Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mitől lehet, hogy rendben...

Mitől lehet, hogy rendben halad a tágulás de nem alakul ki tolófájás és nyomási inger?

Figyelt kérdés
Előfordulhat, hogy emiatt vákuumoznak meg valakit? Mi az oka, hogy nem alakul ki tolófájás a végére és nem tud a szülőnő nyomni?
2021. júl. 27. 13:27
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Én 2 órán keresztül nyomtam onnantól számítva hogy 10 centire tágultam. Én nem éreztem semmilyen tolóingert, csak azt, hogy a fenekembe be van feszülve nagyon. Segítségért kiabáltam, jöttek megvizsgáltak, mondta a szülésznő hogy mindkét oldalamra forduljak és úgy nyomjak, nem lett jobb... nem tudom mennyi idő telt el, de egyszer csak jöttek, felfektettek a szülőágyra, és mondták hogy nyomjak. Én nyomtam, de nem volt semmilyen tolóingerem. Ezért úgy nyomtam mintha kakilnék. Azt mondogatták, hogy lefelé de nem értettem mit jelent ez... aztán elhangzott hogy nem nyomok jól. Majd jött egy doki, aki bele könyökölt a hasamba, jött a vákuum. Az orvos aki könyökölt a hasamba egyszer csak mondta, hogy nincs tolófájás. Az első vákuumos kihúzásnál leesett a vákuum fej és közben nyomta a hasamat a doki. De hiába nyomott a baba nem mozdult.

A második kísérletre már sikerült a vákuum, és éreztem ahogy kibújt a feje. Nem tudom mennyit kellett volna várniuk hogy jöjjön a tolófájás. A szülésznő utólag azt mondta elfáradt a méhem.. nem tudom hogy ez lehetséges-e.

2021. júl. 28. 08:25
 12/17 anonim ***** válasza:
94%
Kedves kerdezo,nagyon nagyon hasonlo a storynk,csak nekem rovidebb ideig tartott a kalvaria. De nekem is ilyeneket mondtak,hogy pisi-kaki jon,nyomjak lentre,mint mikor szorulasom van...nemjol nyomok,kimegy az energia,pedig ugy ereztem ugy nyomok,ahogy kell,mert a feje bubja kijott..mindent bele adtam,megis elakadt...mar a vegen oridtottam is kinomban...nem tudom mai napig miert nem tudtam kinyomni,rossz erzes,mert nagyon tartok tole megismetloddhet...nem tudom szamit e de also csigolyaimnal nagyon nagy ferdules van,de mindenki azt mondta siman szulhetek,nem lesz gond,meg servvel is szulnek sokan...na nem tudom,de nem jo elmeny az biztos igy 8 honap utan sem...9- es voltam
2021. júl. 28. 08:53
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
#12 - Most értettem meg, mire gondoltak, amikor azt mondták, nyomjak lefelé. Én sem értettem ott. Nekem sem volt tolóinger, csak a hullámokban jövő fájdalmak. Amikor mondták, hogy nyomjak, akkor én a hüvelyemben "nyomtam", azt hittem, ott kell, de nem tetszett nekik, mert bár látszott, hogy a "toláskor" a baba feje lejjebb jön, aztán mindig vissza is ment. Nekem is vákuum lett a vége. :( A mai napig nem tudom, hogy egyáltalán benne voltam-e a kitolási szakaszban. A vajúdást gyakorlatilag észre sem vettem, teljesen nyitott méhszájjal érkeztem a kórházba. De lehet, hogy amikor tolattak velem, akkor még mindig a vajúdási szakaszban voltam(?). Nekem eszembe sem jutott ott, hogy kakálást kéne szimulálnom a nyomással. De ettől még nagyon nyomtam, a szülésznő többször rámszólt hogy csukjam be a szemem, mert bevérzik.
2021. aug. 10. 21:46
 14/17 anonim ***** válasza:

Kérdező. A középkorban is voltak. A komplikáltabb eseteket szintén műtéttel oldották meg, de rendszerint meghalt a mama.

[link]

2021. aug. 11. 01:53
 15/17 A kérdező kommentje:
13-as válaszoló: én úgy nyomtam mintha kakilnék végig, és még is vákuumoztak a végén. Az utolsó 5 centinél nem tudtam tovább nyomni. Fájásom is volt, de lehet hogy már nem voltak hatékonyak. Arra emlékszem hogy sokadik próbálkozás után bejött egy másik orvos és elkezdte a hasamat nyomni, a vákuumfej pont leesett a baba fejéről, de az orvos által kifejtett nyomás a hasamon nem mozdította előre a babát és felkiabált hogy nincs tolófájás. A második vakuum kísérlettel előre mozdult hirtelen a baba,miközben az ügyeletes orvos nyomta a hasam, én meg lefelé nyomtam. Nagyon nehezen dolgoztam fel ezt magamban. Úgy érzem kudarcot vallottam, és nem tudtam magamtól megszülni a kisbabámat.
2021. aug. 11. 07:57
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is tervezem, hogy megkeresem a Perinatus Alapítványt, hogy segítsenek feldolgozni, elvégre erre (is) szakosodtak. (#13)
2021. aug. 11. 12:51
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
vákumozni kell,vagy a férfi doki az erős kezeivel rákönyököl
2021. aug. 16. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!