Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A tolófájások tényleg annyira...

A tolófájások tényleg annyira fájdalmasak?

Figyelt kérdés

Mert van aki azt írja,hogy az nagyon durva,de olvastam itt,hogy az már \'csak\' a székelési ingerhez hasonlít.Édesanyám is 2 gyereket szült és sokat kérdezgetem a szülésről,ő is azt mondta hogy a tolófájások neki már megkönnyebbülést okoztak hogy végre nyomhat,a vajúdás volt nehéz.

Még csak 28 hetes első babás vagyok,de sokat foglalkoztat ez a téma,mert néha elfog a rettegés a szüléstől.És legfőképpen az ijeszt meg hogy ez alól nincs kibúvó,mindenképp világra kell hozni a picikémet,na meg az ismeretlen,hogy nem szültem még soha.Pedig nagyon várjuk már,és biztos vagyok benne hogy életem legszebb élménye lesz,de félek akkor is:))!!!

2008. dec. 8. 10:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Ez természetes hogy félsz.de ne félj mert nem olyan vészes amikor már ott az idő annyira az foglalkoztat inkább hogy tul legyél rajta ,kezedben tarthasd a picit ,hogy nem azzal foglakozol hogy fáj hanem,hogy végig tud csinálni.nem kőnnyü de megéri.én már el is felejtettem ahogy a kezemben volt a pici.a tolo fájások meg nem is olyan fájdalmas mint a vajudás.Sok sikert és kőnnyü szülést.11hetes kislány anyukája
2008. dec. 8. 10:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon változó. Nekem a tolófájások nem voltak olyan vészesek, mint ahogy egyesek mesélik. Én akkor azt mondtam, hogy jöhet a következő, nekem élmény volt a szülés. Igaz csak egy varratom volt, amiért a mai napig hálás vagyok a szülésznőmnek.

Figyeld meg amikor a kezedbe adják azt a pici babát, már el is felejted, hogy milyen nehéz volt őt megszülni.

Amikor kibújik a baba az tényleg egy megkönnyebbülés volt.

De minél jobban félsz attól rosszabb lesz.

Az én szülésznőm azt kérdezte, hogy én milyen könnyen születtem meg, mert valószínű, hogy én is úgy szülök meg.

Anyukám 1 óra alatt szült meg, én 45 perc alatt megszületett a kisfiam. Első szülésem volt.

Kitartást, és könnyű szülést kívánok neked!

Ne félj!

2008. dec. 8. 11:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Én is abban reménykedem hogy az események sodornak majd magukkal,és minden történik majd ahogy kell!Amúgy nem vagyok egy kényeskedő tipus,ha nagyon fáj valami akkor azt is inkább némán tűröm.De hát annyira még biztos nem fájt semmi mint egy szülés:)!Csak túl leszünk rajta,és én leszek a világ legboldogabb anyukája:)!Várom is a szülést és félek is,ez a két érzés kavarog bennem.
2008. dec. 8. 11:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is megváltás volt a tolófájás, főleg azért, mert a szülésznő megmondta, hogy még 4 lesz és kint van a baba. Nekem azt mondta a szülésznő, hogy minden anyánál eljön az a pont, amikor fel akarja adni... na ez az a pont, amikor már nagyon közel a vége. Nekem az könnyítette meg "nagyon" a szülést, egyrészt vakon megbíztam a szülésznőmben, másrészt reggel 7-kor megmondta, hogy 10-re baba lesz, így nagyjából tudtam mit kell még kibírni, kvázi láttam a fényt az alagút végén.
2008. dec. 8. 11:07
 5/10 anonim ***** válasza:

ÉN is 28 hetes vagyok.

Mult héten nagyon beteg letem,mozdulni se birtam.

Annyira rosszul voltam,hogy szinte kivàntam,hogy végre legyek tul ezen a terhességen.

Mostmàr nincsenek fölelmeim.

Ràjöttem ez alatt a pàr nap betegség alatt,hogy nem attol fogok félni,hogy fàj,hanem annnak fogok örülni,ha eljön a perc,hogy tul leszek rajta!

Kezdö mama vagyok,tényleg féltem a szüléstöl,de szerintem inkàbb fàjjon,és aztàn könnyebben fellélegezhetsz,hogy vége!

2008. dec. 8. 11:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Van aki szerencsés, és könnyen szül, nekem nehéz és nagyon fájdalmas volt, de bőven megéri.

És kiváncsi voltam, hogy milyen, nem hagytam volna ki ezt az élményt.

Azért a 2. szülést már nem várom annyira..

A tolófájások nekem már megkönynebbülés volt, akkor már úgy éreztem, hogy üdülök az előző fájdalmakoz képest.

Meg az úgy össz vissz 1 óra volt.

Amikor meg már felfektetnek, akkor már tényleg csak pár nyomás, és kint van.

Az is fáj, de szerintem az egész kibírható.

Ne félj előre, nem érdemes, elég lesz, ha majd ott leszel.

Én nem tudom, miért, de terhesség alatt nem féltem annyira, mint előtte.

Még akkorsem féltem, mikor be kellett menni. Az emberben akkor már van egy adag izgalom.

Azt szokták mondani, hogy ami bement, az ki is fog jönni.

Jó szülést kivánok!!

2008. dec. 8. 11:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. dec. 8. 11:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem is élmény volt inkább... burokrepesztéstől 1 óra alatt megvolt. Előtte meg szinte nem is fájt. Tolófájás tényleg székelési inger, ki lehet bírni. Én csak izgultam , mert nem tudtam mi vár rám. Ne félj, minden rendben lesz, gyorsan eltelik és a kezedben lesz, már minden fájdalom megszűnik. Nekem segített a homeós bogyó is. Tényleg számíthat, h te mennyi idő alatt születtél, kérdezz rá...

sok sikert és élvezdd ki a várandóság minden percét!

Könnyű, gyors szülést!

2008. dec. 8. 23:51
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm,kedvesek vagytok!Nektek is boldog babázást!
2008. dec. 9. 10:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem .Az már a megváltás.Semmi.OTtt már közel van a vége.Én NAGYON VÁRTAM MÁR,HOGY A DOKI AZT MONDJA A SZÜLŐSZOBÁN,HOGY AKKOR MOST FEKÜDJÜNK FEL AZ ÁGYRA ÉS PRÓBÁLJUNK MEG SZÜLMNI.mikor ezt hallottam,akkor az zene volt füleimnek:)

Nekem annyira fájt a tágulás,hogy vonyítottam és ordibáltam,a tolófájásokat meg sem éreztem.

2008. dec. 10. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!