Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire nehéz a tolófájást...

Mennyire nehéz a tolófájást elsóhajtani, ha nem tudom és tolni fogok, akkor abból nagy baj lehet?

Figyelt kérdés

2020. okt. 24. 12:54
 1/5 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nagyon nehéz. Mivel a tolóinger igen erős, ezért eléggé uralnod kell a tested ahhoz, hogy sikerüljön. Én bevallom kiabáltam akkor, mert annyira erős volt az inger, hogy teljesen elvesztettem a kontrolt. A gátvédelem nem sikerült emiatt, lett 3 pici öltésem. De semmi probléma nem volt utána.
2020. okt. 24. 12:58
 2/5 anonim ***** válasza:
65%
Borzasztóan nehéz, nekem nem mindig sikerült. Ettől függetlenül végül sikerült a gátvédelem.
2020. okt. 24. 13:11
 3/5 anonim ***** válasza:
63%
Csatlakozom egyeshez. Nekem ráadásul iszonyatosan elhúzódott a kitolás, rosszul kezdett forogni a lányom, így hamar megjöttek a tolószerű fájások. Úgy éreztem semmi kontrollt nem tudok gyakorolni, és borzasztó nagy hősnek éreztem magam, hogy a rengeteg tolóból alig néhányat sikerült elsóhajtani... a többséget nem. Nálam sikerült a gátvédelem, egy kis sérülésem volt csak, de nem rajtam múlt. Amúgy nagy baj az lehet, hogy ha alaposan rátolsz, kirobban a gyerek és szétszakadsz. Ez nagyon feszes, szűk hüvelynél és szerencsétlen repedésnél sérülést okozhat, de szerintem ilyen esetben a doki gátmetszeni fog.
2020. okt. 24. 13:12
 4/5 anonim ***** válasza:
82%

Nehéz nagyon, de nem lehetetlen 🙃

Én jajgattam csendben, meg nagyon kedves volt az orvos, mondta, hogy az én erdekem, meg biztatott, kedves volt. Sikerült a gatvedelem... Első kettő gatmetszessel volt, ezerszer könnyebb volt a gatvedelem.

2020. okt. 24. 17:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz, de érdemes megpróbálni összpontosítani, fejben tudatosítani és fegyelmezetten nyomni. Nem azért, mert így jó a szülésznek, hanem azért, hogy a lehető legkevesebb sérülés legyen belőle. Aztán ha nem bírod, akkor nyomsz és kész, van az a helyzet, amikor nem tudod megállni, ezt tudja mindenki aki ott van.
2020. okt. 25. 05:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!