Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon alacsony, vékony...

Nagyon alacsony, vékony kismamának van esélye hüvelyi úton szülni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 148 centi vagyok, terhesség előtt 45 kilóról indultam, ilyen kisgyerekes alkattal, keskeny csípővel. A 25.héten járok, és sajnos már most nagyon kellemetlen számomra a terhesség, (gondolom valamilyen részben a méreteim miatt), mindenen nyomodik, fáj, ezért elkezdtem félni, hogy mi van, ha nem tudom normálisan kihordani/megszülni a kisbabánkat. Természetesen az az álmom, hogy hüvelyi úton szülessen meg a baba, de nem tudom, hogy erre mennyi esély van. Eszembe jutott, hogy mi van, ha nincs helye befordulni, vagy nem fér ki a feje. Az orvosom gyakorlatilag kinevetett, mikor ezeket az aggodalmaimat elmondtam... Kérlek osszátok meg velem, ha van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban!
2021. dec. 7. 16:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Van igen
2021. dec. 7. 16:12
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2021. dec. 7. 16:13
 3/16 anonim ***** válasza:
54%

Én is kinevetlek! :D Aranyos vagy,de nincs mitől féljél!

Én 150cm és 48kg,és spontán hüvelyi úton volt, szuper könnyű és gyors szülésem!Nekem pont hogy azt mondta a dokim az ilyen pici asszonykák sokkal hamarabb és ügyesebben szülnek,mint a teltebbek.

Az unokahugom 155cm, 50kg, és hármasikreket szült spontán!!

Szóval nincs miért aggódj! :)

2021. dec. 7. 16:15
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Van. Vannak olyan népek, ahol egy átlagos nő ilyen kistermetű, de apró tinédzserek is szülnek természetes úton.
2021. dec. 7. 16:21
 5/16 anonim ***** válasza:
82%
Anyukám ilyen paraméterekkel 3 gyereket szült hüvelyi úton. Én terhességem előtt 168 cm-hez voltam 48 kg, a te magasságodhoz képest a súlyod átlagos.
2021. dec. 7. 16:23
 6/16 A kérdező kommentje:
Istenem, de jó, hogy ezt írjátok, köszönöm! :D
2021. dec. 7. 16:26
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút lehetséges, persze, teljesen természetes folyamat, menni fog!

Én is aggódtam, hogy mi lesz, kifér-e, stb.

A nőgyógyászom azt mondta, hogy néhány extrém kivételtől eltekintve (főleg súlyos cukros kismama 5+ kg-os babáira gondolt), a legtöbb baba természetesen úgy fejlődik, hogy anyukájának a méreteihez igazodik. Nem lesz ilyen anyai méretekkel olyan óriási babád, hogy ne tudd megszülni. Okos a természet, bízz a testedben! :)

2021. dec. 7. 16:37
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Húgom 147cm 52kg-val esett teherbe, volt szegény majdnem 70, mikor szülni ment. Semmi bajuk nem lett! :) A babája 2900g volt és makk egészséges. :) Ő is jól van. Ne aggódj, minden rendben lesz!

(Amúgy mindenki úgy érzi, ahogy nő a baba, hogy már nem fér el odabent, levegőt is alig kap az ember a végére :D Ez természetes, és akkor is így éreznél, ha 10cm-rel magasabb lennél és 10kg-val nehezebb :D)

2021. dec. 7. 16:39
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
152cm ès 48kg, ennyi voltam, amikor teherve estem ès simàn megszültem termèszetes ùton, bàr rövid meg könnyű nem volt :) fel sem merült senkiben, hogy a termetem miatt ne menne
2021. dec. 7. 16:45
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolsò vagyok: 38. Hèten fordult be a babàm, tehàt ennyi helye is volt mèg. Plusz gàtvèdelemmel szültem :)
2021. dec. 7. 16:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!