Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Erdemes gatvedelemre keszulni?

Erdemes gatvedelemre keszulni?

Figyelt kérdés
Masodik babamat varom es nem tudom igy hogy ugyeletben kell szulni erdemes e keszulni gatvedelemre? Elso szulesemnel nem is maga a gatmetszes fajt hanem utana a varras :( szinte roszabb volt mint a vajudas. Vissza is adtak a gazt, ugy mar el tudtam viselni. Vajon erdemes igy getvedelemre keszulni? Es ha igen hogy tudok felkeszulni ra?

2021. nov. 21. 10:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Végezz gátmasszázst és imádkozz, mást nem igazán tehetsz, sok helyen egyébként már kérés nélkül is törekednek rá, esetleg nézz utána a kinézett kórház szemléletének, hogy mennyire támogatják. Én az elsőt gátvédelemmel szültem, semmilyen sérülésem nem lett, most a másodikkal is erre készülök aztán vagy sikerül vagy nem, nem fogok a kardomba dőlni ha most vágni kell majd, de a kórház ahol szülök alapvetően támogató ebben, úgyhogy reménykedem.
2021. nov. 21. 10:59
 2/4 anonim ***** válasza:
79%

Érdemes, ha a kórházban nincs olyan protokoll, hogy mindenképp vágnak, vagy nem olyan henteshez kerülsz szülni, aki tojik rá, csak vág.

Én mindkettőnél készültem a gátvédelemre (de nekem volt mellé fogadott orvosom és szülésznőm is, akik nagyon támogatták a háborítatlan szülést). Az elsőnél pici repedésem lett (sokkal kisebb, mintha vágtak volna), pedig 4500 grammos lett a babám. A második gyerek 1 kg-val kisebb, ott semmi sérülésem nem lett, pedig olyan sebességgel jött kifelé, alig győzték elkapni :D

De írhatsz akár szülési tervet is, amiben szerepel a gátvédelem is, azért sok helyen figyelembe veszik

2021. nov. 21. 11:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes. Természetesen. Ha sikerül. Ha meg nem, kb ugyanott vagy.
2021. nov. 21. 11:21
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnél volt, ott mondták is, hogy lesz.

Második "gyorsan" jött, éreztem, hogy gátmasszázst kapok...csak, hát mondták közben, hogy most ne nyomjon....de,hát annyira jött az inger.... Szóval varrtak. Hiába kaptam két érzéstelenítőt, mindent éreztem. Fájt, az igaz, de valahogy vidámabban telt, mint a vajúdás+szülés.

Érdemes rá készülni (bár nem tudom, hogyan lehet erre), a fontos, hogy nektek jó legyen.

Remélem sikerülni fog!

2021. nov. 21. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!