Mi a véleményetek a hozzáállásomról, "hálapénzzel" kapcsolatban?
Én nem igazán értem mire gondolsz.
A doki felkérése szülésre általában azt jelenti, hogy munkaidőn kívül is időt tölt veled, ezt természetesen ki kell fizetni, gondolom te sem szoktál szombat éjszaka 6-8 órákat ingyen dolgozni. Az, hogy ennek összege mekkora, az orvos dönti el (vagy ha nem akarja nem) és te erre mondhatod, hogy erre a plusz szolgáltatásra ennyiért nem tartasz igényt.
Ha úgy érted, hogy választasz egy dokit, akinél szülni akarsz, de csak akkor, amikor egyébként is dolgozik, akkor egyetértek, bár ilyenkor valami figyelmesség nem rossz.
Ha pedig az éppen ügyeletesnél szeretnél szülni, mindegy ki az, akkor sem kell fizetni szerintem.
(szintén eüs)
Kedves első! Mi az hogy nem lehet olyat csinálni hogy csak szülésznőt fogadsz, orvost nem??? Hogyne lehetne!!!!!!!! Én is ezt csinálom!
És nagyon is egyetértek a kérdezővel! Igenis az orvos feladata pontosan az hogy ellásson, tegye a dolgát. ÉS nem kevés pénzt is kap, innen is onnan is!
A szülésznő meg ganajozza alólad a sz@rt (elnézést!!!), foglalkozik veled, ott van végig, mondja mikor nyomj mikor ne, hogy vedd a levegőt, és keres minimálbért!
Inkább neki adom a 30 ezret mint az orvosnak a 80 at!
Azt mondjuk én sem értem hoyg hogy gondolod hogy nem fizetsz, de ő vezesse le a szülésed?? Ha pont ő van ügyeletben akkor jó, de ha nincs bent a kórházba nem fog bemenni!
Mindenkinek könnyű szülést. Üdv nektek
Vannak szakmák, (nem is kevés) ahol beletartozik a munkakörbe, hogy akár hétvégén éjjel kettőkor bemenjen dolgozni valaki. A szülész-nőgyógyászé is ilyen.
Ő ezért kapja a fizetését.
Férjem tanár, mégpedig szívvel lélekkel egy gimnáziumban. A szülői értekezlet és a fogadó óra, ami sokszor este hétig tart, nem fizetik meg, mert hogy "nem dolgozik gyerekekkel". Az osztálykirándulás, (amikor 3 napra eltűnik), és hétvégén, nem fizetik meg. Szalagavató bálon tanári ügyelet, székpakolás stb. stb., nem fizetik meg. Nettó 95.
Milyen vicces lenne, ha közölné a szülőkkel, hogy 20 perc konzultáció 5000 Ft, nem?
Legalább olyan felelősségteljes munkát végez, mint egy orvos...
Még ha akartunk volna sem tudtunk volna pluszt fizetni a szülésekért. Hála Istennek olyan (választott!) orvosom volt és szülésznőm, akik ezt nem is várták el. (A Szent Imrében, csak hogy mondjak jót is arról a helyről, első nem tudom kivel találkozott, de nem volt szerencséje...)
Szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy nem igazságos a világ, akinek amit a lelkiismerete és a pénztárcája diktál...
èn azzal kezdem hogy rettentöen háloa pénz ellenes vagyok.
DE ha behívod a dokit éjszaka közepén hogy fogja a kezdet vagy legyen ott a szülésnél, akkor azt meg kell fizetned.
Ö nem a két szép szemdért megy be, ö akkor egy fusi munkát végez el. Jó lenne ha ezek számla ellense dolgok lehetnének, mert így fekete dolog, de végül is ö megdolgozik érte.
Ha hozzá akarsz járni terhesgondozásra, nem muszáj behvnod a szülésre, akkor nem kell neki pénzt adni.
de ha bahívod akkor ö dolgozni megy be.
Szerintem gáz, hogy ennyire lenézi itt a válaszadók többsége az ügyeletes orvost. Honnan tudjátok, hogy jobban odafigyel egy fogadott orvos, mint az ügyeletes, és az sem tetszett, ahogy az egyik hozzászóló írta, hogy nem akar ottmaradni a babájával együtt. Mit gondoltok az ügyeletes orvos mi? Egy barbár állat akinél csak meghalni lehet. Gondoljatok már bele, akit ti fölfogadtok, és rábíztok mindent a szüléssel kapcsolatban, meg még fizettek is neki, az lehet, hogy egy másik anyánál "csak" ügyeletes orvos, akkor az a másik anyuka se szüljön nála, mert mi van ha... sajnos előfordulhat bárhol bármi, nem tudjuk, de nem kellene így hozzáállni.
A másik fele pedig az, hogy ismerősöm most szült pár hete, fogadott orvosa volt, péntek este ment be a kórházba, hogy jön a baba, de sajnos a kedves doktor úrnak derogált bemenni, mert első baba, ráérünk még, és szegény csaj vasárnap reggelig vajúdott, akkor szült meg. Miért nem volt ott a fogadott orvos, amikor az lenne a feladata, hogy hétvégén bármikor ott van, mert fizet neki az ember? Vagy csak a pénz jó?
Akkor ez a fogadott orvos milyen rendes ember, ugye?
Elég baj, hogy itt tartunk, de ez csak az én véleményem.
Kedves válaszoló, annyit, hogy sajnos az a baj, hogy ha felkéred szülésre, akkor közölni fogja veled, hogy x összeget kér, és kész. Azt pedig a kórházból távozás után, vagy a 6 hetes vizsgálaton adják oda, tehát nem tudom, hogy kerülnéd ki, hogy nem adod neki oda a pénzt.
Akkor már inkább ne fogadj dokit, szerintem.
15:30-as vagyok
ezzel így én egyetértek. egyébként én is avlószínü ezt csinálnám ha magyarországon szülnék.
habár a barátnöm korházba jár terhesgondozásra, és ugyan annyit van ott mint én itt a dokimnál a praxisában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!