Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthonszüléshez milyen szakemb...

Otthonszüléshez milyen szakember kell?

Figyelt kérdés
Soha nem akartam itthon szülni, egyszerűen rettegek is tőle. Viszont most a covid mizéria miatt kórházban sem szeretnék. Nem vagyok oltva, emiatt hátrányos megkülönböztetésben lenne részünk a babámmal. Ezt nem szeretném semmiképp. De kockáztatni sem szeretnék. Gondolom, ha valaki otthon szül, akkor is van vele valaki hozzáértő. Orvost például fel lehet kérni? Vagy szülésznőt esetleg?
2021. okt. 20. 19:25
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, Magyarorszagon nincs megfelelő háttere az otthonszulesnek, úgyhogy engem marhára nem érdekelne, hogy bánnák velem a kórházban, amíg mindent megtesznek azert, hogy a gyerek is és én is egészségesen túl éljük a szülést.
2021. okt. 21. 07:23
 22/36 anonim ***** válasza:
71%
Csak annyit irok,hogy tobb kismama halt meg covidban. Ugyan a babak elnek,es jol vannak,de az anyukajukat mar nem fogjak megismerni. Illetve ha mar itt tartunk,a covid hosszu tavu hatasat ismered esetleg? Mar vannak tanulmanyok,amik akar tunetmemtesen atesset embereknel is fibrozist emlitenek,mint covid "utohatasa". Egyebkent meg teljesen marhasagokat irsz. Mar miert bannanak a gyerekeddel igy? Meg mi ez a furdetes mania? Van korhaz,ahol nem furdetik a babat,max keresre gondolom. De ha 3-4.naposan lesz otthon megfurdetve eloszor sem lesz semmi baja. Semmilyen megkulonboztetes nem fog erni,foleg nem ezek,amiket irsz. Melyik korhaz ez,ha szabad kerdeznem?
2021. okt. 21. 08:01
 23/36 anonim ***** válasza:
89%
Ja,es egy amerikai no esete jut errol eszembe. Youtubon lattam rola a riportot. Azert szult otthon,mert a ferje nem lehetett volna bent korhazban vele. Meg is halt a baba. O maga mondta,ha korhazban szul,tobb,mint valoszinu,hogy elne a baba. De veletlenul sem magat,hanem a kormanyt okolta. 😃
2021. okt. 21. 08:03
 24/36 anonim ***** válasza:
86%
És attól nem félsz, hogy pont az fogja bevinné nektek a covidot a házba, aki levezetné az otthonszülést? Amúgy meg számodra nincs megfelelő opció, mert félsz az otthon szüléstől de félsz most már a kórháztól is. Akkor menj ki az erdőbe... Amúgy meg az első kórházi napokban jó esetben eszik-alszik a baba, nem értem mit izgulsz a wc-n meg a tusoláson. Ahol én szültem, ott is velünk voltak a babák 24 órában, mégsem csinált senki maga alá és tudtunk tisztálkodni. Előre sajnálom a gyereked, hogy ilyen paramami az anyja.
2021. okt. 21. 10:14
 25/36 anonim ***** válasza:
16%
bába meg dúla kell Magyarországon otthon szüléshez nincsj o körülmény,külföldön talán van jo körülmény.amerikában születésházak vannak
2021. okt. 21. 11:35
 26/36 anonim ***** válasza:
86%
11 vagyok. Attól, mert a Facebook csoportban valaki ír valamit, az nem feltétlenül igaz. Akkor még vedd fel a telefont, és hívd fel a lehetséges kórházat vagy kérj időpontot egy terhesgondozásra, hogy tudj beszélni egy orvossal. Legyen már egy kis felelősségtudatod. Majd ha meglesz a baba, akkor is...
2021. okt. 21. 12:32
 27/36 A kérdező kommentje:

21. Azért a szülés normál esetben nem olyasmi, amibe bele kell halni. Az emberiség nem volt kihaló félben azelőtt sem, hogy a nők elkezdtek volna kórházban szülni. Nekem meg annyira nem mindegy azért hogy bánnak velem. Az első szülésem gyönyörű élmény volt. Lehet túl érzékeny vagyok, de engem megviselne, ha 3 napig úgy bánnának velem, mint egy leprással.

24. Ahol az első lányomat szültem, ott is velünk voltak a babák. De olyan szobatársam még nem volt, akivel ha megkértük egymást hogy figyeljen már a babára, amíg lezihanyzunk, ne tette volna meg. És valószínűleg nálunk nem volt "jó eset" ezek szerint, mert az én lányom nem evett meg aludt egész nap. Enni például nem volt neki mit. Lehet emiatt nem is aludt. De a többieké is sírt elég sokat.

26. Nem egy ember írta, hanem kb mindenki.

2021. okt. 22. 04:34
 28/36 anonim ***** válasza:
83%

Jól van, szüljél csak otthon. Hadd működjön a természetes szelekció!

Remélem a babád egészségesen világra jön, nem örökli a génjeid és egy nálad értelmesebb családhoz kerül.

2021. okt. 22. 09:19
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Jó, akkor végülis milyen választ vársz tőlünk?
2021. okt. 22. 09:26
 30/36 anonim ***** válasza:
81%

"Azért a szülés normál esetben nem olyasmi, amibe bele kell halni."

Valóban nem. Nekem, meg a gyerekemnek se sikerült, mert kórházban voltam és egy pillanat alatt áttoltak a műtőbe, a sürgősségi császárra. Nem én voltam az egyetlen, aki totál komplikáció mentes terhesség és természetesen, időben megindult szüles után megiscsak császárral szült. Tudod, ha valami történik, nem mindegy, hogy 5 perc alatt jutsz a műtőbe, vagy 20 perc alatt. De te tudod, végülis a saját életedet meg a gyereked életét kockáztatod. Nekem nem őszt, nem szoroz,hogy a férjed özvegy lesz e egy vagy két gyerekkel, vagy csak a második gyereket gyászoljátok majd, ha gond lesz

2021. okt. 22. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!