Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet, hogy túlhordom? Most...

Lehet, hogy túlhordom? Most vagyok a 40. héten, dec.13-ára vagyok kiírva. Vannak előjeleim, de még semmi konkrétat nem érzek.

Figyelt kérdés
A legutolsó uh-on ( 38.héten) a dokim a lepény és a magzatvíz állapotából (kevesebb víz és 3-ad fokban érett lepény)arra következtetett, előbb jön a bébim. Azóta voltak ugyan jósló fájásaim, de még mindig aktív a kislányom, pedig már régóta be is fordult. Nyákdugó lassan ürül, már 6 napja elkezdte, de semmi színe nincs, nem is véres, csak mint a tojásfehérje. NST nem mutat fájásokat. Tud valaki valami tapasztalatot mondani, vagy tanácsot adni ilyen esetben? Köszönettel fogadok miden választ.
2008. dec. 9. 07:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia én október 26ra voltam kiírva,a nyákdugón már kb 1 héttel előbb elment,1 ujjnyira nyitva voltam,és mégis csak 29 én szültem.De még szerintem jöhet 13.ig,nem?Kitartás!
2008. dec. 9. 08:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én is 13-ára vagyok kiírva. Nekem nem készítettek UH-t a 38. héten. A CTG pedig múlthéten nem mutatott fájásokat, ezen a héten pedig csütörtökre lettem vissza hívva, a következő CTG-re. Nálam múlthét vége felé volt olyan "tojásfehérje" szerü folyás (amit éreztem, hogy folyik, de nem tudtam visszatartani) kb. 3 napig tartott. Szerintem az nem nyákdugó, mert azt olvastam mindenfelé, hogy a nyákdugó rózsaszínes vagy véres. Nekem is elég aktív a kisfiam, és a védőnő azt mondta, hogy szülés előtt 2 nappal szokott csökkenni a babák aktivitása. Pedig van egy olyan érzésem, hogy tényleg közeleg a szülés ideje, mert nekem is vannak menszi szerü fájásaim (igaz enyhék), és 2-3 napja néha furán érzem magam pl. nappal többször elálmosodom, és ha nem fekszem le azonnal elkezdek szédelegni, és remegni. Ilyet még eddig nem tapasztaltam, max. az első 3 hónapban volt szédelgésem, de nem remegtem.
2008. dec. 9. 09:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én dec.12-ben állapodtam meg a dokival, eredetileg dec.16-ra voltam kiírva, de ő azt mondta nem húzzuk ki addig, nekem is vannak jóslók, rajtam is van remegés, meg fáradékonyság, meg a fejem is totál betorzult, de a Kismanóm nem nagyon akaródzik kibújni...pedig már nagyon jó lenne, már a földön húzom a hasamat és minden éjjel begörcsölnek a lábaim is. Az nst nekem se mutatott semmit múlt héten. Ma fél 12-re megyek dokihoz, remélem már nem jövök haza egyben, bár eddig nagyon úgy fest...

Kitartás! Szép és könnyű szülést kívánok!!! :)

2008. dec. 9. 09:36
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatásokat, remélem hamarosan kibújik a kis drága. Az álmosság rajtam is gyakorta eluralkodik, meg amikor többet állok (pl mosogatás közben) olyan hirtelen kimegy az erő a lábamból és le kell ülnöm. Én ma szintén megyek CTG-re, remélem ott már ki fog derülni valami. Mindenkinek könnyű és szép szülést kívánok, meg persze a kicsikkel együtt szép Karácsonyt, már otthon.
2008. dec. 9. 10:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Én dec. 12-re vagyok kiírva, a nyákdugóm lassal 2 hete távozott, fejem is már vagy 2 hete torz, baba feje már egy ideje be van illeszkedve, méhszáj c2111, jóslófájások leginkább este vannak. Sajnos ugyanezt már végigcsináltam az első lányomnál (ott a 38. héttől mondták, hogy bármikor jöhet a baba), végül a 41. héten meg kellett indítani a szülést. Az utolsó egy hét maga volt a pokol. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy még egyszer ugyanez megtörténhet! Akkor valószínűleg bennem van valami hiba, mert nem az időpontot számolták el, ez teljesen biztos. Remélem megszülünk! :) 39 hetes és 4 napos
2008. dec. 9. 11:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Harmadik válaszoló vagyok, most jöttem meg a kórházból, volt nst, meg vizsgálat, minden oké, csak a méhnyak nem hajlandó rendesen rövidülni, úgyhogy pénteken mégegy nst, aztán ha addig nem történik semmi, akkor hétfőn reggel 7-kor be kell feküdni és infúzióval megindítják. Örülök, h meglesz, csak az aggaszt egy kicsit, hogy úgy kell előhúzni, mostmár nem akar magától kijönni... Na mindegy, lényeg, h meglesz végre :) Amúgy az nst nem tetszett neki, addig rugdosta a gépet, amíg le nem vették :)

Majd szorítsatok, mindenkinek szép, könnyű szülést kívánok!

Üdv!

2008. dec. 9. 12:57
 7/8 A kérdező kommentje:
Én is túl vagyok a mai napi CTG-n. Fájások voltak, de még nem most igyekszik a drágám kibújni.A kiírás napjára újabb ctg vizsgálat. Dokim szerint, a nyákdugóm távozott, nem kötelező barnásnak vagy véresnek lennie. Vizsgálat majd szombaton. Szerencsére nekem nem fogja megindítani a szülést, mert szerinte a babó tudja mikor kell jönnie és hagyja, hogy természetes úton induljanak el a dolgok. remélem azért hamarosan megszületik. Mindenkinek köszönöm a választ, könnyű szülést.
2008. dec. 9. 15:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Én nem vagyok várandós,de annyira aranyosak a válaszok,hogy benéztem egy kicsit.Mindenkinek könnyű ,viszonylag fájadalom mentes szülést,gyönyörű pillanatokat,élménygazdag várakozást kívánok!Én drukkolok a decemberi Babócáitoknak!
2008. dec. 10. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!