Masodik császármetszés tényleg könnyebben viselhető el? A gyógyulás gyorsabb?
Nekem könnyebb volt, talán mert tudtam mire számítsak.
Sokkal gyorsabban regenerálódtam, mint az első után, ráadásul másodjára ikreim születtek. 4 és fél év telt el a két császár között.
Az összehúzódások valóban rosszabbak voltak.
nálam ég és föld. :) az első indított szülés volt, téraránytalanság miatt császároztak 6 óra vajjúdás után, de akkor már ordítani tudtam volna úgy fájt mikor felültettek az asztalra...miután meg volt a műtét semmi tájékoztatást nem kaptam hogy mit szabad és mit nem, ezért gondoltam a legjobb ha fekszek és pihenek...hát nem...mint utólag mondták ilyenkor legjobb ha minél többet mászkál a kismama hogy ürüljenek a dolgok..plusz nem tudom hogy vágtak át, de az ápoló az első felültetésnél közölte:" Te jó ég itt mi a fene történt" tiszta vér volt minden...napokig a gurtnival se nagyon tudtam felülni...aztán gondunk volt a szoptatással is, a heg miatt nem tudtam rendesen ölbevenni, nem volt semelyik póz se jó, mellgyulladást kaptam 10 napig ki sem engedtekm kétszer öblítettek alulról hogy hátha a méhem gyulladt be stb...utána szerencsére szaporítással visszaálltunk a szopira pár hét alatt.
Na miután ezt túléltem, megfogadtam, hogy nem robbanhatok így le a tesónál, és ha hiszed ha nem az a műtét olyan jól sikerült, hogy gyakorlatilag 3 nap után kirúgtak, pedig ugye 4 a protokoll, hogy ne foglaljam az ágyat...simán felkeltem tudtam mozogni úgy szoptattam a picit mintha világ életemben ezt csináltam volna, nem tudom hogy ahhoz van e köze hogy másodszoro nem vajjúdtam hanem egyből császár, vagy tényleg elszúrta esetleg az előző vágást, vagy mitől, de sokkal gyorsabban meggyógyultam, egyáltalán nem fájt semmi.
Ja és a 2.nál nem kaptam drain csőt, és még az ágyon kihúzták a katétert, ellenben az elsőnél ahol katéterrel kellett elsétálni a slóziig a műtét után, azt hittem meghalok...pedig ugyanaz a kórház, 2 év különbség...nem tudom mitől függnek ezek....
ja és ami még fontos volt....az első mellgyulladásnál megfogadtam, hogy bár a kórház bababarát és mellszívó ellenes, viszek be a második császárhoz.
A 2. napon mikor mérték a lázat a második szülésnél,már éreztem hogy nem vagyok megint jól, a melleim tele voltak, keményedtek, csomósodtak, a baba nem tudta beindítani a szopit. ezért gyorsan bementem a wcbe és kicsit fejtem vele a mellemből...így hála a tapasztalataimnak és a saját magam ismeretének, a baba utána fél órával kiszívta teljesen, és a következő lázmérésnél már nem volt gond...ha ott nincs velem a mellszívó tuti a 2. szülésem is mellgyulladással indul, mert hogy a kórházban nem adnak annyira "babamama barát.." csak mikor már megtörtént a baj.
Nekem a 2. sokkal könnyebb volt, már az őrzőben hamarabb felültem, felkeltem, mint az előttem műtöttek (3. voltam aznap). A kórterembe kerülés után pedig a szobatársaim nem akarták elhinni, hogy műtétem volt, jobban mozogtam, mint a természetesen szült szobatársam, meg az 1 nappal előttem császározott anyuka.
A harmadikra kíváncsi leszek, majd májusban kiderül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!