Ki készített szülési tervet?
Nekem az első indított szülés volt. Fogalmam sem volt az indítási módokról, sem arról, hogy melyik milyen lehetőségekkel jár. Teljesen megbíztam azonban az orvosokban, szülésznőkben. Bíztam a tudásukban, a szakmai tapasztalatukban, ami számomra sokkal fontosabb volt, mint hogy mondjuk xy fórumon szupermami1234 azt tanácsolta legyek öntudatos és utasítsam el a gátmetszést. Kaptam beöntést. Amúgy ha kérni kellett volna, akkkr is kérek. Volt burokrepesztés. Hittem, hogy hasznunkra válik. Vált is, mert onnantól kb egy óra intenzív fájás után meglett a babám. Volt gátmetszés. Nem kérdezték, nem fájt, begyógyult. Másodiknál nem metszettek, repedtem. Nem láttam a kettő közt nagy különbséget.
Én végig tettem, amit mondtak. Levegőt vettem, amikor mondta a szülésznő, bent tartottam, kifújtam. Teljesen rájuk bíztam magam és csodaszép, gyors szüléseim voltak. Nekem ez utóbbi nagyon fontos volt. Tudom, van olyan is, aki szívesen vajúdik órákon át és átadja magát a fájdalomnak. Én nem ilyen vagyok. Az első szülésem mindennel együtt 4 óra volt, a második kb 1-1,5 óra vajúdás otthon és kb 20 perc kitolás a kórházban. Nekem ez így szuper volt.
Most a harmadiknál sem lesz tervem. Főleg mivel nincs két egyforma szülés. Mindent nem is tudnék megtervezni.
Na most gyerekek ez nem mindenhol működik..
SZTK-ba felejtsétek is el,hogy bármit ti fogtok megszabni.A kórházi protokoll szerint fogtok,általában csak simán lábat feltéve hagyatt fekve lehet.
Magánban,ha szülsz persze hogy oda figyelnek az igényeidre,ha fejen állva akarsz szülni is biztosítják neked,hiszen fizeted.😀
Valaki vízben szül,valaki állva,valaki négykézláb..ahogy kényelmes,ott van saját szülőszobád,és egy orvosod aki rád figyel.Ezért nyomod oda a 600.000+ forintot.
Érdemes szülési tervet készíteni,de általában annak aki nem először szül és tudja mi vár majd rá.Tudni fogod kb hogy mi lett volna kényelmes,hogyan lett volna könnyebb neked,mit éreztél feleslegesnek és mi hiányzott..
Nekem az első császár volt,és igazából bocsi az offért,de..
Mi az,hogy hasba könyöklés? Miért? 😰
23
A hasadbóp alkarral tolják kifele a babàt
Ha indokolatlan,és akár ha indokolt is akkor gyakran jár sérüléssel ( mert nem olyan gyors tágulásra készült a gát, a méhszáj és a hüvelyfal.
Ha szükséges a baba érdekében, akkor ez nyilván mellékes.
Bár itt valaki emlegette a szüles hosszát.
Én inkább vajúdok 20 órát, mint amondjuk 10 óra alatt azt kívánjam, hogy legyen már vége, és oltári fájdalomnak éljem meg, mmint csak annak, mert nem kell így lennie.
Persze mindenkinek joga kellene legyen ezt eldönteni.
Nekem egy barátnőm azt mondja jó volt úgy, mert hamar vége lett.
1,5 h vajúdáskor 1 ujjnyinál ment kórházba, Azonnal(!!) oxyt kapott, amit folyamatosan feltekertek neki.
6 h alatt lett meg a baba.
3 napig nem tudott felkelni a vérveszteségtől gelkelni.
Záróizomig vágták.
Felszakadt a méhszája a hüvelyfala.
Egy hónapig nem tudott rendesen járni, ülni egyáltalán.
Végig azt mantrázta a szülés alatt, hogy “nemsokára vége”
Szerinte jó volt így és mindezt fogadott dokival..
Mégsem lesz 2. Baba, pedig eredetileg akartak ( még nem kész a szülésre)
Szóval ő pont példája annak, amikor ez nem kellene.
Az a borzasztó, hogy a szülőszobán kiszolgáltatva vagyunk.
Jó dolog a bizalom, de nekem már nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!