Most akkor meg se próbáljak hálapénzt adni?
Tudom, hogy hivatalosan nem adható már hálapénz. De nyilván a vizsgálóban ketten vagyunk az orvossal. Ha ott adok, senki nem tudja meg. Vagy így akkor már el sem várják?
Az első gyerekemnél nem akartam adni, mert ügyeletesnél (rezidensnél) szültem. A vizsgálat után nagyon kínos volt. Én álltam, megköszöntem a munkáját, ő meg állt velem szemben, de se el nem köszönt, semmit nem mondott amivel lezárta volna a beszélgetést. Kérdezte, hogy elégedett voltam-e mindennel stb. Érezhető volt, hogy vár valamire. Aztán mondtam, hogy ha ideér a férjem, ő is szeretne köszönetet mondani. És akkor oldódott a feszültség.
Masodik szülésnél már eleve úgy készültem, hogy adunk. Szemrebbenés nélkül vette el az a doki is.
Most a harmadiknál nem tudom, mire készüljek. Vajon várni fogja a doki vagy eleve el sem fogadná? Mennyire kínos, ha nem fejeződik ki a hálám? Ti megpróbálnátok adni?
Ez teljesen kórház-függő. Van ahol adnak befogadó nyilatkozatot, van ahol elég, ha ottani a magánorvosod. Én a SOTE-n szülök (vidékről), elég az, hogy ottani a dokim. A végén csak a szülésre engednek be, terhesgondozásra nem. Nekem ez elég, én a SOTE-n még csak jó orvossal találkoztam és a legfejlettebb a PIC. Nekem ez a legfontosabb.
27-es voltam még mindig.
"hogy derülne az ki, hogy átadok egy ajándékcsomagot a magánrendelésén, ami legális, de amúgy pénz is van benne"
Pl. úgy, hogy a doki feljelent. :DDD
"Miért adnál pénzt neki, hiszen nem ment be pluszba miattad"
Mondjuk azt se hiszem, hogy a magándokik elhalasztják/megszakítják a nyaralásukat/üdülésüket/stb. csak azért, mert valamelyik páciensük babája úgy dönt, hogy épp akkor akar kibújni...
"Egy-két kedves szó sem kellene, hogy milliókba kerüljön"
Amelyik orvos, ápoló, stb. nem olyan, annak hiába adsz hálapénzt, akkor lesz egy-két kedves szava sem. Amelyik viszont kedves, figyelmes, az hálapénz nélkül is az.
Ez sajnos nem így van és régen sem feltétlenül volt így.
Anyukám ápolónő. Ő mondjuk az a típus, aki nem igazán fogadott el pénzt régen sem. Aki pedig egy útálatos tapló volt, attól még egy csomag kávét sem. De számtalan olyan munkatársa volt a több évtizednyi munka során, aki olyan volt mint a pokróc, de amint kapott egy kis zsebpénzt, máris kedvesebb lett. Ha többet kapott, sokszor bement hozzá, még a kávéautomatához is lesétált neki kávéért, szinte kinyalta a fenekét. Ugyanaz a nővér, aki a semmit nem adó beteget gyakran le sem mosdatta minden nap. Mondván jól van az úgy.
"Anyukám ápolónő."
Az én anyukám meg kórházban ápolt beteg volt többször is. Az ő tapasztalatairól írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!