Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki szült állami helyen ÉS...

Aki szült állami helyen ÉS magánkórházban is, megosztaná a tapasztalatait velem? Melyik szülésélmény volt a jobb, hol érezte komfortosabban magát? Melyiket választaná ismét?

Figyelt kérdés

A párommal 1-2 éven belül szeretnénk elkezdeni próbálkozni a babával, mind a ketten 23 évesek vagyunk.

Őszinte leszek, eddig nem nagyon foglalkoztatott az egészségügyben uralkodó káosz, állapot, szerencsére sosem kellett igénybe vennünk az állami kórházak "vendégszeretetét".

Én az éves szűrésre magánorvoshoz járok, ugye most ez az orvosfogadós dolog is megszűnt, szülnék annál, aki éppen ott van. Már ez is megijeszt kicsit, mert azzal tisztában vagyok, hogy vannak orvosok, akik nem a pályára valóak egyáltalán... Most volt ez a felvonulás is, emiatt a közösségi médiában is többen írtak arról, hogy rengeteg anyukával hogy viselkednek a kórházakban. Akár szülés előtt, akár alatta, vagy éppen utána.

Ez nagyon megijesztett, mert én alapból olyan vagyok, hogy akihez durvábban szólnak, akkor kicsit megszeppenek... Legyen az akár egy ügyintéző a bankban, vagy futár, bárki.

Egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben ez még rosszabb lenne számomra. Ráadásul nem tudom, hogy van-e arra bármelyik állami lehetőség, hogy a párom végig bent legyen velünk a kórházban tartózkodás alatt (vírushelyzettől függően, persze)? Tehát hogy ott is aludjon.

Nem merültem még annyira bele a magánkórházak áttanulmányozásába, de ahogy néztem, csomagokat lehet választani, 1-2,5 millió között.

Húzós ár, tisztában vagyok vele. Ezért szeretném kérdezni azoktól, akik szültek már mind a két helyen, hogy megéri ezt a pénzt kifizetni, vagy annyival nem magasabb szintű az ellátás?

2021. nov. 30. 12:57
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Mire odajutunk, hogy babánk lesz, 25-26 évesek leszünk minimum (ha rögtön sikerül). Ez azért már nem annyira vészesen fiatal kor szerintünk, és két gyereket szeretnénk, viszont én 30 felett már nem szívesen szülnék (nyilván ha úgy hozná az élet, akkor sem élném meg tragédiaként, de jobb szeretném, ha hamarabb lenne babánk).

A feltételek adottak igazából már most, de előtte szeretnénk esküvőt mindenképpen (nem a gyors "tudjuk le két tanúval" típust).

Szóval a korunkat én nem érzem problémának most sem.

2021. nov. 30. 14:21
 12/35 anonim ***** válasza:
39%
Teljesen egyetertek veled kérdező, mintha engem írtál volna le. En is magánban szeretnék szülni de sajnos nincs rá ennyi pénzem 😔 nem mondom hogy melyszegenysegben elunk, inkább úgy mondom hogy sajnos nem fér bele anyagilag, mert a párom jelenleg pl munkanélküli, azaz ugye 0ft bevetellel, ráadásul külföldi, jövőre tud majd idekoltozni és egyáltalán állást keresni magyar nyelvtudas nélkül.
2021. nov. 30. 14:26
 13/35 anonim ***** válasza:
75%

Leírom én miért választottam a magánt, hátha segít, persze lehet hogy tök normális felétek az állami ellátás, ott is megszülnek sok-sok ezren.

Nekem az állami orvosokkal csak a gondom volt korábban is, olyannal is aki régóta ismert is egy tahó vén f*sz volt, mikor elköltöztem, ott is sokszor megaláztak, pedig se bunkó nem vagyok se mimóza lélek, de az idős nőgyógyászoktól felfordul a gyomrom, szóval ez megadta az alaphangot.

(A teljesség kedvéért: voltam 1-2 elég rossz magándokinál is - nő és férfi - mire a jelenelgit megtaláltam).

