Hány évesen ideális gyereket szülni?
Testileg 20-25 kozott, de ez manapsag kitolodott mar, sajnos.
Lelkileg, anyagilag pedig mindenki maga erzi, hogy eljott az ido.
Szerintem akkor, amikor teljesen felvagy ra keszulve, amikor mar tenyleg ugy erzed, hogy semmi mas, csak egy kicsi angyalka hianyzik az eletetekbol.
Szia. Szerintem ez nem kor kérdése. Akkor a legjobb az idő a gyerekvállalásra, amikor már a saját lábadon állsz, van egy normális párkapcsolatod, munkád, van hol laknotok. Nem a nagyszülőknek kell felnevelni az unokát, hanem megoldjátok ti. Természetesen jó a segítségük, de én itt arra gondolok, hogy minden héten lehet legalább egy olyan kérdést olvasni, hogy 16-17 évesen terhesek, akarnak gyereket és mit csináljanak.
De ez az én véleményem, biztos lesz itt eltérő is.
Én 31 évesen szültem.
Üdv, 4,5 hónapos kislány anyukája
Én 21, és 24 évesen szültem a gyerekeimet, és szerintem így jó.
Minél fiatalabb a szervezet, annál nagyobb az esélye, hogy egészséges lesz a baba, és ez a legfontosabb.
Én 30 fölött már nemigen mernék szülni...
Anyagi oldala: Én úgy csináltam, hogy 19 voltam amikor a középiskolában megszereztem a szakmámat, 20 évesen férjhez mentem (ekkor már 5 éve együtt voltunk a férjemmel). Jó 1,5 évet dolgoztam egy irodában, utána mentem szülni.
Amióta itthon vagyok, azóta tanulok. Lassan 6 éve. De legalább nem kellett fizetnem a fősuliért, és nem is csak "henyélek" itthon, hasznosan töltöm a gyesen töltött időt.
Jövőre megyek vissza dolgozni, mint pályakezdő.
Akkor 27 leszek, de már nem lesz olyan gond, hogy gyereket szülök, meg ilyesmi, és diplomám is lesz.
Egyébként 2 tesóm van, a nővérem is 21 évesen szülte az elsőt, a húgomról meg tegnap derült ki, hogy állapotos, és ő is 21 lesz, amikor megszületik a babája.
Szerintem ez így rendben van, én ma sem csinálnám másként.
Egy idősebb szülő már amúgy sem bír úgy lépést tartani a gyerekekkel, minél kisebb a korkülönbség, szerintem annál kevésbé konfrontálódik a gyerek a szülővel.
Én meg mire 40 leszek, lényegében újra élhetem az életem, mert a gyerekek addigra a saját életüket fogják élni.
Szia.Én 20évesen és 30évesen szültem (5hete) :)
De én úgy érzem,most sokkal "érettebb" vagyok az anyaságra,sok mindent máshogy látok és máshogy csinálok..
23-30 között
de amúgy ha valaki úgy érzi hogy felkészült rá akkor bármikor
Én 30 évesen szültem
Volt diplomám, karrierem, lakásom, autóm stb és már csak a gyerek hiányzott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!