A fájdalom a legdominánsabb, vagy sodródsz az eseményekkel, és csak utólag tűnik fel, hogy te jó ég, ez nagyon fájt?
Velem is valahogy nagyon kegyesek voltak a nőrokonaim (anyám anyósom stb.) mert annyit mondtak hogy : Fáj, fáj de mikor megszületik az úgyis elsöpör minden szenvedést.
Én kis bolond meg azt hittem hogy nekem magas a fájdalomküszöböm...hát azóta tudom hogy nem:)))
Borzasztóan fájt (mondjuk nekem mindkét babánál nagyon gyorsan ment a tágulás meg a kitolás is így igen intenzíven öntöttek el a fájások...de mior rámtették és megnézhettem végre őket már csak sírni tudtam az örömtől:)
Az elsőnél még szülés előtt egyáltalán nem féltem mivel nem tudtam milyen is.
A másodiknál kifejezetten paráztam ahogy közeledett a vége hogy jaj csak megszülni ne kéne nekem :)
De persze minden elfelejtődik idővel, vagy veszít az intenzitásából.
Nekem mindkét szülés kicsit ilyen homályba vész hogy mi hogy is volt..
Leírom nálam hogy volt: 18 órát vajúdtam, de úgy hogy közben cseteltem, Tv-ztem, tettem-vettem, csak az utolsó 6 órára mentünk be a kórházba, mondván, hogy ez már csak talán a szülés lesz... De a fájdalom teljesen viselhető volt. Olyan érzésem volt a derekamban mint amikor influenzés vagy és majd leszakad. De más nem fájt, nem voltak görcseim. Pedig mikor beértünk a kórházba kiderült, h FÉL ujjnyira vagyok a kitolástól.
Az a fél ujjnyi 6 óra alatt tűnt el, ill. ennyi idő kellett míg a víz elment. Ahogy a víz elment jöttek a tolófájások és az maga volt a pokol. "Azt nem mondták, hogy ez ilyen szar, mikor lesz már ennek végeeee?? azt mondta a doktor úr, hogy félre meglesz (10 percre rá, 40-re lett meg... :DDDD) A kitolás az vmi brutál volt. Mintha egy óriás dinnyét akarnál kipréselni egy szűk csövön... De pár héttel később már felidézni sem tudtam a fájdalmat, törlődött minden.
Ez tavaly volt, idén is fogok szülni és már tényleg nem emlékszem milyen fájdalom. tudom, hogy nem lesz úl jó, de egyszer már túléltem,. :DDDD
Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó, én holnaputánra vagyok kiírva, de már én be vagyok rezelve rendesen!
Mindenkinek, aki még előtte van, könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!