Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után hasi panasz?

Császár után hasi panasz?

Figyelt kérdés

És nem csak hasi..

3 hónapja született gyermekem.

Kb másfél hónapja javarészt székrekedés gyötör. Bár ezt sem tudom pontosan..mármint, hogy ez aranyér vagy az aranyér és a székrekedés együtt jár? Most egy hete már nem, de előtte pár hétig a székeléssel friss vér is jött (nem csak a papírra).

Na, és akkor most 2napja a hasam fájdogál..(nem vészes).

Tudom, persze, orvoshoz kellene fordulni...de egyébként jól vagyok, szoptatok.

2021. márc. 13. 22:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Az aranyeres vérzés nálam sosem tart hetekig...szóval orvos.

6 hetes kontrollon amúgy minden rendben volt?

Nem lehet, hogy a menstruációd készülődik? Görcsölsz, vagy élesen esetleg tompán fáj? Nyomásra érzékeny? Puha, benyomható mindenhol a hasad, vagy kemény?

2021. márc. 13. 23:22
 2/5 anonim ***** válasza:

A vérzés miatt mindenképp orvoshoz mennék. Lehet csak aranyér de annak sem kene folyton vérezni. En természetesen szültem de hónapokig szorulasom volt. Ez elvileg mindenfele szules után előfordul.

A hasad is fajhat több okból. Nekem pk annyira meggyengultek a hasizmaim, hogy fizikailag nagyon érzékeny volt az egész hasam.

2021. márc. 14. 00:10
 3/5 anonim ***** válasza:

9 hónapja szültem császárral. Nem sokkal azelőtt, hogy 3 hónapos lett volna a babám, éjszaka arra keltem, hogy fájt a hasam és hasmenésem is lett. Másnap is ez volt. Majd következő reggel már görcsöltem is. Háziorvos beutalt vakbélgyulladás gyanújával. Fél napomat ott töltöttem, volt EKG, vérvétel, uh. A doktor szerint fiatal nőknél előfordul ilyen.

Végül elengedtek azzal a feltétellel ha elmegyek a nőgyógyászatra is. Ott mindent rendben találtak. Úgyhogy nem tudom akkoriban mi volt a baj. Talán gyulladás lehetett a beleimben.

Aranyeres vérzésem pedig terhesség után jelentkezett először, kb 5 hónapos lehetett a babám. Az a furcsa, hogy nekem terhesség alatt abszolút nem volt aranyeres problémám. Erre előjön a vérzéses. Kb 3 hónapja már nem fordult, pedig akkor is minden nap tudtam nagydolgot végezni. Nekem olyan érzésem volt, mintha végigkarcolna bent valami, egy hirtelen éles hasítást éreztem. Gondolom aztán azért fordult elő többször, mert úgy nehezen gyógyul ha folyton felsértődik.

2021. márc. 14. 08:12
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotokat!

A hasi fájdalmat mindemellett elenyészőnek mondanám, talán nem is így kellett volna feltennem a kérdést, Mert nem állandó fájdalomról van szó, napi egyszeri, olyan majdnem, mintha hasmenés miatt fájna vagy rosszat ettem volna, de persze a wc-n már szó sincs hasmenésről, fájdalmas a székletürítés, de szerintem azért, mert az kemény. Emiatt lehet a vérzés talán..nekem ilyen gondolatom van erről. Az aranyérnek utánanézve, mindegyik stádium egyik alapköve a viszketés...na, ilyen nincs abszolút. Nem viszket, wc-zést leszámítva nincs semmilyen panaszom. (tudok ülni, nem fáj, stb.)

A 6 hetes kontrollon minden rendben volt!

2021. márc. 14. 11:04
 5/5 anonim ***** válasza:
4 a nőgyógyászok nem nézik az aranyeret... nyilván ha látványos látják, de nem keresik, nem nezegetik. Szoval az hogy nőgyógyászatilag minden rendben volt a 6 hetes kontrollon az az aranyertol független. Menj proktologushoz.
2021. márc. 14. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!