Valakinek van valami ötlete hogyan segíthetném a tágulást? Többi lent.
Figyelt kérdés
38 hetes km vagyok, első terhességem, kb tegnap délben kezdődtek a fájásaim,kezdetben nem voltak rendszeresek, majd kb este 5-6kor váltak rendszeressé, majd 8kor 2 perces fájások kezdődtek 30-40 másodpercesek, azóta is csak erősödtek. Bementünk a kórházba, tekintve hogy 35 kmre vagyunk tőle. A méhszáj 1000 és az NST szerint elég erősek a fájások, de még mostanra sem sikerült tágulni. Doki szerint ez még legalább 1 nap, ezzel a tempóval, de nem akar semmit adni vagy csinálni, hogy siettesse kicsit a folyamatot. Nem panaszkodom, sejtettem hogy fájni fog, de tegnap este óta a falat kaparom 2 percenként, aludni semmit nem tudok, már most ugy érzem hogy teljesen kimerült vagyok. Hogy fogom én ezt végigcsinálni ha még egy 24 órát kell vajúdnom? Már alig látok az álmossátol es a fájdalomtól egyszerre. Valakinek valami ötlete van, hogy hogyan gyorsíthatom meg a folyamatot? Pozíció, légzési technika, torna, stb.. A szülőszobára nem engednek amíg nem vagyok legalább 2 ujjnyira kitágulva, addig a nőgyógyászati osztályon vagyok egy közös folyósón lévő fürdővel, amiben még nyugodt forró zuhanyt sem tudok venni. Hazaengedni nem engednek, mert a fájások miatt figyelni kell a picit. A legrosszabb hogy amíg nem kerülök a szülőszobára addig tök egyedül vagyok, a férjem sem lehet velem. Kérlek segitsetek valami ötlettel...2021. okt. 23. 09:13
21/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek akik segítettek! Közben teljesen leállt a dolog, délutántól csak keményedések vannak, de fájni már nem fájt igazán, csak nstn látszottak továbbra is, de tágulni semmit nem tágultam. Végül sikerült meggyőznöm a dokit hogy nekem ez ott nem fog menni és nagyon szeretnék hazamenni. Úgyhogy most itthon vagyunk, remélhetőleg a következő már nem vaklárma lesz, meg gyorsabban megy a dolog. Kicsit abban voltam, hogy mindenki felismeri hogy mikor szül, de ebből is látszik mennyire nem vagyunk egyformák. Köszi mégegyszer mindenkinek, majd írok ha külön leszünk már. 🥰
2021. okt. 23. 19:16
22/33 anonim válasza:
Én most találtam rá a kérdésedre, de örülök, hogy hazamentél, és kíváncsian várom a "premiert". :)
23/33 anonim válasza:
Fú, pedig azt hittem, már babázol:)
Kitartás, már a finishben vagy.
24/33 anonim válasza:
Na, de szuper. Elsi babanal 8-12 ora az atlagos vajudas akkor is, ha mar boven beindult. Magadat is meg tudod siman vizsgalni, hogy mennyit tagultal, vannak erre videok. Erdemes minel tovabb varni otthon. Ha kitolasra mentek be, akkor mar nem szokott altalaban leallni. Nekem 7 centi tagulasnal meg ritkulni kezdtek az osszehuzodasok, pedig addig jol haladtam (addig voltam egyedul, nyugiban). Azt is lehet, hogyha nagyon izgulsz, hogy beersz-e idoben, hogy a kocsiban maradtok, es hatul megprobalsz kenyelmes pozban maradni, de ha ennyire hatassal van rad a korhazi kornyezet, en tenyleg varnek a helyedben a kitolasig.
25/33 A kérdező kommentje:
Közben 28-án megszületett a kislányom, 22 óra vajúdást követően. Elfolyt víz után is nagyon lassan tágultam, így már a császármetszéstől 5 percre voltunk, műtő előkészítve, mikor a kislányom úgy döntött hogy kibújik. 🥰
2021. okt. 30. 08:55
26/33 anonim válasza:
Gratulálok 😊 jó egészséget nektek és mielőbbi átaludt éjszakát 🙈
27/33 anonim válasza:
Gratulàlok! Nagyon ügyesen kiàlltàl magatokèrt, mikor hazamentèl, ìgy tovàbb! Jó babàzàst! :)
28/33 anonim válasza:
Gratulálok nekd és kislányodnak gyors kibujáshoz
29/33 anonim válasza:
Gratulalok! Vegul hany perces fajasokkal mentetek be es a 22 orabol mennyivot a korhazban?
30/33 anonim válasza:
Gratulálok
29-es kérdéseire engem is érdekel a válasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!