Erdemes gatvedelemre keszulni?
Érdemes, ha a kórházban nincs olyan protokoll, hogy mindenképp vágnak, vagy nem olyan henteshez kerülsz szülni, aki tojik rá, csak vág.
Én mindkettőnél készültem a gátvédelemre (de nekem volt mellé fogadott orvosom és szülésznőm is, akik nagyon támogatták a háborítatlan szülést). Az elsőnél pici repedésem lett (sokkal kisebb, mintha vágtak volna), pedig 4500 grammos lett a babám. A második gyerek 1 kg-val kisebb, ott semmi sérülésem nem lett, pedig olyan sebességgel jött kifelé, alig győzték elkapni :D
De írhatsz akár szülési tervet is, amiben szerepel a gátvédelem is, azért sok helyen figyelembe veszik
Elsőnél volt, ott mondták is, hogy lesz.
Második "gyorsan" jött, éreztem, hogy gátmasszázst kapok...csak, hát mondták közben, hogy most ne nyomjon....de,hát annyira jött az inger.... Szóval varrtak. Hiába kaptam két érzéstelenítőt, mindent éreztem. Fájt, az igaz, de valahogy vidámabban telt, mint a vajúdás+szülés.
Érdemes rá készülni (bár nem tudom, hogyan lehet erre), a fontos, hogy nektek jó legyen.
Remélem sikerülni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!