Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem értik meg az emberek...

Miért nem értik meg az emberek, hogy nyomorba nem akarok szülni?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, pályakezdő tanár. A férjem szintén tanár, ő már egy éve a pályán van, szintén tanár.

Mindketten nettó 160 ezret keresünk, ebben már a pótlékok is benne vannak. Cafeteria pedig nincs tanároknak.

Budapestiek vagyunk, egy pici egyszobás garzont bérlünk, így is elmegy egy teljes fizetés a bérleti díjra meg a rezsire.

A lakhatási költségek után marad havi 150-160 ezer Ft megélni kettőnknek. Nem merünk erre bevállani egy gyereket, de már napi szinten megkapjuk a kérdést barátoktól, ismerősöktől, családtól, hogy mikor jön a baba?

Hiába mondjuk, hogy most még nem, mintha meg sem hallanák.

Sőt a múltkor mondtam a nagynénémnek, hogy ha gyerek is lenne, legalább másfél szobás albérletbe kéne mennünk, ezt nem tudnánk kifizetni, erre azt vágta hozzám, hogy önző vagyok.

Miért ennyire érzéketlenek az emberek? Tényleg ilyen fizetés mellett kéne gyereket vállalnunk?

2021. okt. 5. 17:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
90%
Óvónő barátnőm 220-at keres állami oviban. A tanároknak miért ennyivel kevesebb?
2021. okt. 5. 18:46
 12/29 anonim ***** válasza:
88%
Nagynéném többet keres zongoratanárként. 40 év után azt tapasztalta a fizu mértéke sokszor az intézményvezetőn múlik, hogy mennyire sóher és keresi a kiskapukat. Érdemes lenne másik sulit választani, vidéken pl. Nagyon hálásak mert kevés a tanár.
2021. okt. 5. 18:47
 13/29 A kérdező kommentje:

Akkor régebb óta óvónő?

Mi mindketten a pedagógus bértábla szerint kapjuk a fizetésüket, ugyanabban a gimiben tanítunk.

2021. okt. 5. 18:47
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Vagy 10 éve óvónő, de csak most végezte el talán 2 éve az óvónőképzőt (tanári diplomája volt, de az nem volt jó).
2021. okt. 5. 18:53
 15/29 anonim ***** válasza:
12%

"Plusz ha mindenki abbahagyná a tanítást, akinek alacsony a fizetése, akkor holnaptól az ország összes iskolája bezárhatna."

Igen, de aki gyereket akar az nem hivatástudatra kap kenyeret, hanem forintért. Ezt is érdemes figyelembe venni, amikor döntesz a jövődőről.

2021. okt. 5. 19:10
 16/29 anonim ***** válasza:
20%
Es amugy annyira szeretitek ezt a hivatast hogy mindenrol lemondok erte? Nekem nem menne :( vagy ha nyelvtanar vagy magan uton tanitanek
2021. okt. 5. 19:10
 17/29 anonim ***** válasza:
72%
Mai világban egy 25 éves anya bőven fiatalnak számít. Ha 30 évesen vállalod, akkó mi lesz? Addig talán összeszeditek magatokat és jó körülmények közé születik. Az lesz. Én 230 ezer bruttóval indítottam 24 évesen és mégis csak 30 felett szültem.
2021. okt. 5. 19:33
 18/29 anonim ***** válasza:
92%

Hm. 2013-ban, 15000Ft veszélyességi pótlékkal (roma szegregált osztály, Sz-Sz-B) kerestem 115000Ft-ot.

Nem nagyon emelkedtek a fizetések, úgy látom..

Az a baj, hogy hosszú évtizedeket kell tanítani a 300ezres fizuhoz.

2021. okt. 5. 21:14
 19/29 anonim ***** válasza:
14%
Jah nálunk is ez megy csak fordítva. Én mindenképpen nyomorban akarok szülni de gazdagok vagyunk :/
2021. okt. 5. 21:17
 20/29 anonim ***** válasza:
90%
Uh,ez durva azert. Edesanyam egy helyi kisboltban,FALUN eladònő...vendèglátòs èrettsègije van csak ès 550 euròt keres 2 nap melò 1 nap szabad beosztással. Ez Szlovákia(Felvidèk). Barátnőm tanárnő,700 eurot keres plusz a juttatások. Na ez most teljesen ledöbbentett! Budapesten ráadásul? Nem fèr a fejembe...
2021. okt. 5. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!