Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most akkor meg se próbáljak...

Most akkor meg se próbáljak hálapénzt adni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy hivatalosan nem adható már hálapénz. De nyilván a vizsgálóban ketten vagyunk az orvossal. Ha ott adok, senki nem tudja meg. Vagy így akkor már el sem várják?

Az első gyerekemnél nem akartam adni, mert ügyeletesnél (rezidensnél) szültem. A vizsgálat után nagyon kínos volt. Én álltam, megköszöntem a munkáját, ő meg állt velem szemben, de se el nem köszönt, semmit nem mondott amivel lezárta volna a beszélgetést. Kérdezte, hogy elégedett voltam-e mindennel stb. Érezhető volt, hogy vár valamire. Aztán mondtam, hogy ha ideér a férjem, ő is szeretne köszönetet mondani. És akkor oldódott a feszültség.

Masodik szülésnél már eleve úgy készültem, hogy adunk. Szemrebbenés nélkül vette el az a doki is.

Most a harmadiknál nem tudom, mire készüljek. Vajon várni fogja a doki vagy eleve el sem fogadná? Mennyire kínos, ha nem fejeződik ki a hálám? Ti megpróbálnátok adni?

2021. okt. 17. 02:41
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
6%

Egyèbként a dokiddal intimebb dolgokat is “megosztasz”

Szerintem is tőle kérdezd meg.. az egyenesség célrevezető.

Teljesen megértelek,

Pedig szültem több 100-ért és ügyeletben is tök jól már.

5.

2021. okt. 17. 20:27
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

"az egyenesség célrevezető"

Az az egyenesség, ha nem ad hálapénzt! És ha nem várja el, hogy ő lehessen az első a lefizetett dokinak majd akkor is, ha másnak nagyobb szüksége van rá éppen akkor!

2021. okt. 17. 20:40
 23/40 anonim ***** válasza:
0%
régen jobb volt,ha akartál adn iadtál pénzt,ha nem akartál ne madtál.kérdezd meg a dokidat.de nem lehet adni pénzt amx ügyeletesnek akinél szülsz
2021. okt. 18. 13:12
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

utolsó.. Az ügyeletesnek sem lehet adni....

Max 8000ft összegben ajándékcsomag ami engedélyezett

2021. okt. 18. 13:57
 25/40 anonim ***** válasza:
3%
Mondjátok már meg nekem. Még ha figyelik is az orvost, hogy derülne az ki, hogy átadok egy ajándékcsomagot a magánrendelésén, ami legális, de amúgy pénz is van benne, és annyit fűzök hozzá, hogy köszönöm?? Most komolyan érdekel
2021. okt. 19. 08:13
 26/40 anonim ***** válasza:
81%
Elég egy irigy asszisztens, aki belenéz, vagy simán csak jelenti a dokit. Szerinted a kórházban nem fúrják egymást??
2021. okt. 19. 08:17
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

De aki mindenáron pénzt akar dugdosni még most is, azzal az indokkal, hogy így kap normális ellátást, az nem gondol bele, hogy ha Ő nem lenne, akkor az ellátás egyforma lenne? Amíg Ti léteztek, az orvosok addig élnek ezzel vissza. Alapvetően az orvosok zöme nem rossz ember, nem kinyírni akar a műtőasztalon, hanem ellátja a munkáját a teljes tudása szerint (a többség, hiszen szakmailag is akar bizonyítani vagy ha más nem, nem akarja, hogy kirúgják).

Most egy sokkal kisebb réteg dugdossa a pénzt, akiknek nem számít, hogy esetleg az orvost veszélyezteti vagy akár saját magát, nem számít a többi kismama, csak neki járjon valami plusz.

Ez olyan, mintha a boltban én a pénztárosnak pénzt dugnék a zsebébe, hogy a sor elejére állhassak, egyszerűen nevetséges. Elvártok egy magasabb szintű ellátást, de annak teljes árát nem kívánjátok kifizetni (magánkórház, kórházzal szerződés), mert azért azt mégsem, de az az ellátás járjon a többi "átlagember" kárára.

2021. okt. 19. 08:50
 28/40 anonim ***** válasza:
64%

25-ös...valószínűleg nagyon kevés az esélye, de ha már túl vagy a szülésen valószínűleg ügyeletes orvossal szültél. Miért adnál pénzt neki, hiszen nem ment be pluszba miattad, nem tudta előre h pénzt fogsz adni így ugyanúgy viselkedett mintha nem adnál pénzt. Miért adnál még pénzt a milliós fizetése mellé?

Ha szülés előtt adnád a csomagot szerinted nem szúrna szemet valakinek a kórházban hogy hát ez meg mit keres itt hiszen nem is kéne dolgoznia...

2021. okt. 19. 09:00
 29/40 A kérdező kommentje:

Ne haragudj 27-es, de az a magasabb szintű ellátás, amit korábban meg lehetett "venni" nagyon szomorú, hogy számodra a magánkórház kategória. Ennek teljesen alapnak kéne lennie. Alap lenne, hogy a kismama ne vajúdjon órákig egyedül úgy, hogy a kutya sem néz rá. (Főleg, hogy covid alatt volr kórház, ahol még apukát sem engedték be csak kitolásra). Alap lenne a gátvédelem az automatikus gátmetszéssel szemben. Ahogy az is, hogy az orvos emberként kezelje a kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt, ne egy darab húsként. Egy-két kedves szó sem kellene, hogy milliókba kerüljön egy magánintézményben. Meg talán az sem kéne hogy extra legyen, hogy szülés után az orvos bejön a gyermekágyra és megkérdezi a nála szült nőt, hogy hogy van. De barátnőm például sztk- ba jár, nem túlzok, ha azt mondom, hogy a hatodik hónapig kétszer ugyanaz az orvos nem vizsgálta (pedig veszélyeztetett terhes, jó lenne ha az adott orvos tudná, mik a gondjai). Később is azért került olyanhoz, aki már vizsgálta, mert már mindenkinél járt. Ez szerinted normális?

Külföldön ezek nem extrák, teljesen alap dolgok. Itt sajnos 100 ezrekbe kerültek eddig is. Most milliókba, ha valaki megengedheti magának.

És igazad van, a pénz nélkül mindenki ugyanazt az ellátást kapja. Ugyanazt a kritikán aluli szart, ahol például (ha nem is pont a szülészeten, de mondjuk egy belgyógyászaton) rettegni kell, hogy vajon élve kijön-e a hozzátartozód, akire a kutya sem figyel.

2021. okt. 19. 11:47
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Neked van egy negatív tapasztalatod, ezért érzed így. Az én gyerekem PIC-re került állami intézményben, vérprofi ellátást kapott Ő is, én is. Ha magánkórházban lettünk volna, hátrébb lenne, mert bár bársonyból lenne a budipapír, de pl. ott nincs PIC. Szóval nem, nem azt mondom ezzel, hogy a magánkórház=szakma csúcsa, dehogy is.

De amit írsz, az nagyon erős túlzás. Én is ismerek ilyen helyet, nem is a körzetes kórházban szülök most sem, hanem Budapesten, elismert intézményben, a szabályoknak megfelelően, igazodom a kórház előírásához a magam és a gyermekem érdekében. Utazok ezért 60 km-t, vállalok némi kényelmetlenséget. Szabad kórházválasztás van továbbra is.

27-es voltam.

2021. okt. 19. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!