40hetet toltotem be, de még semmi jele a szulésnek. Mit kell ilyenkor tenni? Nem gond ha tulhordom? Lehet hogy fiu lesz?
Neked semmit se kell tenned. A dokik majd figyelik hogy fejlődik a baba eljut-e hozzá minden tápanyag továbbra is.
Nem gond a túlhordás mert a fogantatást sok nő nem tudja így a szülés időpontja is csak hozzávetőlegesen számolható ki.
A nemre nem lehet következtetni a túlhordásból ill. annak mértékéből.
Miből gondolod, hogy fiú lesz? Erre az esély 49%... Nem mondták uh-n a baba nemét?
Túlhordás esetén az orvos dönti el, mi a teendő. Van, amelyik a betöltött 40. hét után automatikusan befekteti a kismamát a kórházba, hogy alaposabban oda tudjanak rá figyelni, más megelégszik annyival, hogy naponta visszarendeli vizsgálatra. A túlhordás a 41. hétig nem gond, de alaposabb felügyeletre van ilyenkor szükség, esetleg magzatvízvizsgálatra, mindennapi CTG-re. Nincs fogadott orvosod, aki tájékoztatna? Akkor menj el a körzeti nőgyógyászhoz, nézzen meg...
ezt a végét nem annyira értettem, valami infó meg nálam maradt ki :) bocsánat kérdező, hogy offolok.
én úgy tudom, hogy több fiú születik, viszont halandóbbak, ezért ha a népességet nézzük, akkor meg több a nő.
de a témához: nem hívott be mára a nőgyógyászod? nekem így volt. akkor azt beszéltük meg, hogy egy hét túlhordásnál jelentkezem a kórházban ahol szülni szeretnék és befektettek volna, de erre szerencsére nem volt szükség, mert 40+1 nap hajnalára megszültem. lehet, hogy te is így leszel, sose tudhatod. hogyhogy nem tudod még a nemét? nem látták?
Szia!
A túlhordás nem jelenti automatikusan azt, hogy fiú lesz. A kórházi szobatársam 7, én pedig 8 nappal hordtam túl. Mindkettőnknek kislányunk van. (Egyébként itt Salgótarjánban a betöltött terminusnál (40 hét) befektetnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!