Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki készített szülési tervet?

Ki készített szülési tervet?

Figyelt kérdés
Hallottam róla - mostanság állítólag divatba jött - hogy a terhes nők készítenek egy írásos szülési tervet, amit leadnak a dokinak és kórháznak, amiben leírják, hogy hogyan akarnak szülni, és hogyan akarnak lenni a kórházban. Ez tényleg szokás? Van értelme? Én kicsit hülyeségnek tartom, mert szerintem nem lehet teljesen megtervezni egy szülést.....

2021. nov. 18. 08:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Én nem írtam, mivel már az ügyeletes rendszerben szültem. Érzésre a kutyát nem érdekelte volna, ennek ellenére nagyon sok mindennek utánanéztem és én azt mondom le a kalappal. Végig kérdeztek, konzultáltak velem, elmondták mit terveznek és hogy ez miért lenne jó, de az én döntésem, ha azt mondom várjunk még egy kicsit, akkor várunk. Ha szeretnék átülni labdára szóljak, ha szeretnék kádba ülni, szóljak. A szülésznő pl. javasolta egy ponton, hogy üljek át egy picit labdára vagy sétáljak egyet, el is mondta, hogy miben segítene, de nem erőltette, olyan ütemben haladtunk, ahogy nekem jól esett.

Persze az azért gondolom mindenki számára egyértelmű, hogyha éles helyzetről van szó, akkor az már nem úgy működik, hogy mindenáron kismama kérésének teszünk eleget, sőt. Ott már életbe lép a kontroll és esetleg a protokoll is a helyzet súlyosságától függően és szerintem ez így is van jól. Egy bizonyos szintig legyen minden anyuka kérése, de a szint fölött igenis vegyék ki a kontrollt anyuka kezéből.

Én azt gondolom, hogy nem érdemes egyértelműen elzárkózni valamitől, mert a valóságban annyiféleképpen alakulhatnak a dolgok... Kommunikálni viszont érdemes, oda-vissza.

2021. nov. 18. 09:34
 12/24 A kérdező kommentje:
Big like a 11-esnek :)
2021. nov. 18. 09:38
 13/24 anonim ***** válasza:

2. Vagyok

Bár le letem pontozva azt elmondanám, hogy a 2. Gyors szülésemnél én úgy örültem volna, ha kommunikálnak vel.

A protokoll metszést úgy tudtam meg, hogy szólt a szülésznőnek, hogy adjon neki ollót/ szikét..

És hadarta mennyi oxit adjon..

Nem nekem!

Amikor visszakérdeztem minek, akkor mert szoktak

Wtf?

Metszés:

Nagyobb a baba és elsőre is volt

( vákuumos volt és rövid zsinór, a picit ki kellett nyomni belőlem, mert császárra késő volt, a szívhangja pedig rossz lett… a vákuumos eszközhöz a nagyobb sérülés elkerülése miatt kell a metszés, semmi más nem indokolta volna..)

Szóval érdeklődj a kórhàzi személyzetről.

Az első szülésem más kórházban volt, ott mindennel kapcsolatban kommunikáltak velem.

A 2. Esetben csak annyit hogy fikáztàk miért szültem az első helyen—> “mert háborítatlan szülést akart?” Majd: “sikerült” a vákuumos szülés halva ezen kacarászva..

Szóval nem bánom, hogy felkészültem.

2021. nov. 18. 09:47
 14/24 anonim ***** válasza:
szülési terv külföldön elfogadott gyakori.magyarországon ritka.
2021. nov. 18. 09:52
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

13# Ez szomorú és gáz. Valahogy így veszik el a jó élmény varázsát. Én nagyon be voltam tojva az ügyeletben szüléstől úgy is, hogy (szerintem) fel voltam mindenre készülve. Jókat olvastam mindenhol a személyzetről, az orvosom is azt mondta higgyem el, mindenki aranyos lesz, de a para bennem volt. Én ehhez képest mondom azt, hogy nekem elképesztő pozitív csalódás volt a helyzet.

Nyilván azt én nem feltétlenül tudom megállapítani, hogy kell-e metszeni, vagy nem, feltétlenül indokolt-e az oxi vagy nem, stb. De ha valaki odalép a fejem mellé és elmondja, hogy mi fog történni és miért van erre szükség az adott helyzetben, akkor valószínű nem fogok egy kitolási szakaszban mindenáron kapálózni, hogy nem és nem és nem. :) Fontos az is, hogy mi történik, persze, de a legeslegfontosabb az, hogy legyen kommunikáció és biztonságban érezze magát a nő ilyenkor.

2021. nov. 18. 09:57
 16/24 anonim ***** válasza:

Így van 15#

Nincs nekem alapvetően bajom ezekkel, ha kellenek.. de 0 indokkal..

Szóval nem azt mondtam h ne csinálja, hanem miért kell.. és van-e alternatíva

2021. nov. 18. 10:11
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Azt sem hagyták, hogy azt a sok papírt elolvassam amit aláírattak velem, kiröhögtek volna ha egy tervvel állítok oda...
2021. nov. 18. 10:18
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a második szülésemnél fogadott orvosom volt, akivel megbeszéltem hogy mit hogyan szeretnék vagy épp nem szeretnék. Elmondta hogy persze ez a természetes... De ha kell muszáj lépnie... Ok nélkül nem fog oxit adni de ha kell akkor kell. Ok nélkül nem fog a műtőbe tolni de ha kell kell. Ezt abszolút el is fogadtam, szép szülésem volt vele.

Most hogy nem lehet ő az orvosom az a terv hogy aki bent lesz doki megmondom neki hogy nincs hasba könyöklés meg kézzel tagitas stb... (Az elsőnél volt en meg naiv és tapasztalatlan voltam)

2021. nov. 18. 13:46
 19/24 A kérdező kommentje:
ez a kézzel tágítás egy olyan szörnyű dologként leírt dolog. Pedig nem jókedvében csinálja az orvos, hanem segít a tágulásban, hogy moondjuk ne 24 óráig vajúdjon szegény kismama, hanem "csak" 16 óráig. A hasba könyöklés is persze fáj a kismamának, de egy szükséges rossz, hogy a gyerek kijöjjön, ha olyan a fizikai elhelyezkedése, hogy ezzel megkönnyíti az orvos a baba világra jövetelét. Itt mindenki háborítatlan, természetes szülést akar. Na az akár 48 óra vajúdással is járhat, ami olyannyira legyengíti a kismamát, hogy utána a kitolási szakaszban ereje sem lesz. Inkább tágítsanak kézzel, és szüljek meg kevesebb vajúdási idő alatt. De ez én vagyok, sokan vagyunk, sokfélék!
2021. nov. 18. 13:52
 20/24 anonim ***** válasza:

18as vagyok.

A doki úgy tagitott kézzel hogy még nem indult be a szülésem, rutin vizsgálaton voltam nst után.... 38 hetesen... Két ujjnyira ki voltam amúgy tágulva...

úgyhogy nem volt indokolt.

Ahogy a hasba könyöklés sem, hiszen első fájás után 4 órával született a babám ami első szüléshez képest nem hosszú vajúdás. Pillanatokon belül 4 ujjnyira nyilt a méhszáj a 2 ujjnyirol...

Úgyhogy nem, nem akartam hogy a második szülésnél tagitsanak vagy hasba könyököljenek, ha nem muszáj. Nem is kellett

2021. nov. 18. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!