Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthonszüléshez milyen szakemb...

Otthonszüléshez milyen szakember kell?

Figyelt kérdés
Soha nem akartam itthon szülni, egyszerűen rettegek is tőle. Viszont most a covid mizéria miatt kórházban sem szeretnék. Nem vagyok oltva, emiatt hátrányos megkülönböztetésben lenne részünk a babámmal. Ezt nem szeretném semmiképp. De kockáztatni sem szeretnék. Gondolom, ha valaki otthon szül, akkor is van vele valaki hozzáértő. Orvost például fel lehet kérni? Vagy szülésznőt esetleg?
2021. okt. 20. 19:25
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
32%
2021. okt. 20. 19:34
 2/36 anonim ***** válasza:
89%

Mégis milyen hátrányos megkülönböztetésben lenne részed?

Nálunk bejövetelkor van egy Ag gyorsteszt és ennyi. Ha elektív császár, akkor meg előtte nap PCR...nem egy kibírhatatlan történet szerintem.

2021. okt. 20. 19:35
 3/36 anonim ***** válasza:
63%
Nem értem. Ha félsz a covidtól, oltasd be magad. De nem oltattad. Akkor logikus, hogy nem félsz tőle. Akkor viszont miért félsz covid járvány alatt kórházba menni?
2021. okt. 20. 19:54
 4/36 anonim ***** válasza:
32%
Kedves 3-as, gondolom az oltás HOSSZÚTÁVÚ mellékhatásai miatt, gondolom én… az oké, hogy minden oké az oltott terhes kismamákkal és a babáikkal, de ki bizonyítja be nekem, hogy szülés után, akár évekkel később sem okoz gondot a kicsinél?
2021. okt. 20. 19:59
 5/36 anonim ***** válasza:
95%
Szülni ott kell, ahol biztonságban érzed magad. Hs rettegsz az otthonszüléstől, akkor az nem neked való. Szerintem válaszd a kórházat, attól legalább nem rettegsz. Hidd el, ez rengeteget számít szüléskor.
2021. okt. 20. 19:59
 6/36 anonim ***** válasza:
45%

Kedves 4-es, a tudomány bizonyítja.

Szerencsére nálad okosabb emberek gyártják, ezért neked elég örülni és használni azt.

2021. okt. 20. 20:05
 7/36 anonim ***** válasza:
68%
Nem ertem miert akar valaki otthon szulni. Szerettek veszelyesen elni. Veletlenul sem olyan helyen ahol van szakember ha barmi tortenik. Ha ennyire nem akarsz sehol szulni akkor egyaltalan miert szulsz?
2021. okt. 20. 20:10
 8/36 anonim ***** válasza:
66%

Nem, nem ott kell szülni, ahol biztonságban érzed magad.

Ott kell szülni, ahol 10 méteren belül van olyan szakember, aki meg tudja menteni az életed (és a gyerekedét...).

Nem, egy kuruzsló, aki azt mondja, hogy ügyes vagy és lélegzik veled, az nem ugyanannyira kompetens, mint egy sebész.

2021. okt. 20. 20:20
 9/36 A kérdező kommentje:

3-as, nem félek a covidtól. Tavaly átestem rajta. Egyáltalán nem viselt meg. Az oltástól jobban tartottam.

5-ös, jelenleg a kórháztól is rettegek. Attól, hogy elkülönítenek, hogy máshogy állnak hozzám, mint az oltottakhoz (hiszen a mindennapokban is érzem, hogy máshogy bánnak velem). Hogy esetleg nem kapom meg a babám. De már olyat is hallottam, hogy velem lehet, viszont a csecsemősök onnantól nem veszik be. Mi van, ha problémám lesz? Ha a segítségük kellene? Az előző szülésemkor például kellett mennem 3 óránként tápszerért, most talán a szobát sem hagyhatom el. Ha gyógyszer kellene vagy segítség, hogy menjek a nővérekhez? Tesóm volt kórházban nem olyan régen, két napig folyamatosan maszkban kellett lennie. Már most ott tartok, hogy egyszerűen nem várom a szülést.

6-os, az okosabb emberek semmit nem tudnak a hosszú távú hatásokról, hiszen nincs ember aki már évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt megkapta volna. Még azt sem tudják biztosan, hogy meddig ad védettséget. Év elején még azt mondta a tudomány, hogy kismamákat és gyereket tervezőket nem szabad oltani. Kismamákat jelenleg is csak a második trimesztertől és csak a 36. hétig. Külföldön meg egyáltalán nem oltották őket akkor sem, amikor itt már igen lelkesen.

7-es, nyilván azért szülök, mert olyan még nem volt hogy egy gyerek bent maradjon. Nyilván azért vállaltam, mert szeretném felnevelni. Vagy te csak a szülés pár órája miatt vállalsz gyereket? Nyilván azt sem gondoltam még év elején, hogy ez a nyavaja soha nem cseng le.

2021. okt. 20. 20:31
 10/36 anonim ***** válasza:
68%
Milyen hátrányos megkülönböztetés ér és melyik kórházban? Azért ez fontos info lenne.
2021. okt. 20. 20:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!