Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki szörnyen élte meg a...

Aki szörnyen élte meg a szülést, később vállalt másik babát?

Figyelt kérdés
Mennyi idő után?
2021. nov. 12. 17:44
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

Olyan furcsa ilyen tapasztalatot olvasni. Én két gyereket szültem állami kórházban, ügyeletben, de velem mindenki kedves volt, pedig nálunk nem engedik be a férjeket. Igaz én sem pofáztam "feleslegesen", és ami az is volt, azt is nagyon kedvesen intéztem feléjük.

Viszont másnap a szobatársam már nem ilyen tapasztalattal rendelkezett. És én is 93 kilóval mentem szülni, de nekem senki nem mondott semmi ilyesmit. Viszont esetemben a csecsemős nővérek voltak tapintatlanok és sértőek. Ahány bejött, annyi féle képpen kellett szerinte szoptatni. Egy első babást nagyon össze tudtak zavarni a sok hülye tanáccsal. Sajnálom, hogy ilyen tapasztalatod volt, de el kell hinned, hogy átlagban nem ilyen, de függően attól, hogy hogyan dolgozod fel, meggondolnám egy magánintézményben való szülést. De én 2 gyerek után bárhol eltöltök 4 napot. 🙈

2021. nov. 13. 00:19
 22/46 anonim ***** válasza:
Irj panaszt. Velem is hasonloan bantak 8 eve. Meg most sem felejtettem el. Mindenert lecsesztek,a vegen megszolalni sem mertem,nevetseges h felnott nokkel igy bannak,komolyan. Engem a szuleszno is leszúrt,hogy nem igaz,h nem tudok rendesen megszulni,es neki mar megint csaszart kell elokesziteni.... Jah be kellett rakni egy katetert,marha nagy elokeszites. A csecsemosok folytattak,a gyereket eheztettek,700 gr fogyasnal jott egy ismeros dr aki irt tapszert,ezek az idiotak nem tudom meddig vartak volna. Utana is kigunyoltak,es beszologattak... Idegosszeroppanas hataran mentem haza a 4.nap. vegul 6 evre ra mertem masodik babat vallani,de addigra lecserelodott a teljes szemelyzet es most mar nem is volt lelkileg semmi bajom.
2021. nov. 13. 07:09
 23/46 anonim ***** válasza:

Én is másodjára magánkórházban szültem.

Nekem mindkettő császár volt. Alázni,nem aláztak; nálam az volt a gond, hogy nagyon problémás terhességem volt, 4 hónapig feküdtem kórházban, és mivel -szerintük- túl sokat panaszkodtam, ezért egy idő után nem hittek nekem, hanem beállítottak úgy, hogy pszichésen nincs nálam minden rendben... Aztán sorra igazolódtak be a végefelé, hogy a panaszaimnak mégis volt alapja (pl. össze kellett varrni a méhszájamat 18 hetesen, de kb. 25. héttől már alig bírtam felállni, és wc-re menni, mert annyira fájt lent az alhasam. Azt mondták,ez nem fájhat, másnak sem fáj. Voltak, rosszabb napok, amikor tényleg képtelen voltam még wc-re is elmenni. Hiába panaszkodtam, kértem, hogy nézzenek meg UH-gal; nem tették. Helyette rámtették az nst-t, hogy majd megnyugtat a babám szívhangja. 5 napba telt egy UH-ot elérnem, akkor látták, hogy a varrat felett,már 2x annyira kinyílt a belső méhszáj, mint korábban, a babámat már csak a varrat tartja. A 36. Héten már alig tudták kivenni a cerclage-om, mert nem találták. Teljesen bevágta a méhnyakam, majdnem csonkolta a végére, ahogy feszült a babám súlyától...

De pl. a szülésnél is azt hitték, hogy csak kitalálom, hogy a bal oldalamon érzem a fájdalmat az EDA mellett is. Miután császárra került sor, nem is kaptam spinált, azt mondták, tesznek bele több cuccot, és úgy már jó lesz. Nem lett az. A bőrömet tényleg lezsibbasztotta, de amikor mélyebbre mentek... brutál fájdalom volt, amíg kiemelték a babám, mert addig már nem tudtak tenni semmit. Miután kiemelték, kaphattam morfint, az meg úgy kiütött, hogy nem is igazán emlékszem az utána következő dolgokra, hogy milyen volt először meglátni, kézbevenni a babám...)

