Császárosok, mennyi idő alatt gyógyult be a sebetek?
Mennyi idő alatt halványult el a heg és ment vissza a hasatok az eredeti (vagy legalább ahhoz hasonló) állapotúra?
Előfordult-e köztetek olyan, akinek szétnyílt a belső vagy külső hege?
Mennyi időn belül vállaltátok a második gyermeket és az szintén automatikusan császáros volt-e, ha másodjára természetes úton született, az melyik kórházban történt, vagy ez inkább orvosfüggő?
Illetve érdekel még bármilyen tapasztalat császármetszéses szülés témában!
Ha orvost vállalnék, mennyi lenne kb. egy császáros szülés, és azt kizárólag az orvos döntheti-e el, hogy császár legyen a következő szülés vagy sem?
Illetve ezt zárójelentés, vagy kizárólag mindig az adott, épp aktuális szülési körülmények döntik el, hogy valakit megcsászároznak-e? Mert ha ez igaz, akkor programozott császárra hogyan / ki okból kerülhet sor?
az én esetem nekem nem gyógyult gyorsan a seben. a bal oldalt újra kellet nyitni mert valami baci belekerült. de nem fájt úgy érzem gyorsan mindet tudtam csinálni. menni aludni, ami rossz volt hogy nem éreztem a pisit, csak azt ha már majdnem bepisilek. de ez is egy két hét alatt elmúlt.
a második császárom nem volt automatikus. úgy volt hogy ha szeretném megprobálni a szülést akkor felügyelet mellett megprobálhatom. sajnos kora baba lett és nem fordult be ezért császáros lettem. 3 év telt el a 2 császár között.
amíg a kórházban voltam végig fájdalom csillapítot kértem nem tudtam mozogni, pedig napi 3xkellet mennem a picre a babához. 1 hetet voltam a kórházba de az szőrnyű volt. valószínű a trauma miatt. de amit hazajöttem vezettem főztem mostam, és mentem mindennap a kórházba a babához. most színtén a bal felén nem akar gyógyulni a hegem. pedig már 6 hónapja császároztak.
én kék lukács krémmel kentem a heget mikor már szabadott és nagyon szép halvány lett tőle.
elsőnél nagyon gyorsan visszanyertem az alakom, most a másodiknál csak este eszem rengeteget és meglátszik:) de majd lemozgom.
30000 ft fizettem az orvosnak a szülésért
A heg nagyon gyorsan gyógyult és halványodott, nem tudom pontosan mennyi idő alatt. Az biztos, hogy még a kórházban, amikor először levették a kötést a sebről, már nagyon szép volt, csak egy vékony kis vonal volt, nem volt dudor, semmi.
Nem nyílt szét.
Nincs még második, de a dokim azt mondta az elsőnél, hogy egyáltalán nem automatikus, hogy a második is császár legyen, ha szépen beindul minden. Nekem az elsőnél nem indult (rendszertelen fájások, nem elég intenzívek, nem tágultam), ezért lett császár.
A sebem gyorsan begyogyult, nyolcadik napon volt varratszedes. Utana semmi baj nem volt vele, viszont most, masfel evvel a csaszar utan meg mindig vastag es rozsaszines-lilas a hegyem :( attol tartok ez mar nem lesz mashogy.
Most varom a masodik babamat, 20 hetes vagyok (kb 13 honapos volt a nyagy mikor ujra terhes lettem).
Nekem magas vernyomas miatt lett csaszar es ugy nez ki h megint kezd emelkedni ugyhogy elkepzelheto h megint az lesz...
Nekem kozvetlenul az altatasbol valo ebredes utan iszonyuan fajt, adtak valami fajdalomcsillapitot. Masnapra mar nem kellett semmi nem fajt...
Nem szabad elhagyni magad ez a titok nyitja.
első vagyok. kiudorodott, feltelt. mikor kitisztitották a sebet vettek mintát, és abból az eredményből tudom hogy bacim volt.
azt mondták valoszínű a műtőben a klímából került bele valami.
amúgy nekem frontérzékeny is.
de ez én vagyok.:)
Nekem még csak közel 5 hónapja volt az első. A seb még rózsaszín, a hasam viszont alakul, még most is látom, hogy húzódik szépen vissza.
Nekem nem volt gond a sebbel, felszívódó varratom volt, már 3 nap után nem volt rajta kötés, és szép volt.
Azt mondták, ha minimum 2 év telik el a két szülés közt, nem automatikus a császár másodjára, meg lehet próbálni természetesen szülni.
Én tudok programcsászárra indokot mondani, mert nekem az volt: farfekvés :) Nem fordult be a kislányom, első szülésnél pedig szó sem lehetett hüvelyi szülésről, mondjuk én nem is mertem volna, szerintem nagyon veszélyes.
Engem kulfoldon csaszaroztak magankorhazban.A vagast eleve plasztikaztak, 1 nap elteltevel vettek le a kotest es csak egy csik latszott.Soha nem volt varas, a varratok sem latszodtak igy nem tudnam megmondani konkretan mikor gyogyult be.Az elso 2-3 nap nagyon fajt amig kiegyenesedtem, de a 4. nap mar vezettem es inteztem amit eppen kellett. 1 hettel a mutet utan teljesen megfeledkeztem rola mert mar egyaltalan nem fajt.Ekkor egy hirtelen mozdulattal meghuztam kicsit a sebet, ami bar nem nyilt szet, de azert fajdogalt utana megint egy ideig.
Nekem a masodik babam szuletett csaszarral.1 het mulva lesz 1 eves a babam es a hasam teljesen lapos, mintha sosem szultem volna, nem nyult meg a borom, nincsenek striaim.5 honappal szules utan kb 5 kg + volt meg rajtam ami maradandonak tunt,vegul a sulyom kb 10 honappal szules utan lett a regi, viszont soha nem dietaztam.
Tulzas nelkul jelenleg egyaltalan nem latszik rajtam, hogy 2 gyermekem szuletett.
A hegem bar nagyon vekony, nehol meg kicsit lilas, de van ahol mar kifeheredett.Nem kentem semmivel, az orvosom szerint 1-2 honap mulva mar csak akkor lesz lathato ha keresem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!