Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek mi volt rosszabb? A...

Kinek mi volt rosszabb? A vajúdás, vagy a tolófájások?

Figyelt kérdés

Azért kérdem, mert sokszor olvasom itt, hogy a vajúdás után már megváltás volt mikor nyomhattak.Ez igaz?És ilyenkor az ember ösztönösen nyomni akar, vagy erőltetnie kell a nyomást?

39 hetes kismama

2010. nov. 23. 14:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A vajúdás rosszabb volt , de még annál is rosszabb volt nekem amikor megvizsgált. Tuti tágított kézzel, nagyon fájt. Nem kell erőltetni, visszasem lehet tartani.

Sok sikert!!!

2010. nov. 23. 14:50
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én 3 hónapja szültem. Nekem a vajúdás, 6 és fél óráig tartott a szülés, és ebből kb. 1 óra volt az erős fájás a vajúdás végén. A tolófájás egyáltalán nem fájt, nyugiban vagy, és egyszer csak érzed, hogy nyomnod kell. Nekem arra hasonlít, mint amikor wc-n vagyok. :) Nem kell erőltetned a nyomást, időről időre jön az érzés, hogy mindjárt nyomnod kell.
2010. nov. 23. 14:54
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
A vajúdás alatt rendszeres fájásaid vannak, amik tágítják a gátadat, a baba útját kifelé. Ezek a fájások az egyre erősödnek, a vége felé tényleg nehezen viselhetőek. A tolófájásokból, ha koncentrálsz és azt és úgy csinálod, amit és ahogy mond neked a szülésznő, akkor nem kell túl sok. Közben fájdalmat nem igazán érzel, magával az ingerenciával vagy elfoglalva. Utána pedig hatalmas megkönnyebbülést fogsz érezni, na meg boldogságot. Már kétszer szültem, nemsokára harmadszor fogok.
2010. nov. 23. 14:59
 4/16 kisnita ***** válasza:
100%

Nekem a vajúdás volt rosszabb azért mert az extra hosszú volt. Tolófájásom összesen 3 volt, de akkor sem nyomhattam. Abban az volt a rossz, hogy éreztem, hogy nyomni kell, de a szülésznő meg mondta, hogy NE nyomjak mert még nem szabad. Álld már meg na! :S

Utána már észbe kaptak hogy valami nem okés és megcsászároztak.

2010. nov. 23. 15:15
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A vajúdás sokkal rosszabb. Az első babánál nem tudtam hogy ez a nagy fájdalom vajon meddig fog tartani? ha tudtam volna hogy mondjuk még 2 órát és aztán vége akkor könnyebb lett volna elviselni dehát ezt senki se mondhatta meg ugye előre.

A kitolásnál tényleg úgy van hogy nem is nagyon tudsz mit csinálni, mert csak úgy rádtör.

A második babámnál is a vajúdás nagyon rossz volt, (pedig csak 2-3 óra volt)és pár perc volt a kitolás és meg is született pedig 4,5 kiló volt, az mégsem fájt.

(a gátvarrás utána na az annál jobban de ez más tészta mert azt is lehet úgy csinálni h ne fájjon)..érzéstelenítés a megfelelő helyre meg hasonlók

2010. nov. 23. 15:17
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kitolási idő 2 óra hossza volt, és sokkal rosszabbnak éreztem mint a vajúdást, pedig az is tartott 6 órán keresztül. Végül császármetszéssel vették ki a babát.
2010. nov. 23. 15:32
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
A vajúdás. Majdnem 30 óra. Ahhoz képest a szülés kb 1 óra volt. De 1., nem is tűnt hosszúnak, jobban viseltem a tolófájásokat 2., már éreztem, hogy igen, ennek mindjárt vége, ez jóóóóó :)
2010. nov. 23. 16:39
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Kétszer szültem, mindkétszer a tolófájások fájtak jobban. A vajúdás nekem egyáltalán nem fájt (szerencsére). Jöttek a fájások, én közben ringattam magamat, mintha táncoltam volna, így tudtam ellazulni.

Az első szülésnél jobban fájtak a tolók, mint a másodiknál.

Bár egyik szülésem sem volt hosszú egyébként.

2010. nov. 23. 17:02
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem a tolófájások már megváltások voltak ahogy írtad is, miután vége lett elmúlt minden fájdalmam. Nem kellett erőltetni egy kis szünet után magától jött a következő. A vajúdás nekem sokkal rosszabb volt, 15 óra.
2010. nov. 23. 17:09
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én most fogok harmadszorra szülni, de a tolófájás egyáltalán nem rémlik, hogy fájna, inkább hatalmas nyomási ingert érez az ember, de az már jól esik. A vajúdás ezerszer jobban fáj. A végén már csak a nyomásra tud az ember gondolni, már, ha minden rendben van, nekem elsőre oxitocin miatt nem annyira volt egyértelmű, mikor is kell nyomni, nem is volt a baba annyira beékelődve, mint kellett volna, sokat kellett foltozni.
2010. nov. 23. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!