Szóval emiatt lett magánkórház. Csak császárral szülhettem volna eleve, államiban is; de utólag is azt mondom, hogy minden Ft megérte. 1 hetes a babám.

2021. nov. 13. 07:27
 24/46 anonim ***** válasza:
Úr isten, 23-mas. Nagyon sajnálom! Mintha nem is kórházban, hanem mészárszéken lettél volna. Komolyan, félelmetes. Ezeknek mind egytől egyig el kellene hagyniuk az egészségügyet. Még egy aranyhalat sem bíznék rájuk, nemhogy embereket.
2021. nov. 13. 07:53
 25/46 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj 23 hogy ezek sajnos ilyenek. Nekem szülés utáni komplikációk voltak. Mindent letagadtak a kórházban. Szülés után 2x ajultam el az osztályos nővérek kb akkor hitték el hogy nem szimuláló, mikor megjött a véreredményem, mert állítólag nem vesztettem en olyan sok vért. Mondjuk disznóvágásra emlékeztetett az a mennyiség, ami az alattam levő vödörben volt, plusz a doki is alig tudta elállítani, már majdnem műteni vittek, de mindegy. Aztán a hüvelyi és végbél panaszaimat se vették komolyan. Magánba kellett mennem, hogy projtologus végül 6 hetes kezelés után megállapítsa, hogy a belső végbélsebek már vannak olyan állapotban, hogy meg merjen rendesen tükrözni. (Elmondása alapján korábban vonyítottam volna.) kórház szerint minden ok, proktologus szerint egyértelműen meg van gyengülve a huvelyfal a vegbel felőli oldalon és tele volt a vegbel is repedésekkel. Aztán nagyon fájt a gerincem is egy ponton. Persze anyuka mert emelgeti a babát. Magán MR magán doki le sem írom mennyiért, kiderült, hogy eltört egy csigolyám. Fáradásos törés. Előfordul szülésnél. Hát köszi. De amúgy persze az ember csak beképzeli a dolgokat.
2021. nov. 13. 11:24
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
Utolso, nagyon sajnalom. Szulesnel hatonfekve nyomatas, hasbakonyokles volt esetleg, illetve oxitocinos vagy edas szules volt?
2021. nov. 13. 12:23
 27/46 anonim ***** válasza:
75%
Azt te még ezek után ajándékot adsz... Jó nagy hülye vagy már bocs...
2021. nov. 13. 12:52
 28/46 anonim ***** válasza:
26 “természetesen” hanyatt fekvő mert hogy más nem létezik állami kórházban (legalábbis soha senkitől nem hallottam ilyesmit tb alapon). Egyéb más nem. Oxit a legvégén kaptam, de semmi hatása nem volt. Ellenben volt egy 50cm 4 kilós gyerek átlagon felüli fejjel, akit azért így el lehet képzelni, hogy ehhez a “hosszhoz” a 4 kg az egy nagy golyó. De nem volt ilyen, hogy hasbakönyöklés szerencsére.
2021. nov. 13. 16:04
 29/46 anonim ***** válasza:
100%
28, a Szent Imreben es a Szent Istvanban batoritjak/elfogadjak. Mindket gyerekem 4 kilo folott, 55 centivel, nagy fejjel szuletett, en is sok vert vesztettem, teljesen aterzem, de mig az elso haton, a masodik negykezlab, es neki az okle is a homloka elott volt, meg a feje meg nagyobb is volt, es bar gyenge voltam, de nem volt semmi gond, eg es fold a ket szules.
2021. nov. 13. 16:31
 30/46 anonim ***** válasza:
48%

De miért nem nyitottad ki a szádat? Miért tűrted, hogy így beszéljen veled? Ha udvariasan rákérdezel hogy ugyan mi baja veled hogy így beszél és nem bunkózol vissza, hidd el ő lepődik meg a legjobban és lesz normális veled. Azért teheti meg mert hagyjátok.

Nem kell bunkónak lenni, lehet normálisan is szólni. Mint egy felnőtt ember.

2021. nov. 13. 18:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!