Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt valaki, aki terhesség...

Van itt valaki, aki terhesség alatt Streptococcus fertőzést kapott? Hogy alakult a szülése?

Figyelt kérdés
35 hetes vagyok és Streptococcus fertőzést állapítottak meg, Augmentint kell rá szednem. Az sztk-s nőgyógyász azt mondta, hogy majd szülés alatt eldönti az orvos, hogy kell-e vajúdás közben gyógyszer. Nagyon parázok nehogy baja legyen a picinek.
2017. aug. 19. 19:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én kaptam terhesség alatt, de nem kaptam akkor ra semmit, ha jól emlékszem. Szuleskor a baba és én kaptunk antibiotikumot. Nem lett probléma
2017. aug. 19. 19:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Hétfőn szültem, sreptococcus B pozitiv lett a tesztem 36. Heten levett minta alapjan, nekem ugy volt hogy elotte nem kaptam semmi több napos kezelést, hanem hétfőn hajnalban negyed kettokor elfolyt a viz (kiirt elott egy nappal) kettore ertunk be a korhazba, akkor benyomtak karba egy nagy adag antibiotikumot, majd kb fel 7kor meg egy adagot. A pici fel 8kor született meg, fokozottan figyeltek ra szules utan is, tobbszor rákérdeztem hogy biztos hatott e az antibiotikum idoben kaptam e meg, azt mondtak hogy igen, igy az elso egy hetre mindenkepp vedett ellene, viszont azert mert megtalalhato volt a szervezetemben ez a dolog igy meg tovabbra is figyelni kell a picit, mert igy bar nagyon kicsi az eselye, de nem kizarhato hogy kesobb megis előjön.
2017. aug. 19. 19:54
 3/11 anonim ***** válasza:

En alapbol ugy lettem terhes mint kiderul.:/

38+6 ra volt kiirva a csaszar idopontja de beindult 37+1 hetesen , es a streptococcus miatt ( is) ugy lattak jonak , ha nem tartják vissza!

Csak a baba kapott gyogyszer en pedig kesobb

2017. aug. 19. 20:55
 4/11 anonim ***** válasza:

Sz en orvosom pl nem javasolta a terhesseg alatti antibiotikumot, mert azt mondta, hogy a kezeles vege es a szules kozott hetek is eltelhetnek, igy is, ugy is kell akkor szules kozben is adni.

Normal esetben annyi lett volna, hogy amint beindul a szules be kell mennem a korhazba, beadjak intravenasan az elso adagot, ha jol remlik, akkor 3 oraval kesobb kaptam volna a masodik adagot es azutan mar lehet szulni nyugodtan.

Nalam annyiban modosult a dolog, hogy nyilt a mehszajam, 39 hetesen mar 3 ujjnyira voltam nyitva vajudas es szules beindulas nelkul. Az elso gyereket negy ora alatt szultem meg zart mehszajrol, igy az orvos nem bizott abban, hogy nekem lenne idom a ket adag antibiotikumra, ha magatol indul be a szulesem.

Par napot meg vartunk, vegul idopontra mentem be indutasra, de azzal kezdtuk, hogy megkaptam a 2 koros antibiot, majd csak azutan repesztette a doki a burkot es indult a szules. Igaza volt, mert 2 ora vajudas volt csak.

Igy viszont, hogy bement nekem a gyogyszer es kitolas elott letelt a hatoido, a gyerek nem kellett, hogy kapjon antibiotikumot.

Ha nincs ido a gyogyszerre kitolas elott, akkor szoktak adni a babanak is, ami nyilvan nem tragedia es szukseges, de nem tesz tul jot az amugy is "friss" belrendszernek, emiatt kimelik az ujszulottet, ha lehetseges.

Ne felj ettol a dologtol, nagyon sok embernek van, sok esetben akkor sem okoz semmilyen gondot a babaknal, ha ki sem derul es nem kezelik sehogy. (Nem is minden orszagban alap a szures.) De nyilvan ha tudnak rola, akkor jobb foglalkozni vele a kockazatok minimalizalasa miatt.

2017. aug. 19. 21:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már csak a szülés beindulta után levett vérből derült ki a fertőzés, addig tünetmentes voltam, így nem is kezeltek miatta, ez miatt koraszültem a 28. hétre. (S. pneumoniae-a tüdőgyulladást okozó verziót kaptam el valahogy, azóta sem derült ki honnan és miképp). Ugyanavval az antibiotikummal ketzeltek mindekettőnket, fiam lélegeztetőgépre is került 10 napig, utána C-PAP légzéstámogatást kapott még hosszú hetekig. 13 hetet voltunk kórházban, fizikilag a rossz szemétől eltekintve rendben van, idegrendszerileg sajnos nincs, mára már 9 éves.Ha ismerik a fertőzést és kezelik, nem lesz gond, parázni e miatt nem kell, megvan a protokoll a szülés alatti/utáni ellátásra, normál esetben nem igényel plusz beavatkozást, szülés után tesztelik a gyereket is, kaphat antibiotikumot, ha gond van, de időre született gyerekeknél az sem okoz már galibát, elég erősek és fejlettek hozzá, persze nyilván jobb, ha nincsen rá szükség. Az a lényeg, hogy kiderült, nekem bevásárlás közben folyt el a magzatvízem e miatt, semmiféle tünetem akkor még nem volt, csak már hordoztam a fertőzést sajnos, amiről sem én, sem az orvosom nem tudtunk értelem-szerűen.
2017. aug. 20. 10:08
 6/11 anonim ***** válasza:
Az újszülött esetleges antibiotikum kezeléséhez még annyit, hogy a bélrendszerének semmiképp nem tud ártani, lévén nem szájon át kapja, ha mégis szükséges, hanem intravénásan, intramaszkulárisan, (ritka esetben cseppinfúzióban, ha másra is szükség van). Persze ettől még nyilván jobb elkerülni, de a bélflórának nem árt, mivel nem érintkezik vele.
2017. aug. 20. 10:17
 7/11 anonim ***** válasza:
Ahol én szültem, ott 2 szobatársamnak ezért lett programcsászárja.
2017. aug. 20. 10:22
 8/11 anonim ***** válasza:
79%
Én meg 3x szültem úgy, hogy streptococcust állapítottak meg, köze nincs a császárhoz. Mindegyiket hüvelyi úton szültem, kaptam antibiot 2x szülés megindulásakor és kész.
2017. aug. 20. 11:27
 9/11 anonim ***** válasza:
Én vajúdás közben kaptam antibiotikumot,terhesség alatt nem.A fiam tökéletesen egészséges,egy percig sem volt baja :) ne aggódj nem esik baja :)
2017. aug. 20. 15:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is csak vajúdás alatt kaptam antibiotikumot, 40+6 nál indítottak, 4 adagot is kaptam belőle, végül császár lett. Babának semmi baja :)
2017. aug. 20. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!