. Nem az az érzelmes fajta, sosem mondta azokat a mondatokat amiket az ember lánya másoktól hallott, ès azt gondolja/reméli hogy majd neki is mondják (ez volt èletem legszebb élménye, egy igazi hős vagy, csoda amit tettél stb)

A kapcsolatunk nem változott, ugyanúgy szeretjük egymàst mint azelőtt. Nagyon kívàncsi vagyok az apai oldal véleményére.

2021. dec. 7. 22:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
44%
Ha akar, akkor nemhogy "engedd meg", hanem örülj neki, hogy bevállalja! Érted meg a gyerekért teszi, és legyen ez az ő döntése!
2021. dec. 7. 23:06
 2/22 A kérdező kommentje:

Nem az okoskodásodra vagyok kívàncsi, hanem az apai szempontokra, tapasztalatokra.

Nem bevàllalni kell, mert szeret, nem fogja azt mondani h nem jön be, de nem szeretném hogy lelki trauma érje.

2021. dec. 7. 23:09
 3/22 anonim ***** válasza:
78%
Nagyfiú, el tudja dönteni, hogy trauma-e vagy nem és be akar-e menni vagy nem. Ha te nem kéred meg, akkor nem kerül olyan helyzetbe se, hogy nemet kelljen mondania. Különben is ha egyszer túlélte, akkor a második már nem trauma, tudja, mit várhat.
2021. dec. 7. 23:14
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Minden gyerek születése más. Így más lesz is benn vele. Ezt nem lehet előre kalkulálni. Apám mind a 4 testvérem születésénél benn volt, és volt komplikált szülés is.

Szerintem ha az első nem sokkolta annyira, hogy ne akarjon másodjára menni, akkor bízz benne nyugodtan.

2021. dec. 7. 23:15
 5/22 anonim ***** válasza:
58%
A férjem mindkétszer ott volt. Nagyon komolyan zuhanna a szememben, ha egy szülést nem bírna férfiként végignézni. Megy az öldöklős horror, mentek a háborúk százévekig, de egy természetes szülés már túl sok? Szánalmas is lenne.
2021. dec. 7. 23:17
 6/22 anonim ***** válasza:
67%
egy szülés trauma... akár a nő- akár a férfi szemszögéből nézem... (és ez a trauma nem feltétlenül negatív!!) az, hogy egy férfi hogy éli ezt meg: ne itt keress rá választ... mindannyian mások vagyunk, máshogy élünk meg dolgokat, bármi legyen is az. Beszélgessetek! Egyik Férfinak semmilyen gondot nem okoz, hogy lát mindent, más pasinak probléma, kicsit rosszul lesz, harmadik el is ájul, negyedik látni se akarja... Esetleg ha megbeszélnétek, hogy most csak téged simogat-kezedet fogja-vizes borogatást ad stb.. minden olyan ami csak a deréktól felfelé segítség neked de lejjebb már nem kell ott lennie- néznie- köldökzsinórt elvágnia? - attól, hogy egy apa bemegy a szüléshez, nem kell totál premierben végig néznie mindent ha ő nem szeretné... anélkül is melletted lehet és segíthet anélkül , hogy neki ez "negatív" élmény legyen.. BESZÉLJETEK! :)
2021. dec. 7. 23:26
 7/22 anonim ***** válasza:
83%
Nekem bent volt a férjem, de mellettem állt. Nekem kellemetlen lett volna, ha szemből telibe végignézi a kitolást és társait. Így legalább jó élmény volt mindenkinek, nem pedig trauma.
2021. dec. 7. 23:30
 8/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#7, nyilván nem a làbam között állt. Mellettem volt, borogatott, vizet adott 2 fájás között, simogatott, bíztatott. De ennek ellenére bizony látott mindent, mert odanézett.

2021. dec. 7. 23:34
 9/22 anonim ***** válasza:
63%

5.. ne már... filmekhez hasonlítod a valós életet??? Én most magamból indulok ki sok krimi-horror film után: 1 éve a fiamnak "zöldgally" törése volt a kezében, mikor megláttam hogy áll a keze-mennyire abnormálisan- levert a víz.. minden eü tanfolyam után is csak az volt bennem: hozzá ne érjek- miközben sínbe kellett volna raknom azonnal... se vér, se semmi nem volt! Nemhogy a nő puncija vérzik-tágul- szétvágják-kibújik egy baba...

és nőből vagyok! ne nézzétek már le a férjeteket-párotokat amiatt, mert nekik ezt a látványt-élményt nehéz feldolgozniuk..

2021. dec. 7. 23:41
 10/22 anonim ***** válasza:
73%

Első szülésemnél 5 és fél órát voltunk a szülőszobán. Mindent takartak így ő tényleg nem látott semmit. Amikor látszott a buksija, megkérdezték, hogy megnézi-e, de jeleztem, hogy nem. (Láttam dokumentumfilmben és bevallom, nem a legszebb látvány.) Köldökzsinór elvágta, de nem nézett "oda". Varrásnál is takartak. Férjem úgy élte meg, "mint a filmekben".

Második babával 45 percet töltöttünk szülőszobán. Itt is takartak (bár nekem nem ez rémlik), most a méhlepényt megnéztük közösen. Férjem ezt gyorsnak élte meg, inkább az aranyórára koncentrált.

Őt nem borzasztotta el semmi, pedig másodiknál még sokkot is kaptam. Neki az volt a rossz, hogy tehetetlennek érezte magát.

Ha lesz harmadik, szintén bent lesz.

De ezek a férfiaktól függnek. Ha bent szeretne lenni, legyen, ha nem, akkor nem.

Egyik barátunknál az orvos mondta, hogyha még szeretne a feleségével lenni, akkor inkább menjen ki (pontosan nem tudom, mi történhetett), pedig az 5. gyereket szültem épp, pár hónapja a 7-et.

Sógornom pedig ellet (marha, birka) de szülésnél képtelen volt bent lenni, neki az sok.

Én szívesen megnéznék egy szülést, de lehet nehezen viselném, ha a párom "szenvedne", S tehetetlenül állnék mellette. (Nyílván támogatnám amiben kellene.) De lehet, hogy azok az apró dolgok, amiket a szülő nő nem hall, lát, bennünk nyomot hagy.

Nyilván nem átjáróház egy szülés, de ha meggondolja magát, kimehet vagy be is jöhet.

2021. dec. 8. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!