Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A fájdalom a legdominánsabb,...

A fájdalom a legdominánsabb, vagy sodródsz az eseményekkel, és csak utólag tűnik fel, hogy te jó ég, ez nagyon fájt?

Figyelt kérdés
Eddig nem féltem a szüléstől. Mivel még sosem volt benne részem, nem tudom mi vár rám. Az meg, hogy elmesélik, nem ugyanaz. De ma, valahogy megijedtem. Meséljetek!
2010. aug. 27. 16:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Velem is valahogy nagyon kegyesek voltak a nőrokonaim (anyám anyósom stb.) mert annyit mondtak hogy : Fáj, fáj de mikor megszületik az úgyis elsöpör minden szenvedést.

Én kis bolond meg azt hittem hogy nekem magas a fájdalomküszöböm...hát azóta tudom hogy nem:)))

Borzasztóan fájt (mondjuk nekem mindkét babánál nagyon gyorsan ment a tágulás meg a kitolás is így igen intenzíven öntöttek el a fájások...de mior rámtették és megnézhettem végre őket már csak sírni tudtam az örömtől:)

Az elsőnél még szülés előtt egyáltalán nem féltem mivel nem tudtam milyen is.

A másodiknál kifejezetten paráztam ahogy közeledett a vége hogy jaj csak megszülni ne kéne nekem :)

De persze minden elfelejtődik idővel, vagy veszít az intenzitásából.

Nekem mindkét szülés kicsit ilyen homályba vész hogy mi hogy is volt..

2010. aug. 27. 19:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Leírom nálam hogy volt: 18 órát vajúdtam, de úgy hogy közben cseteltem, Tv-ztem, tettem-vettem, csak az utolsó 6 órára mentünk be a kórházba, mondván, hogy ez már csak talán a szülés lesz... De a fájdalom teljesen viselhető volt. Olyan érzésem volt a derekamban mint amikor influenzés vagy és majd leszakad. De más nem fájt, nem voltak görcseim. Pedig mikor beértünk a kórházba kiderült, h FÉL ujjnyira vagyok a kitolástól.

Az a fél ujjnyi 6 óra alatt tűnt el, ill. ennyi idő kellett míg a víz elment. Ahogy a víz elment jöttek a tolófájások és az maga volt a pokol. "Azt nem mondták, hogy ez ilyen szar, mikor lesz már ennek végeeee?? azt mondta a doktor úr, hogy félre meglesz (10 percre rá, 40-re lett meg... :DDDD) A kitolás az vmi brutál volt. Mintha egy óriás dinnyét akarnál kipréselni egy szűk csövön... De pár héttel később már felidézni sem tudtam a fájdalmat, törlődött minden.

Ez tavaly volt, idén is fogok szülni és már tényleg nem emlékszem milyen fájdalom. tudom, hogy nem lesz úl jó, de egyszer már túléltem,. :DDDD

2010. aug. 28. 13:30
 13/14 anonim ***** válasza:
Iszonyú fájdalom. Ezért sodródsz, mert az egyetlen dolog amire koncentrálsz, hogy kibírd csak még ezt a féjést, aztán csak még ezt, és ez így megy tovább a végéig. Én mindvégig azt hittem, hogy na, ez volt az utolsó, ennél erősebb fájdalmat már nem bírok ki. Mégis kibírtam. Az oxitocin ami normális körülmények között termelődik az agyalapi mirigyben (?) fájdalomcsillapító hatású - állítólag. ( Akinek oxival indított szülése van, annál sajnos a fájdalomcsillapító hatás nem jelentkezik, olvastam is itt, hogy kínok kínját élte át sok anyuka) Azt hallottam egyéb kábító anyag is szabadul fel az agyban éppen azért, hogy amikor már besokkolnál, akkor bizony kiesnek részletek. Nekem az első szülésnél ez nagyon megfigyelhető volt. A férjem mesélt utólag rengeteg dolgot. A másodiknál nem így alakult, 40 perc alatt zajlott le, szülés előtt egy órával még teljesen zárt voltam. Nyákdugó, magzatvíz, baba, egyebek, mind egy órán belül távoztak belőlem, olyan fájdalmaim voltak, hogy másfél év telt el azóta és tisztán vissza tudok emlékezni rá. Holnapra vagyok kiírva...őszintén? Nagyon félek.
2010. aug. 28. 16:58
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó, én holnaputánra vagyok kiírva, de már én be vagyok rezelve rendesen!

Mindenkinek, aki még előtte van, könnyű szülést!

2010. aug. 28. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!