Igaz hogy a második baba már sokkal könnyebben megvan?
Igen mert lélekben készülsz a nehéz részére.
Minden szülés más minden nö másképp éli meg, minden nönek más a teste.
Több történetet hallottam, hogy 10-12 órás vajúdás után 3-4x nyomtak és kint volt a baba... Filmekböl is ismert a hosszú vajúdás gyors szülés...
Na nekem 3ora vajúdás volt max, rögtön 3 perces erös fájdalmakkal kezdödött, DE a kitolási rész 1 órát tartott, végén vákummal húzták ki belölem. Ez nagyon megviselt, eleve az a tehetetlenség, hogy érzem, hogy jönne ki, de vissza csúszik...
Majd másodiknál eleve elmondtam a bábának, hogy az elsönél mi volt a nehézség. Hogy ilyen ne forduljon elö a bába nem engedett lefeküdni. Amíg csak tudtam térdeltem, majd mikor össze estem mx 5 nyomtam és kint is volt... Olyan eröket fektettem bele ami már eröm felett volt, de nem akartam, hogy órákig tartson mint az elsö babánál.
EZért is lehet könnyebb a második szülés.
DE ha valakinek 10órás vajúdása volt az elsönél a másodiknál max 1-2 órával csökken, de nem lesz 3 órás szülés belöle.
Az első szülésem iszonyat volt. Hosszú vajúdás 24 óra,hosszú kitolási szakasz.
Két hete szültem a második babát. Már a terhesség alatt beszéltem a babához. Elmondtam hogy segítsen ő is a szülésnél,hogy ne szenvedjünk sokat. Hallgattam a szülés meditációt és fejben mindig az volt hogy gyors és könnyű szülésem lesz.Hajnal Háromkor elfolyt a magzatviz egy része ,viszont fájásaim nem voltak. Reggel hétkor oxitocint kaptam aztán beindult a gépezet elkezdődtek a fájások. Nem volt erősebb mint az első szülésnél,10 órakor pedig már a karjaimban tartottam a babát. Max 4-5 nyomással kinnt volt a baba. Gátvédelemmel. Személy szerint nekem a második szülés könnyebb volt
Nekem az első viszonylag hamar meglett. Reggel 8-kor elkezdődtek a fájások,
1 órakor burok repesztés,
és negyed 3-ra már kint volt.
4 nyomásra sikerült, ő is meg akart már születni 40+5 napon.
Kb. 5 óra alatt le tudtam az egészet.
Azért is gondolkodom a dolgon vagyon könnyebb lesz e?
Már túl vagyok rajta :D
A vajúdás ugyan annyi volt: reggel 8-tól negyed 3-ig, és 3 Nyomás volt.
(3860g, 54cm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!