Kinek segített a légzéstechnika szülés alatt? TAPASZTALATOK?!
Figyelt kérdés
2021. júl. 28. 18:40
1/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Találtam cikkeket a légzéstechinkáról nyilván a neten, de én olyanok tapasztalatára lennék kiváncsi, akik sikerrel alkalmazták a vajúdás alatt a légzéstechinkát. Ez lesz a harmadik szülésem. Az elsőnél kértem epidurált, de rosszul sült el... A másodiknál nem kértem, jó élmény volt a szülés, de a fájásokat inkébb csak túléltem. Olvastam arról, hogy sokat segíthet a jó légzéstechnika. Tapasztaltokra lennék kiváncsi. Előre is köszönöm!
2021. júl. 28. 18:44
2/6 anonim válasza:
Amikor jól lélegeztem kevésbé fájt. Aztán amikor már nagyon-nagyon fájt, nem kaptam levegőt, így téma lezárva volt.
3/6 anonim válasza:
A nagy fájásoknál már az sem használ. De nekem segített egyik fájdalomtól evickélni a másikig.
4/6 anonim válasza:
A fájásoknál orron be, szájon ki "technikát" alkalmaztam. Amíg bírod fájdalommal, a fájás elején hosszan beszív, lassan kifúj, mintha gyertyát fújnál. Később fájás elején hosszan beszív, bent tart, fájás enyhülésével kifúj. Még durvább fájásoknál hosszan beszív, bent tart, majd hosszú hmmm hanggal kifúj. Ha kell egy fájás alatt többször is, el ne ájulj :)
Tolófájásnál már nagyon nem tudtam rá figyelni, de a szülésznőm mindig szólt, ha esetleg annyira belemerültem a tolásba, hogy nem vettem levegőt. Akkor úgy lélegeztem nagyjából, hogy 3 kisebb szuszogás, majd nagy levegő, bent tart, gyorsan kienged.
5/6 anonim válasza:
Amikor olyan fájások voltak már , hogy a ctg papírra sem fért rá a fájáscsúcs, akkor már semmi sem segített, és a fájáscsúcsokon már egyáltalán nem kaptam levegőt sem.
6/6 anonim válasza:
A legeslegvégén már nekem is adtak oxigént, de az már a kitolás volt. Azelőtt, bár úgy is iszonyatosan fájt, én úgy éreztem, hogy segít a helyes légzéstechnika. A szülésznő magyarázta, hogy csináljam, ez számomra nagyon megnyugtató volt. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!