Otthonszüléshez milyen szakember kell?
Bocs, de olyan dolgoktól rettegsz, amik amúgy meg sem történnek.
Csak akkor ülönítenek el, ha COVID-os vagy, ami azért valljuk be, érthető. És mivel a gyereket ilyen esetben nem kell szepraálni tőled, mert méhis csak az anyjánál van a legtöbb helye, nyilván nem fogják visszavinni az újszülöttet a többi újszülött közé. De nehogy már az legyen a baj, hogy a saját gyereked nálad van...
Ha meg nem vagy COVID-os, mert negatív a teszted, akkor SEMMI megkülönböztetés nem ér. Minek különítenének el? Miért vennék el a gyereket?
Bocs, de teljesen értelmetlen ez a hiszti, amit lenyomsz.
Szülészeten dolgozom. Felvételkor Ag teszt (annak is, aki amúgy oltott!!). Elektífv beavatkozás előtt 1-2 nappal PCR, ha nincs védettségid. Ha van, akkor csak az Ag teszt, ennyi.
Az apukákat ki akartuk pattintani, hogy csak negatív PCR-ral jöhessenek, mert tiszta vicc, hogy bejönnek minden nélkül és körbeköpködnek mindenkit, de még ezért is kiverték a hisztit és Cecike megmondta, hogy apukákat nem lehet erre kötelezni.
Úgy hogy még annyi korlátozás sincs, amennyi teljesen jogos lenne.
11- es. A kórház facebook csoportjában olvastam, olyanoktól akik ott szültek. A terhesgondozást végző orvostól hiába kérdezem, mert ő nem dolgozik a kórházban. Soha nem is dolgozott. Egyéb kórházi kérdésemre se tudta a választ.
12. Nem az a baj, hogy velem van a gyerekem. De mi van, ha szeretnék elmenni wc-re, vagy ne adj isten tusolni? Hagyjam egyedül addig? Vagy vigyem magammal a fürdőbe? Hol fürdessem a babát? A tusolóban vagy a kézmosóban? A PCR teszt eredménye idő amíg megjön, addig nyilván külön van aki nem oltott. A gyorsteszt meg nem megbízható. Pont a napokban olvastam, hogy egy kismamának a hetedik lett csak pozitív. De én is ismerek olyat, akinek a gyorsteszt negatív volt, az ugyanakkor vett PCR meg pozitív.
Te tényleg ilyen értetlen vagy?
1. Miért, otthon nem fogsz WC-re menni vagy tusolni, ha gyereked lesz? Ott lesz egy rácsos kiságy, amiből nem tud kiesni. Semmi baja nem fog történni a gyereknek, amíg 2 percre kimész pisilni....
2. Gondolom ha elkülönítenek, akkor adnak egy babakádat is. Nem kell a csapban fürdetni a gyereket.
3. Mint írtam, PCR-t 1-2 nappal és csak elektív beavatkozás előtt csinálnak. Ha csak beesel szülni fájásokkal, akkor Ag teszt és helló. 15 perc alatt kész, nem több nap.
És ha megbízhatatlan, akkor mi van? Hisz te mondtad, hogy már átestél, nem félsz tőle. Akkor? Ha ez az előírás, akkor csak ennyit csinálnak.
Akkor szülj másik kórházban. Ahol én voltam, a kutyát se érdekelte, hogy be vagyok-e oltva, csináltak egy gyorstesztet a szülés előtt és kész.
Off: Teljesen irracionális az oltástól való félelmed, sokkal nagyobb kárt okoz az, ha terhesen oltatlanul elkapod a betegséget (még akkor is borzasztó káros lehet a magzatra, ha az anya látszólag tünetmentesen átvészeli). Szóval ha nem veszed fel az oltást, legalább barikádozd el magad otthon a gyereked érdekében.
A szobatársam oltatlan volt a férjével együtt. Egy szobában voltunk (én oltott vagyok). Az egyetlen hàtrányos megkülönböztetés ami érte, hogy első nap nem jöhetett a férje làtogatni, csak ha a kórház covid tesztje lesz negatív (más teszthelyet nem fogadtak el). És ez is tök hülyeség volt, mert pl. apás szülésnél ott lehetett, és segített is behozni a cuccokat. No logic.
Ne parázz ezen. A szabályozás kusza, de ugyanúgy szívnak az oltottak is.
14. Otthon nyilván nem egyedül élek, nem lesz egyedül a baba, amíg negyed órát tusolok.
15. Érdekes amit írsz. Erre van valami tanulmány? Mert több kismama ismerősöm írta, aki coviddal szült, hogy az orvosa biztosította, hogy a magzat nem fertőződik. Születésük után is rendkívül ritka a covidos baba, még ha az anya maga covidos is. Azt viszont személyesen több ismerősöm tapasztalta, hogy oltás után felborult a menstruációs ciklusuk. Vagyis belezavar a hormonháztartásba, ami igazán remek terhesen.
18. Nálunk is a csecsemős fürdet, a kórtermek nincsenek is felszerelve rá. Na de ha nem veszik be a babát, akkor hogy? Ráadásul szülés után nem is fürdetik csak letörölgetik. Másnap fürdetik először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!