Pozitiv streptococcus teszt. Eleg az intravenas kezeles?
Az IV-s kezelés elég drasztikus.
Élj vele.
Nekem sem volt kenet. Nem is vizsgált meg a dokim egész terhesség alatt.
Mivel a szülés vége császár lett, még azt sem tudom, hogy így adtak-e antibiotikumot... De szerintem nem.
Amúgy ezek a bacik bennünk vannak. Nem elkapod valahonnan. Az, hogy elkezd-e szaporodni, sokmindenen múlik.
A második szülésemnél volt pozitív a teszt. Se előtte, se most utána, a harmadiknál nem.
Amire figyelj, hogy idejében indulj el, amikor beindul a szülés, mert intravénásan kapsz rá gyógyszert, és annak idő kell. Nekem a második baba extra gyorsan kibújt, így nem volt idő rá, hogy hasson a gyógyszer, ezért a baba is kapott két napig.
Az a gond ezzel (semmi baja nem lett egyébként), hogy így nem tud annyit kint lenni veled rooming-in, mert kapja a gyógyszert. Nekem ez volt benne a rossz. Végül le is tesztelték, negatív lett, utána adták ki hozzám véglegesen.
Nekem negatív teszt mellett lett fertőzött a lányom. PIC, CPAP lélegeztetés, antibiotikum. 12 napot volt bent a kórházban.
A kicsiknél intravénás antibiotikumot kaptam, kivéve legutóbb, amikor 1 óra alatt megszültem. Vagyis kaptam AB-ot, de 15 perc alatt nem jut el a babához. A fiam nem kapott gyógyszert, nekem kellett figyelnem a légzését, hogy nincs-e sugárban hányás (agyhártyagyulladás jele, amit a GBS okozhat), ők pulzoximéterrel nézték 3 óránként, hogy rendben van-e. Most lesz 2 éves, egészséges.
Egyébként tényleg felesleges kezelni szülés előtt, mert lehet, hogy keddre kikezelik, aztán csütörtökön megint ott van a baktérium. A császár sem véd, néha a magzatburkon is átjut, nem csak a szülőcsatornában fertőz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!