Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amikor megszületnek a babák,...

Amikor megszületnek a babák, megnézik a vércsoportjukat, és negatív anyának csak akkor adnak szurit ha a baba pozitív?

Figyelt kérdés
A férjem és én is negatívak vagyunk, viszont sajnos a férjem esetében nincs meg a papír ami ezt igazolja, a háziorvos pedig nem hajlandó őt elküldeni vérvizsgálatra. A védőnő javasolta hogy a szülésnél legyen ott valami papír, hogy ne tegyenek ki minket a babával a szuriknak, egyéb beavatkozásoknak. Olvastam még régebbi fórumokon, hogy volt akinek a babáját rögtön megnézték milyen vércsoportú, és csak pozitív esetben jött a szuri. Most hogy van ez, ez az általános? Illetve milyen beavatkozásokra lehet számítani nálam+babánál ha mégis rutinból úgy csinálnak mintha apa pozitív lenne mert az a protokoll?

2021. máj. 10. 18:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%

Az apa vércsoportjával nem foglalkozunk. Ha az anya rh-negatív, a szülőszobán az infúzió ill. a branül bekötésekor veszünk úgynevezett "anyavért". Mikor a baba megszületik, elvágjuk a köldökzsinórt. A lepény még nem vált le, az anya hüvelyéből kilógó köldökzsinórból veszünk úgynevezett "köldökzsinórvért". Ebben magzati vérkeringés van, tehát a baba vércsoportját mutatja. Ezeket elküldjük a véradóba vizsgálatra. Ha a baba rh-pozitív, az anya kap anti-D injekciót. Tehát senkit nem szúrkálunk feleslegesen.

Egy szülésznő

2021. máj. 10. 19:23
 12/22 anonim ***** válasza:
34%

3 gyermekem van. Csak az elsőnek tudjuk a vércsoportját.

Ő 2015-ben született, a második 2018-ban a harmadik 2020 december.

Férjem +0, én AR h +. Egyik papíron sincs a bent töltött kórházi napok alatt vizsgált leleteken a két kisebbiknek.

2021. máj. 10. 20:10
 13/22 anonim ***** válasza:
40%
Rh- vagyok, terhességem alatt legalább 3x volt ellenanyag-szűrés, majd szülés után a köldökzsinórból vett vér alapján kaptam anti-D-t. Ha negatív lett volna a babám, tuti nem adtak volna szurit, mert én már a szülőszobán rákérdeztem és mondták, hogy másnap estére meglesz a baba vércsoportja, ha kell, akkor megkapom.
2021. máj. 10. 20:18
 14/22 anonim ***** válasza:
80%
11-es vagyok. Ha az anya rh-pozitív, nem vesznek köldökzsinórvért, így a babának nem néznek vércsoportot csak más egyéb indokolt esetben.
2021. máj. 10. 20:23
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Smugy aki azt irta,hogy negativ,es csak akkor kapott (volna) szurit,ha a baba pozi,miert van lepontozva? En is negativ vagyok,ferjem pozitiv. Szules utan megneztek a fiamet,o is negativ,igy nem kaptam szurit. Lehet engem is lepontozni. 🤣
2021. máj. 10. 21:02
 16/22 anonim ***** válasza:
53%

Én A-rh+ vagyok, pont mondta a védőnőm, hogy megúsztam egy szurit :) ha negatív lettem volna, akkor kapok 🤷‍♀️

De ez egyébként nem mindegy? :D ha kapsz kapsz, ha nem nem..

2021. máj. 11. 08:23
 17/22 anonim ***** válasza:
84%
11-es vagyok. Spontán vetélésnél, elhalt terhesség esetén, abortusznál, méhen kívüli terhességnél, tehát minden olyan esetben mikor terhesség jön létre, de nem lesz belőle újszülött, ellenanyagot kell adni minden rh-negatív nőnek. Igaz akkor fele adagot adnak.
2021. máj. 11. 08:37
 18/22 A kérdező kommentje:
Én nem gondolom, hogy mindegy lenne. Ha lehetetlen hogy pozitív gyerekünk legyen (mert konkrétan az), akkor csupán protokollból minek kéne az éppen szült szervezetem bármilyen plusz dolognak kitenni? Ilyen esetben az egészségügyi rendszernek is pazarlás ez. Másrészt a babát is úgy tudom ilyenkor külön vizsgálatoknak és beavatkozásoknak tehetik ki, ha teljesen felesleges akkor minek zargatni? De nagyon örülök ha tényleg csak akkor adnak ha indokolt (értsd a baba Rh faktorát megnézik).
2021. máj. 11. 12:12
 19/22 anonim ***** válasza:
52%

De nem zaklatnak senkit, a döglött placentából vesznek vért, az anyai vércsoportot meg már alapból a terhesség alatt megvizsgálják.

Amúgy nem pazarlás, mert nagyon súlyos következményeket lehet megelőzni vele...

2021. máj. 11. 12:20
 20/22 anonim ***** válasza:
71%

Rosszul gondolod. Az, hogy bemutatsz egy papírost az állítólagos apuka vércsoportjáról, még nem jelent semmit. Ugyanis az apuka kiléte nem biztos, még ha te ezen meg is sértődsz, nem bemondásra történik a biológiai apa elismerése.

Sajnálom.

2021. máj. 11. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!