Miért nem értik meg az emberek, hogy nyomorba nem akarok szülni?
25 éves nő vagyok, pályakezdő tanár. A férjem szintén tanár, ő már egy éve a pályán van, szintén tanár.
Mindketten nettó 160 ezret keresünk, ebben már a pótlékok is benne vannak. Cafeteria pedig nincs tanároknak.
Budapestiek vagyunk, egy pici egyszobás garzont bérlünk, így is elmegy egy teljes fizetés a bérleti díjra meg a rezsire.
A lakhatási költségek után marad havi 150-160 ezer Ft megélni kettőnknek. Nem merünk erre bevállani egy gyereket, de már napi szinten megkapjuk a kérdést barátoktól, ismerősöktől, családtól, hogy mikor jön a baba?
Hiába mondjuk, hogy most még nem, mintha meg sem hallanák.
Sőt a múltkor mondtam a nagynénémnek, hogy ha gyerek is lenne, legalább másfél szobás albérletbe kéne mennünk, ezt nem tudnánk kifizetni, erre azt vágta hozzám, hogy önző vagyok.
Miért ennyire érzéketlenek az emberek? Tényleg ilyen fizetés mellett kéne gyereket vállalnunk?
Akkor régebb óta óvónő?
Mi mindketten a pedagógus bértábla szerint kapjuk a fizetésüket, ugyanabban a gimiben tanítunk.
"Plusz ha mindenki abbahagyná a tanítást, akinek alacsony a fizetése, akkor holnaptól az ország összes iskolája bezárhatna."
Igen, de aki gyereket akar az nem hivatástudatra kap kenyeret, hanem forintért. Ezt is érdemes figyelembe venni, amikor döntesz a jövődőről.
Hm. 2013-ban, 15000Ft veszélyességi pótlékkal (roma szegregált osztály, Sz-Sz-B) kerestem 115000Ft-ot.
Nem nagyon emelkedtek a fizetések, úgy látom..
Az a baj, hogy hosszú évtizedeket kell tanítani a 300ezres fizuhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!