Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátvédelem után rendesen...

Gátvédelem után rendesen helyre áll minden?

Figyelt kérdés
Szeretném kérni azoknak a tapasztalatát, akik gátvédelemmel szültek. Szépen helyre tud állni utána a hüvely vagy jobb egy pici vágás varrás és akkor nem tágul ki annyira hogy utána nehezen áll vissza a régi állapot? Köszönöm előre is
2021. ápr. 8. 19:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Gátvédelemmel szültem, mégis varrni kellett. A gátvédelem nem feltétlenül jelent sérülésmentességet, ezt a szülésznő ott helyben mondta, miközben a doktornő felmérte a károkat és vette elő a tűt meg cérnát nekem a foltozáshoz.

Akármi is van, vágnak vagyy repedsz vagy egyik sem, sosem a tágulás a gond, mert visszaszűkül. A hüvely egy rugalmas izom, amit edzeni lehet. Én pl már másnap megint kezdtem az intimtornát, Kegel-gyakorlatokat toltam szoptatás közben, ahogy kb a pozitív teszttől kezdve majdnem minden nap (na jó, hazudok, de heti legalább 2-3 alkalommal csináltam a gyakorlatokat). Amit hallani szoktál, hogy a gáttájék érzékeny, az akkor van, amikor bármelyik okból is, de varrni kellett. Az még tud rugalmatlan lenni, de edzéssel ez is javítható. Csak itt az edzés az nem pisivisszatartó izommozgás, hanem szex, kellően gyengéd, akár síkosítóval megspékelt (az amúgy is hasznos, ha szoptatsz majd) szex.

Nálunk csak az első 2-3 alkalom volt más, fura, a szülés utáni 6. héten kezdtük újra az akciót. Azóta minden ugyanolyan, mint előtte volt (+síkosító).

2021. ápr. 8. 20:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a részletes választ :-)
2021. ápr. 8. 20:10
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Nagy vágással, repedéssel nagyobb a gond.

A hüvely rugalmas

Visszaáll, főleg ha edzel rá az említett Kegel gyakorlatokkal.

Első szüléskor vágtak (okkal!)

4 öltésem volt.. ez az elején nagyon kellemetlen volt. Oda kellett figyelni.

2. Alkalommal gàtvéselem volt egy minimális repedéssel, varrni sem kellett volna, de kaptam 1 öltést..

Ezzel semmi nem volt..

Nekem nagyobb gondot az okozta hónapokig, hogy elszállt a libidóm teljesen. Szörnyű...

Egyébként 2 hüvelyi szülés után is mini tampont használok.

2021. ápr. 8. 20:47
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Első gyerekemet gátmetszéssel szültem. Másodiknál volt gátvédelem, de rekedtem, mert elég nagy volt a baba. És így is olyan szűk vagyok odalent, mint szülés előtt. Szerintem nincs köze a gátvédelemhez.
2021. ápr. 8. 21:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Visszaállt nagyjából. Nekem a szex nagyon jó lett, mert előtte sokszor fájt és nehéz volt a behatolás, de most jó, nem fáj. Viszont tampont még mindig képtelen vagyok használni és nem tudom miért. Nem tudom felhelyezni, pedig előtte nem volt gond.
2021. ápr. 9. 04:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!