Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthon szülés milyen? (Első...

Otthon szülés milyen? (Első babánál)

Figyelt kérdés

2021. aug. 16. 17:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Erről a kérdésről jobb lenne bábapraxisoktól tájékozódni. Keresd meg a hozzád legközelebbi bábapraxist, és velük vedd fel a kapcsolatot.
2021. aug. 16. 21:21
 12/27 anonim ***** válasza:
86%
Kedves 5-ös, láttál már PIC-csoportot rohanni újszülött babával az osztályra? Én igen, a lányom is ott volt. Segítek: nem értek volna be vele otthonról. A földszintről az első emeletig rohannak, felszerelve, lélegeztetve, speckó takaróban. Na, pl. ilyen cucc van a bábánál? Ha úgy mégis kéne...
2021. aug. 16. 22:18
 13/27 anonim ***** válasza:
22%
Kedves 12-es. Ismételni tudom csak magam, tájékozatlanul kár hozzászólni. Koraszülött babát nem lehet otthon szaksegítséggel szülni. Otthon szülni bàbàval csak a betöltött 37. héttől lehet. Egyébként ettől függetlenül igen, lélegeztető és újraélesztő felszerelésük is van többek között.
2021. aug. 16. 22:34
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 10es. Egy ismerősőm majdnem 2 éve szült otthon. Fogadott bába stb. Mire ideért a bába arra a gyerek már kint volt rég. Szerencsére komplikáció nem volt a gyerek egészséges. 10 órát vajudott rendszeres 5percesektől kezdve. De kérdezem én ha komplikáció lett volna akkor mi van? Hol a bába sok eszköze meg főleg a hozzáértése és meglátása?

Hozzáteszem egyik ellen se vagyok de azért nem mindegy hogyan.

2 hete szültem a második fiam kórházban. Ultra gyorsan jött mindkettő. Az első fiam 2 és fél óra alatt meglett magzatvíz elfolyással, 0 fájással. Most a második hirtelen 5 perces fájásokkal kezdődött rá 2 órára magzatvíz elfolyás( de nem mondanám hogy vajudtam mert nem volt vészes) Aztán onnan 2 óra múlva már kint is volt. Elsőnél volt gétmetszés és repedtem is. Most olyan gyorsan kint akart lenni hogy a gátmetszést sem várta meg. Cserébe olyan szinten repedtem hogy a se.lyukamnál is van varrat. Ja és velem csak dzülésznőm és párom volt bent a szülőszobán. A doki csak a legvégén jött be. Harmadjára nem merném bevállalni így sem az otthon szülést.

2021. aug. 16. 22:38
 15/27 anonim ***** válasza:
76%
13-as, fuss neki még egyszer a válaszomnak, szó sem volt koraszülött babáról. Normál időre nem születhet úgy egy baba, hogy azonnal lépni kell? De, segítek. A lányomnak légmelle volt. Vitatkozhatunk, de nem fogsz meggyőzni arról, hogy egy ilyen esetben az a jobb a babának, ha egy emeletet viszik csak fel vagy ha még utazik kicsit mentőben is. A légmell azt jelenti, bármikor összeomolhat a tüdő. Tippelj: számít az idő? 38. hétre született, egészséges terhességből, problémamentesen.
2021. aug. 16. 22:51
 16/27 anonim ***** válasza:
5%
14-es. Mi a garancia rá, hogy a kórházba beért volna? Valószínűleg úgy érezte,hogy még nincs itt az idő, nem szükséges a bába jelenléte. Akkor kórház estében ugyanígy nem ment volna be. Ez teljesen független attól, hogy magát a szülést hol tervezi az édesanya.
2021. aug. 16. 22:53
 17/27 anonim ***** válasza:
16. Már a rendszeres 5percedeknél hívták a babát mivel 40+ hetes volt.
2021. aug. 16. 22:55
 18/27 anonim ***** válasza:
63%
15-ös. Bár semmi közöm hozzá, de kíváncsi lennék,hogy milyen beavatkozás történt a szülés során...
2021. aug. 16. 22:56
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

15-ös vagyok: úgy érted, hogy a szülés után nálam, mint komplikáció vagy a lányomat hogyan látták el?

Nálam semmi, sima császár gond nélkül.

A lányom hörgött, azonnal felvitték, röntgen, vizsgálatok c-pap lélegeztetés és azonnali gyógyszeres kezelés. Le van írva a záróján minden, fejből pontosan nem tudom felsorolni.

2021. aug. 16. 23:00
 20/27 anonim ***** válasza:
21%

Inkább arra lettem volna kíváncsi,hogy egy problémamentes terhességből hogy lett légmellel született kisbaba. E

Ezért lettem volna kíváncsi,hogy a szülés folyamatába milyen eszközökkel és módszerekkel avatkoztak be az orvosok, ami esetleg károsan hatottak a babára, és a légzés problémát okozták. De a császár akár magyarázhatja ezt. Mikor unokaöcsém született császárral, légzés elégtelenség miatt intenzívre került néhány napig. Akkor mondta az orvos, hogy ne aggódjunk, császáros szülésnél ez gyakori, mert nehezebben alkalmazkodik a szervezete...

2021. aug. 16. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!