Aki szörnyen élte meg a szülést, később vállalt másik babát?
Olyan furcsa ilyen tapasztalatot olvasni. Én két gyereket szültem állami kórházban, ügyeletben, de velem mindenki kedves volt, pedig nálunk nem engedik be a férjeket. Igaz én sem pofáztam "feleslegesen", és ami az is volt, azt is nagyon kedvesen intéztem feléjük.
Viszont másnap a szobatársam már nem ilyen tapasztalattal rendelkezett. És én is 93 kilóval mentem szülni, de nekem senki nem mondott semmi ilyesmit. Viszont esetemben a csecsemős nővérek voltak tapintatlanok és sértőek. Ahány bejött, annyi féle képpen kellett szerinte szoptatni. Egy első babást nagyon össze tudtak zavarni a sok hülye tanáccsal. Sajnálom, hogy ilyen tapasztalatod volt, de el kell hinned, hogy átlagban nem ilyen, de függően attól, hogy hogyan dolgozod fel, meggondolnám egy magánintézményben való szülést. De én 2 gyerek után bárhol eltöltök 4 napot. 🙈
Én is másodjára magánkórházban szültem.
Nekem mindkettő császár volt. Alázni,nem aláztak; nálam az volt a gond, hogy nagyon problémás terhességem volt, 4 hónapig feküdtem kórházban, és mivel -szerintük- túl sokat panaszkodtam, ezért egy idő után nem hittek nekem, hanem beállítottak úgy, hogy pszichésen nincs nálam minden rendben... Aztán sorra igazolódtak be a végefelé, hogy a panaszaimnak mégis volt alapja (pl. össze kellett varrni a méhszájamat 18 hetesen, de kb. 25. héttől már alig bírtam felállni, és wc-re menni, mert annyira fájt lent az alhasam. Azt mondták,ez nem fájhat, másnak sem fáj. Voltak, rosszabb napok, amikor tényleg képtelen voltam még wc-re is elmenni. Hiába panaszkodtam, kértem, hogy nézzenek meg UH-gal; nem tették. Helyette rámtették az nst-t, hogy majd megnyugtat a babám szívhangja. 5 napba telt egy UH-ot elérnem, akkor látták, hogy a varrat felett,már 2x annyira kinyílt a belső méhszáj, mint korábban, a babámat már csak a varrat tartja. A 36. Héten már alig tudták kivenni a cerclage-om, mert nem találták. Teljesen bevágta a méhnyakam, majdnem csonkolta a végére, ahogy feszült a babám súlyától...
De pl. a szülésnél is azt hitték, hogy csak kitalálom, hogy a bal oldalamon érzem a fájdalmat az EDA mellett is. Miután császárra került sor, nem is kaptam spinált, azt mondták, tesznek bele több cuccot, és úgy már jó lesz. Nem lett az. A bőrömet tényleg lezsibbasztotta, de amikor mélyebbre mentek... brutál fájdalom volt, amíg kiemelték a babám, mert addig már nem tudtak tenni semmit. Miután kiemelték, kaphattam morfint, az meg úgy kiütött, hogy nem is igazán emlékszem az utána következő dolgokra, hogy milyen volt először meglátni, kézbevenni a babám...)
Szóval emiatt lett magánkórház. Csak császárral szülhettem volna eleve, államiban is; de utólag is azt mondom, hogy minden Ft megérte. 1 hetes a babám.
De miért nem nyitottad ki a szádat? Miért tűrted, hogy így beszéljen veled? Ha udvariasan rákérdezel hogy ugyan mi baja veled hogy így beszél és nem bunkózol vissza, hidd el ő lepődik meg a legjobban és lesz normális veled. Azért teheti meg mert hagyjátok.
Nem kell bunkónak lenni, lehet normálisan is szólni. Mint egy felnőtt ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!