Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem értik meg az emberek...

Miért nem értik meg az emberek, hogy nyomorba nem akarok szülni?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, pályakezdő tanár. A férjem szintén tanár, ő már egy éve a pályán van, szintén tanár.

Mindketten nettó 160 ezret keresünk, ebben már a pótlékok is benne vannak. Cafeteria pedig nincs tanároknak.

Budapestiek vagyunk, egy pici egyszobás garzont bérlünk, így is elmegy egy teljes fizetés a bérleti díjra meg a rezsire.

A lakhatási költségek után marad havi 150-160 ezer Ft megélni kettőnknek. Nem merünk erre bevállani egy gyereket, de már napi szinten megkapjuk a kérdést barátoktól, ismerősöktől, családtól, hogy mikor jön a baba?

Hiába mondjuk, hogy most még nem, mintha meg sem hallanák.

Sőt a múltkor mondtam a nagynénémnek, hogy ha gyerek is lenne, legalább másfél szobás albérletbe kéne mennünk, ezt nem tudnánk kifizetni, erre azt vágta hozzám, hogy önző vagyok.

Miért ennyire érzéketlenek az emberek? Tényleg ilyen fizetés mellett kéne gyereket vállalnunk?

2021. okt. 5. 17:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
31%
2021. okt. 5. 22:22
 22/29 A kérdező kommentje:
#21 Az nem az én kérdésem, de mivel országos a tanári bértábla, gondolom máshol is vannak ilyen problémák...
2021. okt. 5. 22:27
 23/29 anonim ***** válasza:
83%
A rokonaid egyebkent ELHISZIK nektek,hogy mennyi a fizutok? Mert en azt tapasztaltam,hogy sokan kirohognek,mikor elmondom,miert is hagytam ott a tanarit... Egyszeruen keptelenek elhinni,hogy ennyire sz*r a fizu. Egyebkent igen,az idealis valoban mostansag lenne,legalabbis biologialilag,stb. (Ezzel nem azt mondom,hogy kesobb beteg lesz a baba.) Viszont oszinten... Ha ezen az uton haladtok,lesz valaha hazatok? Ennyibol felretenni nem nagyon lehet. Csalad tudna tamogatni anyagilag hazvasarlasban kicsiket? Sajnos az ingatlanarak az egekben... Babavaro hitel sem lenne rossz opcio,de en azt a helyetekben,meg ugy amugy, csak akkor vennem fel, ha mar uton a baba,ugy mar megeri. De ilyen bevetelre amelle nem sok lakashitelt kapnatok... Videk esetleg? Ezeket nem azert mondom,mert a rokonaiddal "vagyok", hanem ugy unblokk,ha igy haladtok, kb 40 evesen tudjatok azt a biztos hatteret megteremteni,ami kellhet egy babanak.
2021. okt. 6. 08:28
 24/29 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon tiszteletrem élto,amit irsz kérdező.fiatal pedagogus vagy nagyon.érthető normális az irásaid,egyet értek veled.hátrájál meg,vagy került el messzire azokat,akik szeritn szülj most. meséld el nekik,hogy nem akarsz nyomorba szülni.csak ha sok pénzed lesz vagy időseben szülsz.
2021. okt. 6. 12:19
 25/29 anonim ***** válasza:
54%
Semmi köze hozzá senkinek, hogy ti mikor szeretnétek illetve tudtok majd babát vállalni. Érthető, ha egy egyszobás lakásba nemigazán szeretnétek vállalni. Persze szokták mondani, hogy mindent meg lehet oldani, de a legjobbat akarjátok majd a babátoknak, ami valószínű nem az, hogy egy egyszobás lakásba, kevés pénzzel vállaljátok. Ne törődjetek senkivel aki ezt megkérdőjelezi, én teljesen megértelek, persze hogy a legjobbat szeretnétek majd a babátoknak. Nem 50 évesek vagytok, hogy kifuttok az időből. Dolgozzatok még, később majd találtok egy tágasabb, és jobb albérletet és jöhet a baba kényelmesen!
2021. okt. 6. 21:21
 26/29 anonim ***** válasza:
82%
Mert alberletbe kell szulni? Marmint azzal,hogy eppen egy par evet alberletben toltenek a babaval,nincs is baj... De ha megcsak kilatasban sincs sajat lakas/haz,igy nem eppen a legszerencsesebb... Tanari fizubol, zero segitseggel pedig ez meg tobb evtizedbe is beletelhet.
2021. okt. 6. 22:07
 27/29 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező!

Ezért lettem készáru raktáros (tanárból..).

Nettó 200.000 a minimum, kis túlórával sokkal több. És heti 4 nap meló, otthon pedig nem kell vele foglalkozni.

2021. okt. 7. 04:40
 28/29 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Nekem kb. húsz tanár ismerősöm van, ebből már csak ketten vannak a pályán.

Akik ott hagyták a tanári pályát, pont olyan okok miatt amiket te a kérdésedben is le írtál. Ha van rá lehetőségetek, akkor mind a ketten váltsatok munkát. Mert ennyi fizetésnél, én se, tudnék fel nevelni egy gyereket, sőt senki más se. A tanári állást, max csináld otthon, korepetállásként, mellék állásba.

2021. okt. 7. 09:40
 29/29 anonim ***** válasza:
82%

25 évesen még egyáltalán nem vagytok lemaradva semmivel. Miért kéne máris szülnöd? Én 32 éves leszek, most fogok lassan házasodni, de gyerekre még nem is vágyom.

Mérlegelni kell (nem feltétlenül most), hogy mi éri meg jobban. A bér kevés, de hozzáteszem - volt tanárként írom - hogy soha nem lesz annyi szabadságod más helyen, mint most. Fel sem fogják a tanárok sokszor, hogy mekkora előny, hogy nem kell senkivel sem leboxolni, hogy pl. karácsony és újév között ki menjen be dolgozni (mert nem mehet mindenki szabadságra) és ki maradhat otthon a családjával vagy a gyerekekkel, mikor nekik téli szünet van. Nagy előny, hogy ugyanakkor vagy szabadságon, mint amikor a gyerek is szüneten, és ezért nem kell küzdened még 4-5 emberrel, és januárban már kitalálni egész évre, hogy mikor menjetek nyaralni/szabadságra.

Persze, a fizetés meg egy másik kérdés és egyáltalán nem mellékes. Én óva intelek, hogy mindenféle hitelekbe belemenj, hiába nyomatja ezt a kormány a szaporodás érdekében.

2021. okt. 7. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!