Ami nálam betette a kertkaput, az az volt, amikor a férjemnek és magamnak próbáltam ellátást intézni államiban a 3. hullám után. Férjem nem beszél jól magyarul, de pajzsmirigy gondjai adódtak, amik elsőre elég komolynak tűntek, kapott beutalót mintavételre és radiocsekkre is, én meg segítettem (volna) neki intézni.

Huh meg ne tudd. Nem veszik fel a telefont, napokig. Majd felveszik, ordibálnak, nem ezt a számot kell hívni (bmeg de ez a radiológia!). De ők most nem vállalnak senkit, mert oltópont, hülye az orvos aki ide beutalta.

Mintavételnél meg mit képzelünk hogy vinnénk korábbi ultrahang-leletet, a magánt nem fogják tán elfogadni, szépen kérjek beutalót az ultrahangra előbb, ők addig velünk nem foglalkoznak - és rámb*szta a telefont.

(Magánban 1 héten belül mindent elintéztünk, árra sem volt vészes, szerencsére kiderült, hogy ártalmatlan a dolog, de akkor nagyon felhúztam magam).

Ugyanez pepitában amikor magamnak próbáltam terheslabort intézni. Nem is tudtak volna jó hetekre adni időpontot valamiért. Meg: "Be ne állítson beutaló nélkül!". Mondom - háziorvos azt mondta, a kiskönyv a beutaló. "Ilyen hülyeséget BIZTOS NEM MONDOTT a háziorvos, ne találjon már ki ilyeneket!" ott én csaptam le a telefont és egy életre elegem lett, pláne mert az egészségügyi adó-hozzájárulásom elég komoly summa.

A napokban fogok szülni - a kórházzal és a dokimmal eddig csak pozitív a tapasztalat, igaz, rohadt nagy elvárásaim sincsenek, csak hogy normálisak legyenek és jobbára tájékoztassanak, mi merre hány méter, ami eddig tökéletesen megvan.

Eleinte én is császárt akartam (félelemből), de a dokimmal átbeszéltünk mindent szülésfelkészítéskor, és a természetes mellett döntöttem. De elmondta azt is, mik a feltételei a császárnak (külsős szakvélemény pld.) tehát totál transzparens volt.

A Róbert Károly magánkórházban fogok szülni, ott tényleg a természetest részesítik előnyben, ha nincs mondjuk szakvéleményed az ellenkezőjéről. A Maternityről én is azt hallottam hogy jobban császárbarátok (igaz ott annak azt hiszem külön díja is van, a Robiban egy kaptafa a díjazás). A Duna medicalról nem tudok semmit, érdemes utánanézni.

A Róbertben van családi szoba, de elég kevés, nem garantált. Igaz, a következő 1 évben biztos bővül a szülészet, mert hatalmas az igény.

Járj mindnek utána, de az ár, igen, húzós, és csak ettől felfele megy, állandóan emelnek mert rengetegen választják a magánt.

2021. nov. 30. 14:32
 14/35 anonim ***** válasza:

A Maternityn őrületes pörgés van, hihetetlen mennyi nő jár oda. De gyanítom a többi helyen ugyanez van, nagy igény van a magán ellátásra.

Az előzőt annyiban pontositanam h a Maternityn is ugyanolyan ár a császár és a természetes szülés, csak előbbiek szemben valószínűleg maradni kell egy vagy két napot tovább, azt meg kiszámlázzák.

Nagyon sokat indormalodtam, rosszat egyik helyről se hallottam, legfeljebb kekeckedés volt, ami kifogásként felmerült.

Eleinte bennem fel se merült, hogy fizetek a szülésért, csak a terhesség elején olyan negatív tapasztalatok voltak az állami kórházzal ahova tartoznánk, hogy azt mondtam, ide soha többet. Tizedik héten vérzés, a 20.héten meg durva allergiás roham, konkrétan nem láttak el.

Orvos meg szó szerint nincs, főleg most a korona miatt.

Azt pedig csak zárójelben mondom, hogy aki átlagos, normális körülmények közt el, annak nagyon mellbevágó tud lenni egy -egy állami kórház szülészetének az állapota, ha nem annyira kényes, akkor is.

Bár ez szerencse kérdése, mert vannak már normálisan kinéző kórházak, na én olyanhoz tartoznék, ahol hullik a vakolat.

