Anyukák, ki mibe vitte a cuccait a kórházba?
A napokban beszéltem egy szülésznővel, és azt mondta elég egy-egy sporttáska a benti napokra.
Igen ám, én most pakolok össze de sehogy se férek el 🙈 nagyon ciki bőrönddel menni?
Komolyan, csak azt szándékozom bevinni, amit a kórház megadott listát, de így se férek el, bár nem a legnagyobb sporttáskák az tény, viszont csak emiatt nem vennék egy nagyobbat, ha már van bőröndöm is.
Én a legnagyobb gurulós bőrönddel mentem. Mivel covid sűrűjében volt, férjem nem jöhetett be a szobába a cuccokért hálát adtam a kerekeinek friss császárral.
Amúgy nem értem, írtad hogy 10 bady pl a babának, és mi van ha 3at viszel, mert több úgysem kell kb. Akkor nem engednek szülni? Ennyire nem kell komolyan venni a listát.
Nem tudom mi van ha kevesebbet viszek pl ruhából, azt gondolom a férjem is tud behozni váltót ha pl koszos lesz vagy valami, szóval nem értem én se mire fel kellene 10 db, de ez van írva..., textil pelusból is 10et kérnek pl, babának takaró stb..
Nekem is a köntös foglal sok helyet, meg a mellszivó illetve betétek.., más nem, de ezek baromi sokat
Köszönöm a válaszokat egyébként, nem tudom melyik degenerált pontozgat lefelé, tök hasznos mind.
10 textilpelenka tök felesleges...Én otthon sem használtam annyit, a kórházba egyet vittem és azt se használtam...
Szerintem a mellszivo is felesleges, sterilizálni úgysem tudod.
Én sporttáskát vittem a szülőszobába, és egy kis gurulós bőröndöt a szobába de volt ami nem fért be a szobai táskába azt simán raktam a másikba úgyis mindkettő jött a szobába velem.
Én 4 rugdalózót vittem és 3 textilpelenkát, első két nap összehányta mindet a kislányom…. A férjem hozott be utánunk ruhát és textilpelust, a koszosat meg hazavitte.
Én köntöst nem raktam, helyette egy hosszabb, de vékony kardigánt, az kevesebb helyet foglalt. Hálóingből 3, papucsból 2, törölközőből 2 és kéztörlőből 2 db.
Enni-inni szintén a férjem hozott, plusz nekem megfelelt a kórházi koszt is, nagy étvágyam úgy sem volt.
Szerintem olyan sok mindennel nem kell készülni mert úgyse csinálsz mást mint fekszel, alszol és szoptatsz. Ezzel el is megy az egész nap.
Tudod hogy mentem be szülni?
Magamnak gurulós bőrönd, fiamnak a pelenkázó táska ami szetszakadt annyira tele pakoltam (🤷♀️) plusz a szuloszobara meg 1 pici sport táska. Hát na. Minden is kellett a borondbol, semmi sem volt felesleges.
Nálunk 5-6 textilpelenkát kérnek a babának, 5-6 váltás ruhát (ez body+rugdalózó). Lehet kevesebbet is, de akkor ha koszos lesz, akkor abban kell hagyni vagy visszaadni rá egy másikat, ami lehet hogy szintén koszos.
Én például nem tudok apukával behozatni, mert napi egyszer van látogatás késő délután. Egy ember jöhet, így én kértem hogy maradjon otthon a két nagyobb gyerekkel. (Főként mivel a legnagyobbat akkor kell elhozni iskolából). Így mi majd csak hazamenetelkor találkozunk.
Emellett kell egy csomag pelenka, két csomag popsitörlő, a babának vastagabb takaró, nekem óriás betétek, köntös, 2-3 törölköző, váltás ruhák nekem, 2 papucs stb. Ásványvíz vagy gyümölcslé. Ezek nekem sehogy nem férnek el egy sporttáskában.
És akkor van aki még visz kispárnát, szoptatós párnát, mellszívót.
Én nagyon próbáltam nem bőröndbe pakolni, de így hogy kb semmit nem tudnak behozni/hazavinni, így képtelenség.
Igen, nálunk is hasonló a lista, és mivel novemberi lesz a baba, félek hogy behozzák ismét a korlátozásokat, így nem fog tudni nagyon jönni apa sem.. Ha mégis lehet jönni, akkor kiveszek pár dolgot mert én se terveztem ilyen nagy cuccokkal érkezni a szülőszobára 😃
Mindegy, végül csak bőrönd lett belőle + egy kisebb táska a baba dolgaival.
Köntös helyett az egyik válaszoló megihletett és inkább csak egy hosszabb kardigánt raktam be, sokkal kisebb helyet foglal. 🙂
Nekünk a mellszivóról külön szóltak, ha valaki szeretne, egy db van az osztályon, de kézi, és leszakad a hüvelykujjad mire végzel a használattal, szóval én azt is viszek..
Más extrával nem készülök, reménykedem hogy csak 3 napot leszek bent és nem többet, azt csak kibirom párna meg hasonló hatalmas dolgok nélkül is.. 🤞
Ételt ti miket visztek be? Visztek egyáltalán?
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznos mind 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!