Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valakinek van valami ötlete...

Valakinek van valami ötlete hogyan segíthetném a tágulást? Többi lent.

Figyelt kérdés
38 hetes km vagyok, első terhességem, kb tegnap délben kezdődtek a fájásaim,kezdetben nem voltak rendszeresek, majd kb este 5-6kor váltak rendszeressé, majd 8kor 2 perces fájások kezdődtek 30-40 másodpercesek, azóta is csak erősödtek. Bementünk a kórházba, tekintve hogy 35 kmre vagyunk tőle. A méhszáj 1000 és az NST szerint elég erősek a fájások, de még mostanra sem sikerült tágulni. Doki szerint ez még legalább 1 nap, ezzel a tempóval, de nem akar semmit adni vagy csinálni, hogy siettesse kicsit a folyamatot. Nem panaszkodom, sejtettem hogy fájni fog, de tegnap este óta a falat kaparom 2 percenként, aludni semmit nem tudok, már most ugy érzem hogy teljesen kimerült vagyok. Hogy fogom én ezt végigcsinálni ha még egy 24 órát kell vajúdnom? Már alig látok az álmossátol es a fájdalomtól egyszerre. Valakinek valami ötlete van, hogy hogyan gyorsíthatom meg a folyamatot? Pozíció, légzési technika, torna, stb.. A szülőszobára nem engednek amíg nem vagyok legalább 2 ujjnyira kitágulva, addig a nőgyógyászati osztályon vagyok egy közös folyósón lévő fürdővel, amiben még nyugodt forró zuhanyt sem tudok venni. Hazaengedni nem engednek, mert a fájások miatt figyelni kell a picit. A legrosszabb hogy amíg nem kerülök a szülőszobára addig tök egyedül vagyok, a férjem sem lehet velem. Kérlek segitsetek valami ötlettel...

2021. okt. 23. 09:13
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
32%
En hazamennek sajat felelossegre, 35 km nem olyan veszesen sok. Az oxitocin termelodeset anyugalom segiti. Poziciobol barmi, ami nem fekvo (pl. guggolo, negykezlab, terdelo, allo), es dolj elore fajaskor, ne hatra. A szad legyen laza, ezt segitheti, ha lopruszkoles szeruen lazitod el a szadat, es ugyfujod ki lassan a levegot. 5-6 fajasonkent valthatsz akar poziciot is. A forro furdo is sokat segitett nekem.
2021. okt. 23. 13:26
 12/33 anonim ***** válasza:
65%
A vajudas nem megfelelo kornyezetben le tud akar teljesen allni akar napokra is.
2021. okt. 23. 13:28
 13/33 anonim ***** válasza:
91%
Kerdezed, hogy miert allhat le. A tested ugy erzekeli, hogy nem megfelelo a kornyezet a szuleshez. A stresszhormonszint emelkedese az oxitocin-szint csokkenesevel jar egyutt. A nem otthoni, megszokott kornyezet, a megfigyeles, vizsgalgatas, ctg, ezek mind sajnos ellene hatnak.
2021. okt. 23. 13:32
 14/33 anonim ***** válasza:
37%

Nem akarok nagyon okosnak tűnni, de nekem ilyenkor már rég adták az oxit.

Azt mondta a dokim, vagy indítjuk vagy császár lesz a vége fájásgyengeség miatt, illetve azért mert úgy el voltam már fáradva, hogy nehezen szültem volna meg ☹️

Végül sikerült megszülnöm, de nem hagytak ennyit szenvedni, nagyon sajnállak, kitartást!

2021. okt. 23. 13:49
 15/33 anonim ***** válasza:
95%

Utolsò, ez nem fàjàsgyengesèg, ez egy nem beindult szülès. Nagyon gyakori műhiba, hogy ilyenkor vagy oxyvam indìtanak, vagy fàjàsgyengesègre hivatkozva csàszaroznak. Emlősàllatok nem tudnak hatèkonyan vajùdni veszèlyhelyzetben. A hormonok leàllìtjàk vagy lelassìtjàk a szülest ha az anya nem èrzi biztonsàgban magàt. Ez biztosìtotta, hogy ne akkor szülessenek a kicsinyek, mikor ragadozò van a közelben, viszont emiatt halad lassabban legtöbbször kòrhàzban a szülès.

Hiàba rendszeresek a fàjàsok, kb 4 centi tàgulàsig nem beindult a szülès. A làtens szak, mikor az ember tàgulàs alatt mèg tud beszèlni, irogatni, az tart kb 4 centiig, ez napokig is elhùzòdhat. Ha a szûlèshez szàmìtjuk, akkor sem indokol kòrhàzi tartòzkodalàst.

2021. okt. 23. 14:31
 16/33 anonim ***** válasza:
*tartòzkodast
2021. okt. 23. 14:32
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagOn hasznos volt fejben odakoncetrálnarra gondolni, hogy nyílik és rmtágul a helY a babámnak..

Előtte swmmi

Aztán amikor odakoncentráltam és éreztem hogy nem csak mkndom hogy koncentrálok

Akkor 2 fájás alatt 2 ujjnyi

2021. okt. 23. 14:33
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Segìthet a sèta,guggolàs. Mèly hangon dùdolàs. Ha vègiggondolod mi akadàlyoz, mik a zavarò tènyezőm. Kapcsold le a villanyt, fèlhomàlyban könnyebb vajùdni.
2021. okt. 23. 15:17
 19/33 anonim ***** válasza:
67%
De otthon sinàn könnyebben tàgulnàl.
2021. okt. 23. 15:18
 20/33 anonim ***** válasza:
96%
Alvás kellene, meleg zuhany, bőséges étel amitől megjön az erőd. Illetve egy pohár bor, szépen tudnál egy kicsit aludni...
2021. okt. 23. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!