2021. nov. 30. 14:43
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Ahova én tartozok ott eddig 2x jartam a surgossegin és mind a, két doki rettenetesen paraszt volt ráadásul fel se fogtak amit mondtam, pl mondtam h csütörtök óta fáj a fejem de először hétfőn este 6kor lett magas a vernyomasom (8klr már a kórházban voltam) erre nekiall velem szivozni hogy ha csütörtök óta magas a vernyomasom miért most jöttem.. M
2021. nov. 30. 14:47
 16/35 anonim ***** válasza:
61%

Sose felejtem el:

10.hét, vérezni kezdtem.

Állami kórház ambulanciája, bementünk, nagy nehezen fogadtak.

Megvizsgált az orvos, kiderült nincs baj, és kertem, hogy babát mérje már meg, mekkora az ülőmagassaga.

Mondja : 27 mm

Mire én: kettő napja voltam a saját orvosomnál, ő 29 mm-nek mondta.

Mire orvos: akkor biztos annyi, én nem ultrahangozok valami jól

:D :D

És belegondoltam, hogy két hét múlva ide kellene jönni genetikai UH-ra, ahol pontosan ennyi mm, meg még kevesebb dönt abban, hogy jó e a tarkóredő vagy se.

2021. nov. 30. 14:53
 17/35 anonim ***** válasza:
67%

Mondjuk kisarkítjátok ám.

Nem mondom hogy nincs egy-két bunkó orvos, egy szóval sem. De ugye nem gondolod komolyan, hogy a genetikai uh-t az ambuláns ügyeletes fogja csinálni? Egy szülész nőgyógyász aki napi 29 uht csinál, és egy belgyógyász, aki évi 2t. (Mondtam valamit) De mindegy.

Én államiban szültem, volt 2 műtétem, egy életmentő és egy betervezett, 3x töltöttem el több napot a kórházba és soha senki még csak rosszul sem szólt hozzám. Mondjuk én sem hozzájuk.

Szóval van ilyen is.

2021. nov. 30. 16:02
 18/35 anonim ***** válasza:

Duna medical ellátása isteni( kivéve 1 éjszakás nővér aki adta az sztk szintet), viszont egész éjjel ott dübörög az A38-as hajó zenéje. Viszont jó az étel és minden kérdésre adtak választ pelenkázást és fürdetést is megmutatása. Sőt plusz pénzért,ott egyből megnézték fuleszeten a begyulladt fülemet.

De éjszaka nálam meg lusták voltak a nővérek, biztos lazulni szerettek volna.hozták a csecsemősök szintjét, de nem olyan durván mint az államiban, de noszogatni kellett őket ha kérni akartam valamit

2021. nov. 30. 16:06
 19/35 anonim ***** válasza:
Szerintem az is fontos szempont, hogy a magánkórházban a sürgősségi esetekre nincsenek úgy felkészülve mint az állami kórházban, ha komolyabb komplikáció adódik akkor simán lehet hogy mentőt hívnak és átvitetik a kismamát/babát állami kórházba. Ez persze nagyon szélsőséges eset és ne legyen semmi gond, de ez is benne van a pakliban. Nekem ez pl. elég érv is az állami kórház mellett, mert szülésemkor a legfontosabb és egyetlen kívánságom jelenleg hogy egészségesen jöjjünk haza a kórházból a babával mindketten. Igy az a pár nap nem éppen nyaralás lesz, de nem is az a lényege.
2021. nov. 30. 21:27
 20/35 anonim ***** válasza:
19es vagyok. Azt elfelejtettem hozzatenni, hogy en személy szerint nem szültem magánkorhazban, első babámat várom decemberre. Egy barátnőm orvos, nem régen szült Budapesten állami kórházban és vele beszélgettem erről, ő mondta h a magánkórházak nincsenek felkeszulve a sürgősségi esetekre, ő is ezért választotta az államit. ( csak azért írtam ezt le mielőtt bárki nekem esne hogy szerinte hulyeseget beszelek,... nekem személyes tapasztalatom nincs még )
2021. nov. 30. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!