Van itt valaki, aki terhesség alatt Streptococcus fertőzést kapott? Hogy alakult a szülése?
En alapbol ugy lettem terhes mint kiderul.:/
38+6 ra volt kiirva a csaszar idopontja de beindult 37+1 hetesen , es a streptococcus miatt ( is) ugy lattak jonak , ha nem tartják vissza!
Csak a baba kapott gyogyszer en pedig kesobb
Sz en orvosom pl nem javasolta a terhesseg alatti antibiotikumot, mert azt mondta, hogy a kezeles vege es a szules kozott hetek is eltelhetnek, igy is, ugy is kell akkor szules kozben is adni.
Normal esetben annyi lett volna, hogy amint beindul a szules be kell mennem a korhazba, beadjak intravenasan az elso adagot, ha jol remlik, akkor 3 oraval kesobb kaptam volna a masodik adagot es azutan mar lehet szulni nyugodtan.
Nalam annyiban modosult a dolog, hogy nyilt a mehszajam, 39 hetesen mar 3 ujjnyira voltam nyitva vajudas es szules beindulas nelkul. Az elso gyereket negy ora alatt szultem meg zart mehszajrol, igy az orvos nem bizott abban, hogy nekem lenne idom a ket adag antibiotikumra, ha magatol indul be a szulesem.
Par napot meg vartunk, vegul idopontra mentem be indutasra, de azzal kezdtuk, hogy megkaptam a 2 koros antibiot, majd csak azutan repesztette a doki a burkot es indult a szules. Igaza volt, mert 2 ora vajudas volt csak.
Igy viszont, hogy bement nekem a gyogyszer es kitolas elott letelt a hatoido, a gyerek nem kellett, hogy kapjon antibiotikumot.
Ha nincs ido a gyogyszerre kitolas elott, akkor szoktak adni a babanak is, ami nyilvan nem tragedia es szukseges, de nem tesz tul jot az amugy is "friss" belrendszernek, emiatt kimelik az ujszulottet, ha lehetseges.
Ne felj ettol a dologtol, nagyon sok embernek van, sok esetben akkor sem okoz semmilyen gondot a babaknal, ha ki sem derul es nem kezelik sehogy. (Nem is minden orszagban alap a szures.) De nyilvan ha tudnak rola, akkor jobb foglalkozni vele a kockazatok minimalizalasa miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!