Most akkor meg se próbáljak hálapénzt adni?
Tudom, hogy hivatalosan nem adható már hálapénz. De nyilván a vizsgálóban ketten vagyunk az orvossal. Ha ott adok, senki nem tudja meg. Vagy így akkor már el sem várják?
Az első gyerekemnél nem akartam adni, mert ügyeletesnél (rezidensnél) szültem. A vizsgálat után nagyon kínos volt. Én álltam, megköszöntem a munkáját, ő meg állt velem szemben, de se el nem köszönt, semmit nem mondott amivel lezárta volna a beszélgetést. Kérdezte, hogy elégedett voltam-e mindennel stb. Érezhető volt, hogy vár valamire. Aztán mondtam, hogy ha ideér a férjem, ő is szeretne köszönetet mondani. És akkor oldódott a feszültség.
Masodik szülésnél már eleve úgy készültem, hogy adunk. Szemrebbenés nélkül vette el az a doki is.
Most a harmadiknál nem tudom, mire készüljek. Vajon várni fogja a doki vagy eleve el sem fogadná? Mennyire kínos, ha nem fejeződik ki a hálám? Ti megpróbálnátok adni?
Én megpróbáltam még pont a törvény előtt
Nem fogadták el.
Csináltattam végül egy csomagot
Tea kávé csoki bonbon rágcsák amit az oszály megkapott
Így elfogadtàk
( nem kötelező letudás volt, tényleg elégedettek voltunk)
6-os, tudom hogy bűncselekmény adni. Ahogy pl adót csalni vagy feketén dolgozni is. Mégis majdnem mindenki ismer olyat aki njncs bejelentve vagy kevesebbre, mint amennyit ténylegesen kap.
A kérdés inkább arra irányult, hogy amellett hogy bűncselekmény adni, at orvosok elvárják-e. Tudván, hogy sosem derül ki.
Mivel ezer millióan szültek velem egyszerre, így azt mondták ne kezdjek el nyomni mert nincs orvos. Mondtam, hogy sz*rok a törvényre, azonnal hívják be az orvosomat. 5 perc múlva ott volt este 10-kor. 6 hetes kontrollra nyilván a magánrendelőjébe mentem, ahova vittem egy itthon készített csomagot, benne borítékkal.
Remélem így érthető a hálám…
Szülésznőmnek is utaltam pénzt, számlát is kaptam róla, 25 órát talpalt velem, úgy, hogy előtte 3 napig ügyelt kb.
Nyilván ha az ügyeletes dokihoz mentem volna vissza a korházba akkor nem adtam volna semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!