Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek a hozzáállás...

Mi a véleményetek a hozzáállásomról, "hálapénzzel" kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Még nem szülök, csak elmélkedtem. Szóval jelenleg úgy gondolom, hogy ha terhesgondozásra egy dokihoz fogok járni, de ha fel is kérem szülésre, nem adok tízezreket hálapénznek, hacsak nem valami nagyon extra helyzetben indul a szülés. Max. kap egy ajándékcsomagot. Neki ez a munkája, megkapja érte a fizetését, illetve ezer más helyről összeszedi a pénzt. (Látom, tudom, a gyomrom forog tőle.) Szóval nem sajnálom őket. Nem a pénzt sajnálom, vagyis sajnálom, de csak az orvostól. A neki szánt összeget pedig vagy a szülésznő kapja meg (akár a 100 ezer ft-ot is), vagy a kórház valamilyen formában. Mondom mindezt úgy, hogy egészségügyis vagyok, viszont senkitől nem fogadok el paraszolvenciát. Vagyis hazudok, mert kétszer elfogadtam: egyszer egy 3 éves kisfiú adott egy bonbont, illetve egy 10 éves kisfiú virágot. Őket nem volt szívem visszautasítani.
2010. szept. 1. 14:12
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Oké nem fogadott el az orvos kávépénzt, és tovább? Kért többet vagy azért ingyen is megkapta az ellátást a nénike? És ha nem fizetek húszezret a vakbél műtétért, akkor nálatok meg sem műtik a gyereket, hagyják meghalni? Vagy műtét előtt adnak egy csekket, és kezdődik a műtét, ha bemutatom a szelvényt? És honnan tudod, hogy minden anyuka, minden vakbél műtét után ad egy boritékot 20ezer forinttal?

És ha erről tudomásod van, hogy pénz fejében látják csak el a gyerekeket, akkor miért nem teszel feljelentést a megfelelő helyen, név szerint említve az orvost? Vannak err megfelelő helyek, rendőrség, egészségügyi minisztérium stb stb Csak nem azért nem, mert neked is csurran-csöppen, így érdemes cinkosnak lenned?

2010. szept. 2. 08:12
 32/34 anonim ***** válasza:

A szülés az azért extrém helyzet, mert nem egy életrél, hanem 2-3 életről van szó!

Én is fogadott orvos párti vagyok, viszont a tarifákkal nem értek egyet!

Nekem a terhesgondozás 40 a szülés 50ezer volt! Most számoljuk csak ki: 10 óra vajúdás az 5000Ft-os órabért jelent! És még viszonylag olcsó kategóriába tartozó összeg!!!

Én azt tartom írreálisnak, hogy mennyi pénzt várnak el az átlagfizetéshez képest!

Az ügyelettel az a gond, hogy nem tudhatod kit fogsz ki! Én még szülés előtt kapásból rá tudtam volna mutatni vagy 10 orvosra akinél nem szülnék!

2010. szept. 2. 09:11
 33/34 A kérdező kommentje:
8:12-es, kikérem magamnak a feltételezést. Mint már korábban írtam, mióta eü-ben dolgozom (nem most kezdtem), egy virágot és egy bonbont fogadtam el két kisfiútól. Semmi mást senkitől. És hiába tesz az ember feljelentést, nem történik semmi. 3 esetben csináltam már ilyen, és még én jöttem ki rosszul, a bűnös megúszta.
2010. szept. 2. 09:27
 34/34 anonim ***** válasza:

Én mindenképp fogadni akartam dokit. Nekem azt mondta az orvos, hogy adjak, amennyit akarok. Én 40-et adtam, de volt olyan szobatársam, aki csak 30-at. Ennyiből hozol ki nagyjából egy ajándékcsomagot, mert azok a dolgok sem olcsók. És nem biztos, hogy eltalálod a kedvenc italát vagy bonbonját.

Ennyit nekem megért, hogy biztos legyek benne, hogy jó kezekben legyek, hogy olyan orvos lát el, akiben megbízom. Volt a helyi újságban egy cikk, hogy a kórházat ért műhiba perek 85 %-a a szülészetet érinti. Szóval ennyit az ügyeletes orvosról. Ha nem fizetsz nem foglalkoznak veled rendesen, sajnos ez előfordulhat. Az viszont igaz, hogy ezt mi betegek rontottuk el. Anyukámnak nem volt fogadott orvosa, akkor még nem volt ilyen. Ezt később a betegek indították el, és most már elvárják az orvosok. De szerintem még nem általános minden osztályon. A kislányomat sérvvel műtötték, eszembe se jutott hálapénzt adni, teljesen normálisan ellátták. Anyósom utólag mondta, hogy milyen sóher vagyok, meg felelőtlen, hogy nem fogadtam erre orvost, de szerintem az már túlzás lett volna. 1 órás rutinműtét, nem szokott komplikáció lenni. Elrontott szülésről viszont sajnos sokszor hallani.

2010. szept. 2. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!