Hogy történik a szülés megindulásátol,a baba megszületéséig,az apás szülés Magyarországon a koronavirus alatt?
Nálunk úgy volt, a vajudóban voltam órákig, elfolyt a magzatvíz egy része, de fájásaim nem lettek, a doki még várt velem. Majd mikor úgy döntött, elcsipte a magzatburkot, a maradék magzatvíz távozott, onnantól mehettem a szülőszobába.
Oda férjem is bejöhetett (elötte 2 nappal engedélyezte a kórház újra az apás szülést).
Annyi, kellett egy nyilatkozatot aláírnia, hogy nem járt külföldön, nem találkozott léguti betegekkel az elmúlt 2hétben.
Maszk sem kellett neki.
Ősszel voltunk. Gyakorlatilag csak a szülés végső szakaszára, utolsó fél órára mehettem be, addig utcán, autóban kellett várni (előző szüléseknél végig ott lehettem, így ez kicsit rosszul esett mindkettőnknek).
Szülés után kb 2 órát hármasban lehettünk. Utána 2 napig csak képen láthattam a babánk. (feleségem amúgy lejöhetett egyedül, amikor meglátogattuk gyerekekkel)
Maszk mindenkinek kötelező volt, szülés közben a feleségemnek is! Plusz nekem "császáros apás szülés" felszerelés (védő nadrág, felső, sapka, maszk) annak ellenére is, hogy nem császár volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!