Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek indították a szülést?...

Kinek indították a szülést? Mennyi idő alatt született meg a kicsi?

Figyelt kérdés
Azt szeretném megtudni, hogy akinek indítani kellett a szülést, az mennyivel hordta túl a kicsit, illetve hogyan indítottak, mennyire fájt és a végén hány centis, hány kilós babája született és melyik kórházban? Köszönöm előre is a válaszokat.
2010. aug. 31. 09:14
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Kicsit félek ettől az egésztől, mert már én is túlhordom a lányomat.:( Valyon melyik jobb, a ballonos megoldás, vagy a burokrepesztés. Amúgy azt tudja valaki, hogy hogyan vizsgálják a magzatvíz minőségét? Csak nem valami tűvel? Bocsi, a hülye kérdésért, de mit jelent az NST?
2010. szept. 1. 08:58
 12/17 anonim ***** válasza:
37+5 hétre indították nálam a szülést, érett lepény és nem megfelelő keringés miatt. Burokrepesztés du.-án 1 kor, oxitocin vagy 2 flaskával . 22.55-kor született meg a kislányom 54 cm-vel és 3200 gr-mal. Nekem fájt a burokrepesztés ( de nagyon) mások meg se érzik. Miskolcon a Semmelweisben szültem.
2010. szept. 1. 09:57
 13/17 anonim ***** válasza:

Ballonos megoldásról nem nagyon hallottam, így arról nyilatkozni nem tudok. Szerintem ahogy olvasgattam, a legtöbb helyen oxitocin amitől fájások lesznek, elkezdesz tágulni, illetve burokrepesztés. A burokrepesztést hüvelyen keresztül csinálják valami csipesszel, én nem emlékszem rá, szerintem nem fájt. Igaz, hogy akkor már fájásaim voltak és a doki közben csinálta, így lehet, hogy csak összemosódtak a fájdalmak. :) Nekem 40. héttől volt egyik nap NST, ez semmi extra, pocira kötnek egy műszert, amivel hallgatják a baba szívhangját, illetve nézik a magzatmozgásokat (ez utóbbi kórházfüggő, nekem csak a szülőszobán néztek magzatmozgást vele). Másnap magzatvízvizsgálat, nekem elég kellemetlen volt, hüvelyen keresztül csinálják, ha jól tudom csak bekukkantanak valami műszerrel, de az nekem fájt. Azt mondta a "kedves" doki, hogy még a terhességre sem vagyok felkészülve, nemhogy a szülésre (ezek után szültem kiabálás nélkül).... :S Utána elő szokott fordulni vérzés, barnázás, ami normális, mivel megbolygatnak. De olyan is van (dokitól függ), hogy úgy megnézik a magzatvizet, hogy utána be is indul a szülés nem sokra rá.

A lényeg, hogy ne félj! Mindenkinél más a szülés, más a fájdalomküszöb, de szerintem ez független attól, hogy indítanak, vagy spontán indul. A lényeg, hogy készülj fel, hogy nagyon-nagyon fog fájni, de hamar elmúlik!!! :D Én így csináltam és így jobb volt mint amire számítottam!

Debreceni Klinikán szült anyuka (nem tudom hanyadik válaszoló voltam)

Gyors és könnyű szülést kívánok!

2010. szept. 1. 12:41
 14/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad a tapasztalataidat, azt szeretném még megkérdezni, hogy így a vizsgálatok után mennyi időre született meg a kisbabád?
2010. szept. 1. 13:57
 15/17 anonim ***** válasza:
A ballonos szülésindításról azt mondta az orvsom,hogy korszerűtlen, már nem alkalmazzák. De ezt is kórháza válogatja, mert már itt is többeknél olvastam hogy így indították. (41+5hetes túlhordós válaszoló voltam)
2010. szept. 1. 16:13
 16/17 anonim ***** válasza:

2. és a tegnapi 12:41-es válaszoló vagyok

Nekem 3 magzatvízvizsgálatom és 2 nst volt a 40. hét után a 3. magzatvízvizsgálat után küldtek szülőszobára. Hazamentünk anyukámmal a cuccomért és az apukáért (ő dolgozott) és úgy értünk vissza kb. 11 körül a szülőszobára. Nekem a magzatvízvizsgálatok után mindig volt kis vérzésem és görcsöltem is, de mégsem született meg a babám tőle. :) Pedig az egyik dokiról az a hír járta, hogy akit ő vizsgál, annál biztos szülés lesz utána... ő volt egyébként a kedves doki, aki nem nézte ki belőlem a szülést. Nekem egyébként fóbiám volt a nőgyógyászati vizsgálatoktól, mert egy betegség miatt gyakran mentem és nagyon megszenvedtem.

Egyébként pont tegnap volt ballonos indításról kérdés itt az oldalon, ott van egy link egy másik kérdéshez, ahol leírják, hogy miről is van szó pontosan. :)

2010. szept. 2. 19:34
 17/17 anonim ***** válasza:
2010. szept. 2. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!