Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki csinálta már végig a...

Ki csinálta már végig a vajúdást fájdalomcsillapítás nélkül? Mesélne róla?

Figyelt kérdés

2021. okt. 2. 06:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%

Éjjel 1-kor értünk be a kórházba, reggel 6 körül kezdett erősebben fájni, akkor kerültem át a szülőszobára. Többször kértem fájdalomcsillapítót, nem kaptam, azt hittem, belehalok a fájdalomba. Biztos, hogy soha az életben nem szülök többet.

Számomra rendkívül fura, hogy ezt valaki jó élménynek éli meg. Az, hogy visszagondolva valóban túl lehetett élni, igaz, de hogy ott minden eszembe jutott, csak az nem, hogy jó élmény, az is biztos.

2021. okt. 2. 14:15
 12/17 anonim ***** válasza:

Nálunk a kórházban nincs eda, max infúzión adnak egy jó kis fájdalomcsillapító koktèlt, de nálam már erre se maradt idő. Mikor bementem a kórházba csak 2 ujjnyira voltam nyitva, azt mondták ez még 17-8 órát simán el fog tartani. Aha, 4 óra múlva megszületett a kisfiam :) szóval én vajúdtam szépen egymagamban egy szobában, rám se néztek. Néha feküdtem, sétáltam a folyosón, csípő körzèseket csináltam. Mikor már éreztem hogy ez nagyon durva, akkor felsètáltam a másik emeletre a szülésznőhöz, hogy tessék már megnézni mi a helyzet :) na akkor volt kapkodás és meglepetés, nekem is. Azt hittem majd valamikor éjszaka fogok szülni.

Megfordult a fejemben, hogy ha ez még csak az eleje és már most ennyire fáj, hogy fogok még kb 12 órát kibírni ettől erősebb fájásokkal. Első baba volt, tapasztalatlan voltam :D Szóval én végig azt mondogattam magamban hogy muszáj kibírni, ez még semmi. Így utólag azért semminek nem nevezném, de túlélhető. Mondjuk 2 perces fájásokkal már nem volt kedvem viccelődni a dokival, de a szülés teljesen más tudatállapot.

2021. okt. 2. 17:02
 13/17 anonim ***** válasza:

Kétszer szültem de mindkettő gyors volt, így ha akartam volna se lett volna rá idő.

Az elsőnél 2.5 ujjnyira nyitva volt a mehszaj mikor a kórházba értünk, rá fél órával már 4 ujjnyira. Rá kb 1.5 órával kint volt a fiam.

Másodiknál 3.5 ujjnyival kezdtük a szülést burokepesztéssel (a doki nem mert már hazaengedni ctg után pedig fájás nem volt, de örülök neki mert mint kiderült belekakilt már a magzatvizbe a baba) rá egy órára a kezemben volt a lányom.

Iszonyúan fájt de mivel szerencsére gyors szüléseim voltak így abszolút jó emlék mindkét szülésem

2021. okt. 2. 17:21
 14/17 anonim ***** válasza:
Én is úgy csináltam végig, a gáztól hányingerem lett így elvették. Nekem ráadásul indított is volt, maximális fokozaton nyomták belém az oxit. Én sírtam. Aztán a szülésznő mondatai sokat segítettek, osszekaptam magam, nem akartam elhagyni magam hogy baja legyen a babának. A szülés maga nekem nem fájt, kb 10 perc volt. A varrás se fájt.
2021. okt. 2. 21:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Nálunk semmilyen érzéstelenítő nincs, sőt még csak azon a labdán se lehet ugrálni vajúdás közbe. Egyből nstre tettek, hiába jöttek a fájások csak egyhelybe feküdhettem az nst miatt... Nem volt valami kellemes, viszont végig lehet csinálni. Ha újra fogok majd szülni a későbbiekben és esetleg máshol szülnék, ahol pl van lehetőség kérni érzéstelenítőt valószínű, hogy nem állnék a lehetőséggel egyébként, de azért szerintem megnyugtató lenne, ha a kórházban ahol én szültem lehetne kérni. Összességébe 22 évesen szültem, érzéstelenítő nélkül, nem vajúdhattam úgy ahogy nekem esetlet egy kicsivel is jobb/könnyebb lett volna, de hamar kijött a baba és nem volt annyira vészes/fájdalmas, hogy esetleg ne tudtam volna magamról vagy az idő elteltével ne emlékeztem volna, hogy mi/hogy történt.
2021. okt. 4. 15:31
 16/17 anonim ***** válasza:

Háromszor szültem, az elsőnél kértem edát, a másodikat és a harmadikat minden fajta fájdalomcsillapítás nélkül szültem és összehasonlíthatatlanul jobb élmény volt. Az edát nagyon nehezen, sokadik kísérletre tudták beszúrni, mire hatott volna már nem kaphattam. A nyomási ingert sem úgy éreztem mint kellett volna a végén, lógott ki belőlem mindenhonnan cső, infúzió, eda, katéter stb.

A natúr szülésnél úgy éreztem jobban ura vagyok a helyzetnek, éreztem a testemben zajló folyamatokat, tudtam nagyjából hol tartok, megéltem minden pillanatát annak minden fájdalmával. De ez a fájdalom nem ok nélküli, traumás fájdalom, nem pánikoltam be tőle, tudtam hogy ennek ez a természetes rendje.

2021. okt. 4. 21:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Első baba, így nem tudtam mi vár rám így szerettem volna kérni,de már 7 cmre nyitva volt a méhszáj :D így erről lemaradtam, helyette oxyt kaptam. De nem bántam meg a magzatvíz elfolyás után 4 órával már a kezembe tarthattam a kisfiam 😊
2021. okt. 6. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!