Ki csinálta már végig a vajúdást fájdalomcsillapítás nélkül? Mesélne róla?
Én. Csak a konkrét nyomásnál kaptam gázt kb 2 másodpercig.
Nem volt kellemes nap..
Én nem kelhettem fel az ágyból, mert a baba nyakán volt a köldökzsinór. Fekve szenvedtem, fájdalomcsillapítás nélkül. Azt mondták, hogy ha adnak fájdalomcsillapítót, akkor elhúzodhat a szülés. Így is sajnos már csak perceken múlt a babám élete, az orvos szerint ha 15 perccel később születik, már nem él. :(
De hála istennek már minden rendben van :) megérte, maximálisan :) egy lebegjen a szemed előtt, hogy nemsokára a kezedben tarthatod a pici kincsedet. Minden jót kívánok! :)
Nekem nagyon jó élmény volt. A legnehezebb pillanatokban sem merült fel, hogy fájdalomcsillapítást kérjek, és azok a pillanatok amúgy is közvetlenül a kitolás előtti 0,5-1 órában voltak, az meg már szinte semmi.
Az első fájástól számítva 8 óra alatt lett meg a lányom, ebből 5,5 órát nyugodtan vajúdgattam a kanapén otthon, félhomályban, kényelmesen. Éjszaka volt, szóval a férjem sem sündörgött körülöttem, hogy stresszeljen, remélem a második is hasonlóan jól fog időzíteni :D
A szabad pózválasztás fontos, én bordásfal mellett állva éreztem magam a legjobban (persze a körülményekhez képest :D ), de sokaknak a fitnesszlabdán ugrálás segít vagy a sétálás vagy akármi. Ki kell tapasztalni. Szerintem nem lehetetlen, csak bízni kell a testedben, hogy tudja, mit kell tennie. Illetve hát nem árt, ha az egészségügyi körülmények adottak, azért ha perceken múlik a baba élete, akkor ott nyilván nem ez az elsődleges szempont.
Kitartást és könnyű szülést! :)
3x24 orat vajudtam
Kibirhato
Oke nekem lassan haladt es igy megszokhato volt. Na meg annyira nem fajt. Egy fogfajas rosszabb volt
Ismerosnek kb kiesett a gyerek mert semmi fajasa nem volt. NST nel mondtak neki h irany a szuloszoba. O meg csak mezett h oke de miert? Nyomo ingere volt akkor picit fajt neki de ennyi. 10 perc mulva a gyerek a kezebe volt.
Elsőnél nem kaptam, ott oxit is toltak. Kegyetlen volt. Végén császár lett.
Másfél évvel később kaptam edat , s természetes szülés lett.
Nagyon jól jött az eda. Más kórház, ott szinte mindenki kap.
Elsőnél nem adtak, mert nagyon szépen ki volt nyilva a mehszaj és hogy bármikor itt lehet a baba.. 12 óra vajúdás volt majd császár..
Második szombat reggel 8tol vasárnap délután 2ig vajudtam de fájdalomcsillapítóval. Sokkal békésebb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!