Milyen érzés amikor beadják az EDA-t? Nagyon fáj vagy csak olyan, mint egy rendes injekció?
Figyelt kérdés
És mikor lehet ezt kérni a vajúdás alatt? Tényleg vmennyire ki kell tágulni h beadják?2010. szept. 4. 21:41
1/17 anonim válasza:
Èn meg sem éreztem,annyit kínlódtam elötte.Megváltás volt.....
2/17 anonim válasza:
Nekem azt mondták ne mozogjak, de mikor beszúrták a tűt, és mikor kivették, akkor olyan volt, mintha megrázott volna az áram odalent. Szóval nem tudtam nem ugrani. Elég érdekes volt. De persze nem volt durva.
3/17 anonim válasza:
Én nem is emlékszem rá, hogy milyen volt, míg a vajúdási fájdalmakra erősen. Szóval össze se lehet hasonlítani.
Nem kell semennyire se tágulni, hogy beadják, épp fordítva. Egy bizonyos táguláson túl már nem adják be, nehogy ne érezdt a tolófájásokat.
4/17 anonim válasza:
Nagyon be voltam tojva! Remegtem mint a kocsonya!
Erre semmit sem éreztem egy kis szúráson kívül!
Csinálnak egy helyi érzéstelenítést, mert azért csak egy katétert tesznek a gerincedbe, de semmit nem érzel!
5/17 anonim válasza:
Nálunk alapból nem adnak EDA-t
Amikor szülni készültem, tiltakoztam. Szülésnél lehet elfogadtam volna, de így utólag örülök, hogy megszenvedtem érte :)
Könnyű szülést!
6/17 A kérdező kommentje:
köszi a gyors válaszokat! :)
2010. szept. 4. 21:49
7/17 anonim válasza:
2. vagyok: azért hozzáteszem én tervezett császárhoz kaptam.
8/17 anonim válasza:
Engem is érdekelnek a válaszok, én is szeretnék majd EDA-t kérni. Az ismerőseim, akik kértek, azt mondják, hogy nem fáj, érzed, de nem fáj úgy, főleg a fájásokhoz képest tényleg semmiség. És normál állapotban sem fájhat? Mert én még nem nagy fájásoknál szeretném kérni:)
9/17 anonim válasza:
Nem a gerincedbe teszik a katétert, hanem MELLÉ.
Epidurális (EDA): gerincKÖZELI
Spinális: gerincvelői
10/17 anonim válasza:
Szia! Akkor adják, amikor 2 ujjnyira már ki vagy tágulva, és olyan volt, amikor beadták, mint amikor bármilyen más orvosnál pl. fogászaton érzéstelenítő injekciót kapsz. Egy pillanat az egész, és utána már nem éreztem semmit, amit azután csináltak. Gondolom bekötötték a csövecskét vagy ilyesmi, mert azt éreztem, amikor szülés után kihúzták. Amúgy én is megkérdeztem a dokitól, hogy fájni fog-e, picit mosolyogtak rajtam, hogy pont a vajúdás és a szülési fájások kellős közepén komolyan kérdezem-e, és azt felelte, hogy nem fog fájni :-) Nagyon boldog babavárást és könnyű szülést Neked! Üdv, 9 hónapos kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!