Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most akkor meg se próbáljak...

Most akkor meg se próbáljak hálapénzt adni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy hivatalosan nem adható már hálapénz. De nyilván a vizsgálóban ketten vagyunk az orvossal. Ha ott adok, senki nem tudja meg. Vagy így akkor már el sem várják?

Az első gyerekemnél nem akartam adni, mert ügyeletesnél (rezidensnél) szültem. A vizsgálat után nagyon kínos volt. Én álltam, megköszöntem a munkáját, ő meg állt velem szemben, de se el nem köszönt, semmit nem mondott amivel lezárta volna a beszélgetést. Kérdezte, hogy elégedett voltam-e mindennel stb. Érezhető volt, hogy vár valamire. Aztán mondtam, hogy ha ideér a férjem, ő is szeretne köszönetet mondani. És akkor oldódott a feszültség.

Masodik szülésnél már eleve úgy készültem, hogy adunk. Szemrebbenés nélkül vette el az a doki is.

Most a harmadiknál nem tudom, mire készüljek. Vajon várni fogja a doki vagy eleve el sem fogadná? Mennyire kínos, ha nem fejeződik ki a hálám? Ti megpróbálnátok adni?

2021. okt. 17. 02:41
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Na például ezt sem értem. Ahol én szültem, ott már 8 éve is csak az szülhetett, aki lakcím szerint ahhoz a körzethez tartozott. Kivételt képezett, akinek az adott kórházban volt a fogadott orvosa. Sokan csak emiatt fogadtak orvost, mert ragaszkodtak egy adott kórházhoz a saját (rossz) körzeti kórházuk helyett. Nálunk a szülésznők nem győzik hangsúlyozni, hogy a fogadott orvos megszűnésével ez a kiskapu is megszint4. Csak és kizárólag a körzetbe tartozókat tudják fogadni. Nem egy embert ismerek is, aki csak emiatt csal a lakcímével.
2021. okt. 19. 14:08
 32/40 anonim ***** válasza:

Ez teljesen kórház-függő. Van ahol adnak befogadó nyilatkozatot, van ahol elég, ha ottani a magánorvosod. Én a SOTE-n szülök (vidékről), elég az, hogy ottani a dokim. A végén csak a szülésre engednek be, terhesgondozásra nem. Nekem ez elég, én a SOTE-n még csak jó orvossal találkoztam és a legfejlettebb a PIC. Nekem ez a legfontosabb.

27-es voltam még mindig.

2021. okt. 19. 15:48
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

"hogy derülne az ki, hogy átadok egy ajándékcsomagot a magánrendelésén, ami legális, de amúgy pénz is van benne"

Pl. úgy, hogy a doki feljelent. :DDD

2021. okt. 19. 16:41
 34/40 anonim ***** válasza:

"Miért adnál pénzt neki, hiszen nem ment be pluszba miattad"

Mondjuk azt se hiszem, hogy a magándokik elhalasztják/megszakítják a nyaralásukat/üdülésüket/stb. csak azért, mert valamelyik páciensük babája úgy dönt, hogy épp akkor akar kibújni...

2021. okt. 19. 16:46
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

"Egy-két kedves szó sem kellene, hogy milliókba kerüljön"

Amelyik orvos, ápoló, stb. nem olyan, annak hiába adsz hálapénzt, akkor lesz egy-két kedves szava sem. Amelyik viszont kedves, figyelmes, az hálapénz nélkül is az.

2021. okt. 19. 16:51
 36/40 A kérdező kommentje:

Ez sajnos nem így van és régen sem feltétlenül volt így.

Anyukám ápolónő. Ő mondjuk az a típus, aki nem igazán fogadott el pénzt régen sem. Aki pedig egy útálatos tapló volt, attól még egy csomag kávét sem. De számtalan olyan munkatársa volt a több évtizednyi munka során, aki olyan volt mint a pokróc, de amint kapott egy kis zsebpénzt, máris kedvesebb lett. Ha többet kapott, sokszor bement hozzá, még a kávéautomatához is lesétált neki kávéért, szinte kinyalta a fenekét. Ugyanaz a nővér, aki a semmit nem adó beteget gyakran le sem mosdatta minden nap. Mondván jól van az úgy.

2021. okt. 19. 16:58
 37/40 anonim ***** válasza:

"Anyukám ápolónő."

Az én anyukám meg kórházban ápolt beteg volt többször is. Az ő tapasztalatairól írtam.

2021. okt. 19. 17:04
 38/40 A kérdező kommentje:
Azért 35 év munkaviszony alatt kicsit több tapasztalat jön össze. De örülök hogy anyukádnak pozitív tapasztalatai vannak.
2021. okt. 19. 19:13
 39/40 anonim ***** válasza:
Épp azt mondom, hogy nem épp pozitívak a tapasztalatai, mert aki tapló volt vele, az még akkor is az volt, ha adott neki pénzt... Tehát nem attól függ, ezért jó, hogy megtiltották a "hála"pénzt.
2021. okt. 19. 19:18
 40/40 anonim ***** válasza:
0%
28. Nem tudom miből szűrted le, hogy ügyeletes dokival szültem. Törvénymódosítás után szültem jóval, és a magánorvosomat behívták nekem.
2021. okt. 21. 22:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!