Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, akiknek toxémiája...

Anyukák, akiknek toxémiája volt, meddig kellett kórházba lennetek?

Figyelt kérdés

Én 35.hétben vagyok és kedden hozott be a párom. Eddig amit megállapítottak, hogy a vérnyomásom magasabb a kelleténél, meg vizenyős a lábam, jelenleg vérnyomáscsökkentőt szedek bent, meg csak sómentes ételt kapok. Viszont eddig egy orvos se tudta nekem megmondani meddig kell bent maradnom. Az eddigi vizsgálatok alapján a babánk is jól van. Vagy készüljek arra, hogy császár lesz és a karácsonyt is bent fogom tölteni ? :)

28/N

2020. dec. 18. 05:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez az adott állapodtól függ. Labor vérnyomás, áramlás baba állapota. Én nem számítanék a helyesben arra hogy haza engednek, max babával már csak.

A toxémia nagyon alattomos dolog. Nagyon veszélyes nem játék.

Nekem 20.héten kezdődőtt (alap magasvérnyomásos vagyok) 30.héttől kezdett látványosan elmaradbi lányunk a fejlődésben. Én 34 hetesen kerültem be szülésig nekem csak egy csík volt már a szemem helyén. 37+4 indítottak majd sürgősségi császár lett belőle. Lányunk IUGR tehát jó időre se alacsony súllyal bó 1 hónapos elmaradással született. 1 hetet volt a Pic oszályon 4 napot oxigéninkubátorban.

2020. dec. 18. 06:16
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A toxaemiát folyamatában kell figyelni, azért nem tudták megmondani, hogy meddig kell bennmaradni. Rendszeres vérnyomásmérés, vizeletfehérje vizsgálat másnaponta, uh, ctg. Elküldenek szemészhez, belgyógyászhoz. Talán, de csak talán, ha minden vizsgálatod rendben van, a gyógyszert beállították, mellette nincs magasvérnyomásod akkor hazaengednek, ha ez a helyi szokás. Ha bent tartanak lehet próbálkozni az ünnepekre eltávozással hazamenni, de ez megint csak helyi szokás kérdése. Aztán itt van még a járvány. Nálunk sem igazán engedik el most az asszonyokat hétvégére. Úgyhogy nagyon képlékeny a dolog. De kaptál egy pár támpontot az ottani informálódáshoz. Egy szülésznő.
2020. dec. 18. 07:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Szülésig benn voltam. 36 hetesen fektettek be magasvérnyomás,ödéma,toxémia. 38.héten szültem. Így van én is kaptam a só mentes kajákat és a vizet. Hát megmondom őszintén borzasztó volt a natúr túró kenyérrel. 🥴

A vérnyomásomat sem tudták rendesen beállítani azért tartottak benn. Én a Húsvétot töltöttem benn. Egyedül a 6 ágyasban. De a babát kell nézni.

2020. dec. 18. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!