Aki szült állami helyen ÉS magánkórházban is, megosztaná a tapasztalatait velem? Melyik szülésélmény volt a jobb, hol érezte komfortosabban magát? Melyiket választaná ismét?
A párommal 1-2 éven belül szeretnénk elkezdeni próbálkozni a babával, mind a ketten 23 évesek vagyunk.
Őszinte leszek, eddig nem nagyon foglalkoztatott az egészségügyben uralkodó káosz, állapot, szerencsére sosem kellett igénybe vennünk az állami kórházak "vendégszeretetét".
Én az éves szűrésre magánorvoshoz járok, ugye most ez az orvosfogadós dolog is megszűnt, szülnék annál, aki éppen ott van. Már ez is megijeszt kicsit, mert azzal tisztában vagyok, hogy vannak orvosok, akik nem a pályára valóak egyáltalán... Most volt ez a felvonulás is, emiatt a közösségi médiában is többen írtak arról, hogy rengeteg anyukával hogy viselkednek a kórházakban. Akár szülés előtt, akár alatta, vagy éppen utána.
Ez nagyon megijesztett, mert én alapból olyan vagyok, hogy akihez durvábban szólnak, akkor kicsit megszeppenek... Legyen az akár egy ügyintéző a bankban, vagy futár, bárki.
Egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben ez még rosszabb lenne számomra. Ráadásul nem tudom, hogy van-e arra bármelyik állami lehetőség, hogy a párom végig bent legyen velünk a kórházban tartózkodás alatt (vírushelyzettől függően, persze)? Tehát hogy ott is aludjon.
Nem merültem még annyira bele a magánkórházak áttanulmányozásába, de ahogy néztem, csomagokat lehet választani, 1-2,5 millió között.
Húzós ár, tisztában vagyok vele. Ezért szeretném kérdezni azoktól, akik szültek már mind a két helyen, hogy megéri ezt a pénzt kifizetni, vagy annyival nem magasabb szintű az ellátás?
Viccelsz 29...
Tudod hányszor követtek el orvosiműhibát rajtam vagy más családtagomon, az igazgató meg gyönyörűségesen bevédte őket. A csecsemősoket sem veszik elő, mai napig bunkók lehetnek és a betegj9gi képviselő konkrétan lerázott mikor panaszoltam, hogy leajarnak beszélni a császárrol. Sőt az én szuletesemet is elszurtak és egy doki sem merte ezt leírni,mondván nem akarja hogy a kolléga bajba kerüljön. Ez amainapig így van sajnos. Anyám csípő műtétje el kett rontva, na még a jelentesbe sem írták be, betegjogi képviselő meg mindent tagadott. Innentől egy bíróságon sem nyerhetsz.
Szia. Szabályszerint magán kórházban sem választhatod a császárt csak indokolt esetben csinálnak. Az más kérdés h van-e olyan orvos aki kockáztat egy jó adag büntetést , pályátol való eltiltást és megnűt úgy hogy nem indokolt. Olyan kiskapu létezik h pszihologus kiállít neked egy papírt h tényleg annyira parazol h orvosilag indokolt h császár de ugye ehhez is kell találni egy orvost aki jó pénzért megírja neked ezt.
Én is sokat vacilaltam h állami vagy magán. Az ellátás nyilván teljesen más a magán kórházban ( értem itt a szobák állapota, étel minősége , személyzet . Bár maganban is ha pont olyat fogsz ki ninxs mit tenni )y én végül az államit választottam de pont azért mert ha komplikáció van úgyis atviszenek oda. Ha meg csak a babaval van gaz akkor csak a babát. Akkor meg hiába élvezed h Dunára néz a szobad és finom a kaja. :) sok sikert a döntéshez. Én amugy a Soten szültem multevben, kellemes csalódás volt , velem minden kedves volt , az orvosok felkészültek és profik. Jó hat a kaja és a szoba olyan amilyen . Férj nem aludhat bent de a vajúdás kezdetétől az aranyoraig ott lehet velem végig
Nekem nem volt lehetőségem választani amikor a fiamat szültem. Egy szerény istállóban, egy jászolba(n) szültem a fiamat.
Szűz Mária
/azóta Maca/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!