Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A második szülés könnyebb?

A második szülés könnyebb?

Figyelt kérdés

első kisbabánk 11 óra vajúdás után jött világra, elég nagy fájdalmak árán, végül még gátmetszés is volt.

a második kisbaba könnyebb szokott lenni? vagy ugyan az várható?

hallottam rokonról, aki szüléskor nem is ordított, hanem csak a takarót szorítgatta, nála gondolom könnyebb lesz a második is, vagy ez nem így van?

2021. okt. 28. 04:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem könnyebb volt. Az első gyerekem 6 óra alatt lett meg, a második 2 óra alatt. Az elsőnél volt gátmetszésem, a másodiknál nem. A két gyerek között 8 év van.
2021. okt. 28. 05:55
 2/11 anonim ***** válasza:

Nekem könnyebb volt. A magaztvíz elfolyásától a megszületésig mind a 2 esetben 3 óra telt el, de a másodiknál a durva rész jóval rövidebb volt, illetve a magzatvíz elfolyása előtti időszak sem volt hosszú.

Az elsőnél varrtak kívül-belül, vért is kellett kapnom. A másodiknál semmi beavatkozás nem kellett, gátmetszés sem volt. Pár órával később már teljesen fitt voltam.

2021. okt. 28. 06:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Mi számit könnyebbnek. Első 11 óra,de szépen tűrtem, tolófájásnál ordítottam vagy kettőt,kicsi gátmetszés.

Második meglett 3 óra alatt, sokkal intenzívebb volt a fájdalom, a gyors tágulás miatt repedtem belül, kívül gátmetszés, cseresznyényi aranyér...

Az első után 3 nap múlva már semmi gondom nem volt,addig is csak a varrat feszített,azért a 2.után regenerálódtam hónapokig.

Ilyenkor bírom mikor azt mondják a természetes szülés az semmi a császárhoz képest meg a császáros labra se tudott állni.... hát a 2.után én sem,és egyebek...

2021. okt. 28. 07:22
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem. Vagy igen vagy talan.

Elore ezt nem lehet tudni

En mind a harommal 24 orat vajudtam es nem igazan volt fajdalmas. Meg a vegen is nevetgeltem. Lehet h mert lassan futott fel es megszoktam.

2021. okt. 28. 08:00
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem is könnyebb volt. Illetve maga a szülés kicsit fájdalmasabb volt, de lehet csak azért mert nem volt gátmetszés és elég nagy baba volt. De maga a vajúdás gyakorlatilag pár óra alatt lezajlott. 11 közül értem be a kórházba, fél egy előtt született meg a kisfiam.
2021. okt. 28. 10:03
 6/11 anonim ***** válasza:
második szülés könyebb,de fájdalmasabb. második szülés könyebb, mert az első gyerek csinálta a helyet a kistesonak,meg tuodod mire számits szüléskor
2021. okt. 28. 10:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Én mindenkitől azt hallottam, hogy a 2. gyorsabb, de jobban fáj - nálam is így volt.

Bár a 2. indított volt, 1 órával rövidebb volt, de sokkal jobban fájt. Egyikkel sem ordítottam, csak szerettem volna csendben meghalni

2021. okt. 28. 10:36
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez alkati kérdés. Nem örökölt dolog hanem a te testednek a kérdése.

Mindenki azt mondja, hogy a második könnyebb, hát nekem például az első 22 órás szülés volt mindennel együtt, a második ugyanúgy nehezen indult, végül császár lett.

Az én esetemben egyik alkalommal sem akartam tágulni, egyszerűen nem mozdultak a gyerekeim. Ha a másodiknál lett volna időnk (komplikáció volt), lehet ő is 20 óra múlva moccan meg, hogy kiférjen.

Ezt előre sosem lehet tudni. Én is úgy indultam, hogy a második majd biztos könnyebb lesz..

2021. okt. 28. 10:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem nehezebb volt a második.

14 órát vajúdtam és nagyon fájt.

Az elsővel 10 órát vajúdtam de elviselhetőbb volt a fájdalom.

Az orvos szerint nagy a korkülönbség a gyerekek között és ez volt a baj.

8 év.

2021. okt. 28. 13:51
 10/11 anonim válasza:
Nekem az első volt nagyon nehéz. Több mint 18 óra vajúdás után nagyon nehezen regenerálódtam. Testileg is, lelkileg is egyaránt megviselt. A második gyermekem 2 óra alatt született, fájdalomcsillapítás nélkül. Szülés után egyedül lépcsőzetem le a gyermekágyas osztályra. Szívem szerint másnap már mentem volna haza a babával. :)
2021. okt. 29. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!