Én nekem a vajúdás 10/5, türhető volt,sétálgattam fel alá...mondták feküdjek le nyugodtan,nemet mondtam,jobb sétálgatni,nekem az esett jól
Majd jött az a bizonyos székelési inger(beöntés után kb.2 szer wcztem),még a wcre is bementem,de nem volt semmi...szóltam a szülésznőnek, hogy olyan jó lenne ha tudnék még egyet wczni,..mondta,hogy ne a wcre menjek,hanem a szülőszobába feküdjek le,megvizsgál
Már 8 centire kitágultam...
És utána indult a buli
Tolófájást el kellett sóhajtanom,nem nyomhattam, nah az 10/100 volt,azt hittem végem van,az brutális volt
A szülés az 10/8, 3 nyomásra kint volt a kislányom
45-60 perc volt az,ami nehezebb,de valakinek még ettől is kevesebb
Én rosszabbra számítottam,sokkal rosszabbra,csodálatos volt minden perce
Szülés után 2 óra múlva,mintha mi sem történt volna,nagyon jól éreztem magam
De akit császároznak,az jóval keményebb
Nem is értem sokan miért akarják,minden ok nélkül a császárt
Megértem,ha indokolt...de amugy rettentően fájdalmas utána
Le a kalappal,aki végig csinálja,minden tiszteletem a császáros anyukáké
Utolsó ne is mondd, nekem 1,5 órán keresztül el kellett sóhajtani, azt hittem végem
Már tolni kellett éjfél után, de csak 3 centit tágultam, hajnali 2 körül meg végül a császár mellett döntöttek. Néha nem bírtam elsóhajtani, muszáj voltam csak egy kicsit nyomni, az szabályosan jól esett...
Nehéz válaszolni. A vajjudás eleinte semmi nem volt, járkálgattam, beszélgettünk a férjemmel, könnyen mozogtam nagyon. Szülésznő ctg feltétele közben megkérdezte, van nekem egyáltalán fájásom, mert hogy nagyon könnyen forgok az ágyon...ez volt egy ideig. Majd rohadt sz@r lett, de aztán meg már azon kaptam magam hogy mondta a szülésznő, hogy nyomnom kell. A kitolási szakasz egyáltalán nem fájt, csak nagyon nagy fizikai "meló" volt. Aztán kibújt a baba 🙂
Szerencsém volt, mert gyors szülés volt nagyon, ami könnyen indult, kitolás se volt vészes, de akinek ez 10 óra, és iszonyú fájásokkal indul, fájdalmas kitolással...hát...nem lehet egyszerű.
Szóval kérdező erre nincs fix pontszám, majd meglátod neked milyen szülésed lesz.
A vajúdás alatt azt hittem, hogy ott maradok, pedig nem tartom magam nyafogósnak.
A kitolás 10perc volt, akkor már nem fájt semmi, megkönnyebbülés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!